Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ζωντανή στη μάχη του πρωταθλήματος η Arsenal και με τη βούλα εκτός Champions League η Tottenham (Video)

m.p.k11111111.jpg
 
Του Δημήτρη Βαρσάνη
 
Στο παραδοσιακό ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου η Tottenham και η Arsenal ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Οι “Gunners” για να παραμείνουν στο κόλπο του πρωταθλήματος και οι “Spurs” για να πάρουν ψυχολογική ανάταση μετά από δύο πολύ κακά αποτελέσματα. Την βαριά ήττα στο άλλο ντέρμπι του Λονδίνου από τη Chelsea(4-0) και τον φαινομενικό αποκλεισμό που θα γνωρίσει στους 16 του Europa League,καθώς έχασε στο πρώτο παιχνίδι από τη Benfica(1-3) μέσα στο “White Hart Lane”. Οι πρώτοι με τη σειρά τους προέρχονταν από τη πρόκριση επί της Everton(4-1)στα ημιτελικά του Fa Cup και από τον αποκλεισμό με ψηλά το κεφάλι από την Bayern Munich για τους “16 του Champions League(0-2 ήττα στο Λονδίνο και 1-1 στο Μόναχο).
 
Ο Tim Sherwood που προτίμησε να μην ξεκινήσει πάλι τον Soldado και να αφήσει στον πάγκο τον Walker - παρέταξε την ομάδα του με τους Lloris κάτω από τα δοκάρια,από δεξιά προς τα αριστερά επέλεξε τους Naughton,Kaboul,Vertonghen και Rose,οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν ο Bentaleb με τον Sandro,λίγο πιο μπροστά τους ήταν ο Eriksen ως οργανωτής,αριστερά o Chadli,δεξιά ο Townsend και στη κορυφή της επίθεσης μόνος του ο Adebayor σε αυτό το 4-2-3-1 για τους “πετεινούς”.
 
Ο Arsene Wenger βλέποντας τις επιλογές του να στενεύουν στο χώρο του κέντρου με τους Ramsey,Wilshere και Ozil να είναι εκτός λόγω τραυματισμού αναγκαστικά έβαλε δίδυμο στα χαφ τον Arteta με τον Rosicky. Στο ρόλο του δεκαριού ήταν ο Cazorla,δεξιά ο Chamberlain,αριστερά ο Podolski και μοναδικός προωθημένος ο Giroud. Πίσω ο Koscielnly με τον Mertesacker ήταν το κέντρικό αμυντικό δίδυμο,δεξί μπακ ο Sagna,αριστερό ο Gibbs και στα γκολπόστ ήταν ο Schezny στο επίσης 4-2-3-1 των “κανονιέρηδων”.
 
Δεν έφταναν οι δύο τελευταίες ήττες που την πόνεσαν και γενικώς τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Tottenham,ήρθε νωρίς νωρίς και το απίστευτο γκολ του Rosicky για να οξύνει ακόμα περισσότερα τα νεύρα στους γηπεδούχους. Ο Τσέχος κινήθηκε από αριστερά,αρχικά έδωσε τη μπάλα στον Giroud,με ένα περίεργο τρόπο αυτή κατέληξε ξανά στον Rosicky που με  μια “ρουκέτα” την έστειλε στο βάθος της δεξιάς γωνίας του Lloris,ανοίγοντας το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Στη συνέχεια αναγκαστικά οι παίκτες της Tottenham έπρεπε να πιέσουν πιο ψηλά,κάτι το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στην Arsenal να έχει άφθονο χώρο για αντεπιθέσεις.
 
Στο 15’ ο Chamberlain πήρε τη μπάλα από τον Rosicky,απέφυγε με σχετική άνεση τον Bentaleb,βρέθηκε φάτσα με το δεύτερο τέρμα για τους “Gunners” όμως με ένα κάκιστο τελείωμα έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Αυτή η φάση έφερε και τον εκνευρισμό του προπονητή της Tottenham ο οποίος με πολλά νεύρα πέταξε το γιλέκο του. Στο 21’ έγινε η πρώτη φάση που θα συζητηθεί. Ο Sagna δεν υπολόγισε σωστά τη μπάλα,έχασε το κοντρόλ και έκανε ένα άγαρμπο μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Rose. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Mike Dean του έδειξε τη κίτρινη κάρτα. Πάντως δεν θα του έλεγε και κανένας τίποτα αν τον είχε αποβάλλει κατευθείαν.
 
Στο 27’ πάλι η Arsenal ήταν αυτή που βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ του αγώνα. Ο Cazorla πέρασε ωραία στα αριστερά στον Podolski,αυτός έκανε τη συρτή σέντρα,ο Chamberlain δοκίμασε το σουτ το οποίο και με τη βοήθεια της κόντρας έφυγε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Tottenham. Bentaleb,Townsend και Naughton συνεργάστηκαν πολύ ωραία μεταξύ τους,ο τελευταίος έκανε τη σέντρα όμως ο Adebayor για λίγα εκατοστά δεν κατάφερε να “πληγώσει” την πρώην του ομάδα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι “Spurs” ανέβασαν ρυθμό στην απόδοση τους και το έκαναν αντιληπτό πολύ νωρίς και στο 47’,όταν ο Naughton έκανε τη βαθιά μπαλιά,ο Schezny έχασε τη μπάλα με υποψία επιθετικού φάουλ από τον Adebayor αλλά ο Sagna απομάκρυνε τη μπάλα τελευταία στιγμή. Στην εξέλιξη της φάσης ξανά ο Naughton έκανε τη σέντρα,ο Schezny ξανά έχασε τη μπάλα,αυτή τη φορά μόνος του,όμως ο Chaldi κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα πάνω στον Koscielnly ο οποίος με αυτοθυσία έσωσε την ισοφάριση για την ομάδα του. Στο 52’ ο Adebayor έδωσε όμορφα στον Townsend,αυτός πραγματοποίησε τη κοντινή μπαλιά αλλά πάλι σε σχεδόν κενό τέρμα ο Chadli δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Στο 64’ ο Adebayor ο οποίος μόχθησε πάρα πολύ να σκοράρει απέναντι στη πρώην του ομάδα,πήρε τη μπαλιά από τον Bentaleb ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Όπως με τον Sagna κανείς δεν θα έλεγε τίποτα στον διαιτητή αν του έδινε την απευθείας κόκκινη στο πρώτο ημίχρονο,έτσι κάποιος δεν θα μπορούσε να του πει κάτι αν είχε αποβάλλει τον Vertonghen.ο οποίος με πανομοιότυπο τρόπο πήγε να “σκοτώσει” τον Cazorla. Στο φάουλ που έπραξε θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει και πέναλτι,αφού φάνηκε στο ριπλέι να ρίχνει κάτω τον Koscielnly.
 
calcio_seriea_carmignani2011_bis_179457122.jpg
 

Στο 78’ από ένα ακόμα φάουλ του Cazorla, ο Mertesacker έκανε το γυριστό όμως ο Lloris με μια σωτήρια επέμβαση κράτησε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του. Η τελευταία ευκαιρία για τη Tottenham και γενικά για τον αγώνα ήρθε στο 89’ πάλι με δράστη τον Adebayor. Ο Τογκολέζος επιθετικός πήρε τη μπάλα από τον Kaboul,όμως το σουτ που έκανε το μπλόκαρε δύσκολα ο Schezny. Με το τέλος της αναμέτρησης όπως ήταν αναμενόμενο ακούστηκαν πολλές αποδοκιμασίες από τους φίλους των “Spurs” στην ομάδα τους,ιδιαίτερα στον Daniel Levy ο οποίος μετά τις συνεχόμενες αποτυχημένες επιλογές του δεν πρέπει να νιώθει και πολύ άνετα στη καρέκλα του προέδρου.
 
Μετά το τέλος του αγώνα ο Sherwood - που τον έπιασε πολλές φορές ο τηλεοπτικός φακός να ζει με έντονο τρόπο το παιχνίδι - δήλωσε:” Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από την Arsenal. Σήμερα νομίζω ότι παίξαμε καλά και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αξίζαμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις μόνο στα ντέρμπι με την Arsenal. Αν οι παίκτες δώσουν αυτά που έδωσαν σήμερα δεν θα υπάρχει πρόβλημα,θα είμαστε εκεί που πρέπει. Παίξαμε πολύ καλύτερα σήμερα από τις δύο προηγούμενες φορές. Εμείς αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι,όχι να το χάσουμε. Έχουμε τρεις συνεχόμενες ήττες,το οποίο είναι προφανές πολύ απογοητευτικό αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες για τη σημερινή εμφάνιση.”
 
Στον αντίποδα ο κερδισμένος της αναμέτρησης Arsene Wenger είπε:” Να πηγαίνεις στο Μόναχο,να κερδίζεις την Everton στο κύπελλο και να έρχεσαι εδώ απαιτεί πολλή εστίαση και ένα ξεχωριστό πνεύμα που το δείξαμε και σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις παιχνίδια που δεν είσαι τόσο καλός όσο τις άλλες φορές. Δεχτήκαμε πολύ πίεση από τη Tottenham. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ,υπερασπιστήκαμε με το προβάδισμα μας και δεν πήραμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα στις αντεπιθέσεις μας,ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η Tottenham έπαιξε πολύ καλά και αμυντικά έπρεπε να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό. Αν δούμε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ νομίζω υπερτερούμε. Οι αντίπαλοι είχαν πολλή κατοχή και κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Συμφωνώ ότι δεν είχαμε τη συνηθισμένη κατοχή μας αλλά πρέπει επίσης να δώσουμε πίστωση στην ποιότητα της άμυνας μας.”
 
Η τοποθέτηση του σκόρερ της αναμέτρησης Tomas Rosicky ήταν:”Είμαι ευχαριστημένος από το γκολ μου όπως φυσικά και ότι κερδίσαμε το παιχνίδι. Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς. Αυτά τα ντέρμπι είναι πάντα πολύ δύσκολα. Σημαίνει πολλά για μας αυτή η νίκη και ιδίως για τους οπαδούς μας.” Τέλος ο παίκτης του αγώνα όπως ψηφίστηκε Laurent Koscielnly τόνισε:” Όλοι οι παίκτες που ήταν στο γήπεδο σήμερα προσπάθησαν να δώσουν το είναι τους για την ομάδα να κερδίσει. Εμείς κινηθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για έναν αμυντικό. Όταν εμείς δουλεύουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο μπορούμε να κερδίζουμε. Έτσι πρέπει να το κρατήσουμε αυτό και να συνεχίσουμε με αυτό το τρόπο μέχρι το τέλος της χρονιάς”.
Με αυτό το “χρυσό” τρίποντο η Arsenal έπιασε ξανά στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος τη Liverpool(62 βαθμοί,υπερτερούν στην διαφορά τερμάτων οι “κόκκινοι”)και ελπίζουν βάσιμα στο πρωτάθλημα,αφού είναι στο -4 από τη Chelsea με παιχνίδι λιγότερο και ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα πάνε να παίξουν τα ρέστα τους στο “Stamford Bridge”. Η Tottenham(53 βαθμούς)αντιθέτως όσες ελπίδες τις είχαν απομείνει για μια θέση στη τετράδα εξασθένησαν τελείως,καθώς η τέταρτη αυτή τη στιγμή Manchester City απέχει επτά βαθμούς με τρία ματς λιγότερα. Τα “σπιρούνια” πλέον θα κοιτάξουν να πάρουν μια από τις δύο εναπομείναντες θέσεις του Europa League με το νεαρό τεχνικό της μάλλον από το καλοκαίρι να ψάχνει νέα δουλειά…

 
Tottenham(4-2-3-1): Lloris,Naughton,Kaboul,Vertonghen,Rose,Sandro(Paulinho 69’),Bentaleb,Chadli(Sigurdsson 69’),Townsend,Eriksen(Soldado 82’),Adebayor.
Arsenal(4-2-3-1): Schezny,Sagna,Mertesacker,Koscielnly,Gibbs,Arteta,Rosicky(Flamini 69’),Chamberlain(Vermaelen 84’),Podolski(Monreal 77’),Cazorla,Giroud.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: