Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Premier League: "Χ"αρούμεν​η η Liverpool!​(Video)

 
Του Δημήτρη Βαρσάνη
 
Οι οπαδοί της Liverpool χθες το βράδυ κοιμήθηκαν με το καλύτερο τρόπο και αυτό διότι αν νικήσουν αύριο τη Tottenham στο “Anfield” θα βρεθούν μόνοι τους στη κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό για να γίνει όμως ήθελε και δύο δώρα. Το πρώτο και απρόσμενο ήταν αυτό της Crystal Palace,η οποία κέρδισε στο “Selhurst Park” τη Chelsea(1-0) και το δεύτερο ήταν η ισοπαλία της Manchester City με την Arsenal(1-1). Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας στο “Emirates” θα έλεγε κάποιος ότι αυτοκτόνησαν οι “Citizens” που δεν πήραν το παιχνίδι,καθώς οι “κανονιέρηδες” μετά τη ταπεινωτική ήττα στο ντέρμπι του Λονδίνου με τη Chelsea(6-0) και τη γκέλα στον εξ’ αναβολής αγώνα με την Swansea(2-2) δεν ήταν σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση,εκφράζοντας ουσιαστικά την απόσυρση τους από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
 
Ο Arsene Wenger με πολλά προβλήματα στο κεφάλι του(Ozil,Koscielnly,Ramsey,Wilshere,Walcott εκτός)παρέταξε την ομάδα του με το συνηθισμένο 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Schezny,Mertesacker και Vermaelen τα δύο στόπερ,ο Sagna ήταν δεξιός οπισθοφύλακας,ο Gibbs αριστερός,Arteta και Flamini τα δύο κεντρικά χαφ,ο Podolski ήταν αριστερά,ο Rosicky δεξιά,ο Giroud ήταν ο μοναδικός προωθημένος και από πίσω του ο Γάλλος επιθετικός είχε τον Cazorla σε ρόλο επιτελικού μέσου.
 
Ο Manuel Pellegrini κατέβασε την ομάδα του με τους Hart κάτω από τα δοκάρια,τον Zabaleta δεξί μπακ,τον Clichy αριστερό,κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Kompany και Demichelis,ο Fernandinho με τον Yaya Toure ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι,ο Silva μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή,ο Jesus Navas δεξιά,ο Nasri αριστερά και ο Dzeko μόνος του στη κορυφή σε αυτό το 4-2-3-1 του Χιλιανού τεχνικού.
 
Γνωρίζοντας ότι η Chelsea έχασε νωρίτερα από την Crystal Palace,η Manchester City ήθελε να πάρει τους τρεις βαθμούς για να την πιάσει στη κορυφή της βαθμολογίας έχοντας και δύο παιχνίδια λιγότερα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να παραμείνουν στο κόλπο του πρωταθλήματος,αλλά κυρίως να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη Everton μιας και ο στόχος τους πλέον είναι να διατηρηθούν στην τετράδα.
 
Με τη σκέψη της επιστροφής στην πρωτιά οι “πολίτες” ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι έχοντας ως στόχο να βάλουν νωρίς ένα γκολ για να αποβάλλουν το άγχος τους. Στο δεύτερο λεπτό ο Jesus Navas έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Λίγα λεπτά όμως ύστερα και συγκεκριμένα στο 17’ οι “Citizens” άνοιξαν το σκορ. Ο Silva έσπασε ωραία στα δεξιά στον Dzeko,ο Βόσνιος έκανε το σουτ το οποίο τράνταξε το κάθετο δοκάρι όμως στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στον Silva και αυτή κατέληξε στα δίχτυα(0-1).
 
Η Arsenal με τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και ευρισκόμενη από νωρίς πίσω στο σκορ προσπάθησε με όσα ψυχικά αποθέματα τις είχαν απομείνει να αντιδράσει. Στο 21’ σκόραρε με τον Flamini μετά τη μπαλιά του Podolski,όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με το ριπλέι να δικαιώνει για ελάχιστα εκατοστά τον επόπτη. Στο 30’ έπειτα από το λάθος του Gibbs ο πρώην “κανονιέρης” Nasri βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε το μπλόκαρε ο Schezny. Αυτή πρόκειται να ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο.
 
Στην αρχή του δευτέρου μέρους η City ήταν αυτή που έχασε ξανά πρώτη ευκαιρία. Ο Jesus Navas στο 51’ έκανε τη συρτή μπαλιά από τα δεξιά,ο Schezny την έστειλε πάνω στον Dzeko,ο οποίος αιφνιδιάστηκε και με τη κόντρα η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Από το ελεύθερο του Πολωνού τερματοφύλακα ήρθε και η ισοφάριση για την Arsenal. Αρχικά ο Cazorla δοκίμασε το σουτ,το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Hart και στην εξέλιξη της φάσης αυτή τη φορά μέτρησε κανονικά το γκολ του Flamini. Ο Γάλλος μέσος πήρε πάλι τη κάθετη του Podolski και αυτός σε ρόλο επιθετικού με εξαιρετικό τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσα,παραβιάζοντας την εστία του Άγγλου τερματοφύλακα μετά από 651 λεπτά και πετυχαίνοντας το χιλιοστό γκολ της Arsenal στην Premier League στο Λονδίνο.
 
Στη συνέχεια και με τη ψυχολογία στα ύψη οι “Gunners” για ένα εικοσάλεπτο πίεσαν ασφυκτικά τη Manchester City. Στο 60’ έφτασε κοντά στην ανατροπή με τον Podolski,ο οποίος βρέθηκε φάτσα με το γκολ όμως το δυνατό του σουτ το έβγαλε σε κόρνερ με τα πόδια ο Hart. Καθώς τα λεπτά περνούσαν φαινόταν ότι οι δύο ομάδες ήταν ευχαριστημένες με το βαθμό της ισοπαλίας. Οι δύο τεχνικοί έκαναν κυρίως αλλαγές φρεσκαρίσματος επιβεβαιώνοντας αυτό το γεγονός. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ήρθε ουσιαστικά στο 75’,όταν η Manchester City με τον Yaya Toure και τον Dzeko από πολύ κοντά και σχεδόν εκτός εστίας τον Schezny δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Ο Arsene Wenger μετά το τέλος του παιχνιδιού επαίνεσε τους παίκτες του για το πνεύμα που έδειξαν τονίζοντας:” Αυτό που μας συνέβη την περασμένη εβδομάδα ήταν ένας εφιάλτης. Πρέπει να πω ότι οι παίκτες μας σήμερα ήταν φανταστικοί. Ο τρόπος που αντιδράσαμε απόψε ήταν θαυμάσιος. Αυτό αναδεικνύει τη ψυχική ποιότητα που έχει η ομάδα. Όταν κοιτάς τα σημερινά αποτελέσματα μπορείς να διαπιστώσεις ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορεί να είμαστε μακριά από τη κορυφή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή την ένταση και ποτέ δεν ξέρεις. Μερικές φορές πρέπει να δεχθούμε ότι σε αυτό το πρωτάθλημα ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε.”
 
Από την πλευρά του ο σκόρερ των γηπεδούχων Mathieu Flamini δεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας από τις δηλώσεις του:”Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ήταν σημαντικό για εμάς και για τους οπαδούς,ειδικά μετά την βαριά ήττα από τη Chelsea και την ισοπαλία απέναντι στη Swansea τη Τρίτη,όμως δυστυχώς πήραμε μόνο την ισοπαλία. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ότι είχαμε κάποιες ευκαιρίες να βάλουμε γκολ,έτσι βγήκαμε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Σκοράραμε ένα γκολ και προσπαθήσαμε να πετύχουμε άλλο ένα για τη νίκη,όμως χάσαμε εκείνη τη μεγάλη ευκαιρία με τον Podolski. Είμαι ευχαριστημένος που έβαλα το γκολ,ιδιαίτερα στην έδρα μας απέναντι στην Manchester City.”
 
Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής των φιλοξενούμενων Manuel Pellegrini δεν ήταν ούτε ευχαριστημένος αλλά ούτε και δυσαρεστημένος παίρνοντας μόνο τον έναν πόντο λέγοντας για το παιχνίδι:” Νομίζω ότι είναι ένας καλός βαθμός. Παίξαμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια αυτή την εβδομάδα απέναντι στην Manchester United και την Arsenal. Πιστεύω ότι οι τέσσερις βαθμοί από τους έξι διαθέσιμους απέναντι σε δύο μεγάλες ομάδες δεν είναι κακός απολογισμός. Θεωρώ ότι με λίγο περισσότερη τύχη σήμερα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα,διότι πριν ισοφαρίσουν είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Εκτιμώ ότι παίξαμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο,όμως το δεύτερο ήταν πολύ ισορροπημένο. Είχαμε τέσσερις ή πέντε προσπάθειες από τα δεξιά στα πρώτα 25 λεπτά,τις οποίες δεν τελειώσαμε καλά αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη αυτή ήταν η δική μας.”
 
Όσον αφορά τη μάχη του τίτλου ο Χιλιανός τεχνικός είπε:” Πάντα έλεγα ότι αυτή θα ήταν μια πολύ στενή Premier League με τρεις ή τέσσερις ομάδες να παλεύουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο. Νομίζω ότι η Arsenal έχει ακόμα μια πιθανότητα να παλέψει για τον τίτλο. Θα δούμε ποια ομάδα θα τα πάει καλύτερα από τώρα μέχρι το τέλος. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό από τώρα μέχρι και το τέλος της σεζόν.”

Arsenal(4-2-3-1): Schezny,Sagna,Vermaelen,Mertesacker,Gibbs,Arteta,Flamini,Cazorla,Rosicky,Podolski(Chamberlain 79’),Giroud(Sanogo 85’).
Manchester City(4-2-3-1): Hart,Zabaleta,Kompany,Demichelis,Yaya Toure,Fernandinho,Jesus Navas(Milner 65’),Silva,Nasri(Javi Garcia 81’),Dzeko(Negredo 85’).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: