Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ο Μπαρόζο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης



«Το κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης τελείωσε και είμαστε σε θέση να δείξουμε σήμερα τις εγκαταστάσεις του στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο. Σε λίγο στο κτίριο αυτό θα αρχίσουν να εκτίθενται οι μόνιμες συλλογές των εξαιρετικών έργων, που έχουμε στη διάθεσή μας ως Ελλάδα, για να το καταστήσουμε έτσι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του δεν θα ήταν δυνατή αν το κόστος του δεν είχε καλυφθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίσκεψη και για το προσωπικό του ενδιαφέρον και επαναλαμβάνω αυτό που του είπα και κατ ιδίαν: ότι δηλαδή το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μόλις ανοίξει τις πόρτες του για το ευρύ κοινό θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και ανάτασης από την Αθήνα, σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αυτό δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζε Μανουελ Μπαρόζο στο κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο χώρο του παλαιού εργοστασίου της ζυθοποιίας FIX.

Ο κ Μπαρόζο, συνοδευόμενος από τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα οποία βρίσκεται στην Αθήνα, περιηγήθηκε στους βασικούς χώρους του κτιρίου, όπου θα φιλοξενηθούν οι συλλογές, αλλά και στο χώρο του δώματος και της ταράτσας όπου προβλέπεται να εγκατασταθεί η Γλυπτοθήκη του ΕΜΣΤ.

Ενημερώθηκε για την αρχιτεκτονική του κτιρίου, για την τεχνολογία που διαθέτει και τις εγκαταστάσεις του, καθώς επίσης και για τον προγραμματισμό που θα ακολουθηθεί μέχρι την πλήρη εγκατάσταση και προβολή των μονίμων συλλογών και δεσμεύτηκε ότι θα είναι παρών κατά την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Μουσείου.

Κατά την επίσκεψη του κ. Μπαρόζο στο ΕΜΣΤ ήσαν ακόμη παρόντες η Γ.Γ. του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου καθηγητής, Νίκος Καλογεράς, η αντιπρόεδρος, Σοφία Στάϊκου, η διευθύντρια, Άννα Καφέτση, καθώς και οι επικεφαλής αρχιτέκτονες και μηχανικοί των επιστημονικών και τεχνικών ομάδων που κατασκεύασαν το έργο.

Το Σάββατο το πρωί ο κ Μπαρόζο επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Μπενάκη, συνοδευόμενος πάντοτε από τον Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, την Ελληνίδα Επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη και τον καθηγητή, Ντουσαν Σιντανσκι.

Στο μουσείο τους υποδέχθηκε η κυρία Ειρήνη Γερουλάνου και τους ξενάγησε μαζί με την, Αγγελική Μπουρνή σε όλα τα εκθέματα που καλύπτουν τις διαφορετικές περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: