Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ξανά σε ΑΑΑ η Ολλανδία

 

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s κατα την διάρκεια της πρόσφατης αξιολόγησης που πραγματοποίησε επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην πιστοληπτική ικανότητα της Ολλανδίας διατηρώντας την κορυφαία αξιολόγηση AΑΑ, ενώ επίσης αναθεώρησε την προοπτική της χώρας από «αρνητική» σε «σταθερή», εν μέσω βελτιωμένων συνθηκών στην Ευρωζώνη, αντίθετα με την πρόσφατη αξιολόγηση τησ S&P η οποία την υποβάθμισε σε ΑΑ.

«Ο κίνδυνος η Ολλανδία να αναγκαστεί να συμβάλει σε ένα σχέδιο διάσωσης μιας χώρας της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένων της Ιταλίας και της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η δημοσιονομική κατάστασή της, έχει μειωθεί» αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα η Moody’s αναβάθμισε την προοπτική τριών ακόμη χωρών της Ευρωζώνης που αξιολογούνται με ΑΑΑ, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Αυστρίας.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της μάλιστα η Moody’s αναφέρει επίσης ότι αναθεώρησε από «αρνητική» σε «σταθερή» την προοπτική του Βελγίου, διατηρώντας την πιστοληπτική του ικανότητα στο AΑΑ.
Ο οίκος εκτιμά ότι οι κίνδυνοι από τον τραπεζικό τομέα του Βελγίου έχουν μειωθεί και επισημαίνει ότι αναμένει πως θα συνεχιστεί η μείωση των ελλειμμάτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: