Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Επισκέψεις Δαβάκη στο 2ο ΚΕΝ και στην 206 ΠΑΥ - Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στο Κατάρ


Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, επισκέφθηκε το 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στην Πάρνηθα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Μονάδας, Ταξίαρχο (ΕΑ) Γεώργιο Ανδρέου, για το έργο και την αποστολή της, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό.

Στις  28 Μαρτίου 2014, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,  συνοδευόμενος από τον Επιτελάρχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχο (Μ) Χριστόφορο Σμυρλή, επισκέφθηκε τη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ), στα Άνω Λιόσια Αττικής.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Μονάδας, Σμήναρχο (ΜΕ) Ιωάννη Γώγο, για το έργο και την αποστολή της 206ΠΑΥ, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και συνομίλησε με το προσωπικό.

Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, από την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, άσκηση απεγκλωβισμού ατόμων από σεισμόπληκτα κτίρια και του έγινε παρουσίαση του εξοπλισμού της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων.



Επίσης, από 25 έως 27 Μαρτίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε το Κατάρ, όπου συμμετείχε στην 4η Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού (International Maritime Defence Exhibition & Conference - DIMDEX), καθώς και στο συνέδριο Αρχηγών Ναυτικών με θέμα τη στρατηγική σημασία της διαφύλαξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο περιθώριο της επισκέψεώς του, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Εμιρικού Πολεμικού Ναυτικού του Κατάρ, Υποναύαρχο Mohammed Nasser Mubarak Al-Mohanadi, ενώ είχε την ευκαιρία για συζητήσεις  και ανταλλαγή απόψεων με ομολόγους του σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.



 Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κατάρ, κ.κ. Μεταξά Ιωάννη, ενώ επισκέφθηκε και τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ, που παρέμεινε στο λιμένα Ντόχα του Κατάρ από 24 έως 28 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο της εν λόγω Έκθεσης.

 Η Φρεγάτα ΨΑΡΑ, που συμμετέχει στην επιχείρηση «ΑΤΑΛΑΝΤΑ», πρωινές της 28ης Μαρτίου 2014, εκτέλεσε συνεκπαίδευση εν πλω με μονάδα του Ναυτικού του Κατάρ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: