Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Ξενοφών και η Άρτεμις των εφέδρων




Δύο Τακτικές Ασκήσεις Μετα Στρατευμάτων πραγματοποίθηκαν αυτές τις μέρες απο δυο εφεδροπολεμικά σωματεία. Η ΤΑΜΣ Ξενοφών απο τον Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (ΣΣΑΕ) και η ΤΑΜΣ Άρτεμις απο το Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κορινθίας (ΕΤΕΕΔ Κορινθίας).

Κατα την διάρκεια της ΤΑΜΣ Ξενοφών της ΣΣΑΕ, οι εξασκούμενοι έφεδροι ασκήθηκαν σε ατομικά και ομαδικά αντικείμενα Μάχης Πεζικού, όπως πυρ και κίνηση ομάδας και ημιομάδας, πορεία, θέσεις βάλλοντος, ενέδρα, επίθεση και υφαρπαγή φάλαγγας οχημάτων.


Ενώ, η ΤΑΜΣ Άρτεμις της ΕΤΕΕΔ Κορινθίας, αφορούσε αντικείμενα Περιπόλου Μακράς Ακτίνας. Η εκπαιδεύτηκη άσκηση ξεκίνησε με έκδοση διαταγής,προετοιμασία των ομάδων,ενημέρωση υλικών και ειδικοτήτων.Οι ομαδάρχες έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες του Αντικειμενικού Σκοπού (ΑΝ.ΣΚ.) και στη συνέχεια μετέβησαν στους χώρους εξορμήσεως από διαφορετικά δρομολόγια.Οι κινήσεις των ομάδων έγιναν με κάλυψη αποφεύγοντας τον εντοπισμό τους από εχθρικά περίπολα που ασφάλιζαν την περιοχή και διαβίβαζαν στην διοίκηση συνεχώς για τις κινήσεις και την σύνθεση των εχθρικών τμημάτων.

Πλησιάζοντας στον ΑΝ.ΣΚ. η μία από τις δύο ομάδες έπεσε σε ενέδρα με αποτέλεσμα την διακοπή της ενεργειάς της και αποδυναμωμένη μετέφερε τους τραυματίες της πίσω σε προκεχωρημένο σημείο ασφάλισης,ενώ η δεύτερη κατάφερε να εισχωρήσει και να καταλάβει τον ΑΝ.ΣΚ.!Με διαταγή της διοίκησης μετέβησαν στο σημείο της πρώτης ομάδας άνδρες της δεύτερης για την μεταφορά των τραυματίων προς τον ΑΝ.ΣΚ.,όπου ασφάλισαν την περιοχή αναμένοντας φίλιες δυνάμεις για ενίσχυση!Στην άσκηση έλαβαν μέρος και τα νέα μέλη που πραγματικά εντυπωσίασαν με την πειθαρχία και τον ζήλο που επέδειξαν.( ο εξοπλισμος ειναι τυπου airsoft).



Δεν υπάρχουν σχόλια: