Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Αβραμόπουλου και Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία της American Jewish Commitee


«Οι λαοί της Ελλάδας και του Ισραήλ συνδέονται όχι μόνο με διαχρονική φιλία, αλλά και με την παράλληλη πορεία δυο πολιτισμών που έχουν βαθιές ρίζες και εξακολουθούν να παράγουν νέους καρπούς», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος υποδεχόμενος την Τετάρτη 5/3/2014 τον Εκτελεστικό Διευθυντή David Harris και τα μέλη της ηγεσίας της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής κατα την διάρκεια εοιμοτυπικής επίσκεψης.

Φορέας με σταθερό ενδιαφέρον για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος, ΗΠΑ και Ισραήλ, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας, για επαφές με την πολιτική ηγεσία.

«Ο πολιτισμός είναι πάντοτε μια γέφυρα επικοινωνίας και σταθερότητας», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία της AJC. «Το γεγονός αυτό, καθώς και η διαχρονική σχέση των λαών μας, αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που επιδιώκουμε πάντα να αξιοποιούμε».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που διήρκησε πάνω από μια ώρα, έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος, Η.Π.Α. και Ισραήλ, καθώς και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Α. Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι ο κ Παναγιωτόπουλος, κατά το τελευταίο του ταξίδι του στις Η.Π.Α. , είχε μιλήσει σε γεύμα εργασίας που δόθηκε προς τιμήν του στην Νέα Υόρκη από το Προεδρείο και την διοίκηση του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου.


Επίσης, στης 6/3/2014 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε και αυτός με τον επικεφαλής τον Πρόεδρο Stanley Bergman και τον εκτελεστικό διευθυντή David Harris.

Δεν υπάρχουν σχόλια: