Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Χοιρινό κρασάτο


της «Μαγείρισσας»

Υλικά
1300 γρ. χοιρινό κρέας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια, λίγο πιο μεγάλα απο αυτά απο ένα σουβλάκι. Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν στην συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί. Μετά τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και τα τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό μέχρι να γεμίσει και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά βάζοντας κάθε τόσο νερό μέχρι να βράσει καλά και να μείνει το κρέας με την σάλτσα του.

Καλή σας όρεξη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: