Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Φιλέτο γλώσσας με γέμιση γαρίδας


της «Μαγείρισσας»
 
Υλικά:
 
700 γρ. γλώσσα φιλέτο
120 γρ. μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
¼ φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά τς σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
¼ του φλυτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο χυμό λεμονιού
¼ του φλυτζανιού λευκό κρασί
1 φλυτζάνι νερό
½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνετε τα φιλέτα γλώσσας. Τα πλένετε, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε και ξεπαγώνετε και τις γαρίδες, τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά. Σε ένα μπολ μικρό ανακατεύετε τις γαρίδες, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, την φρυγανιά, την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ραντίζετε με χυμό λεμονιού τα φιλέτα γλώσσας και τα απλώνετε σε πάγκο μαγειρικής. Βάζετε σε κάθε φιλέτο απο μια κουταλιά της σούπας γέμιση στην πλευρά του κεφαλιού και τυλίγεται την γλώσσα σε ρολό απο το κεφάλι προς την ουρά του φιλέτου και στερεώνουμε την ουρά με μια οδοντογλυφίδα

Τοποθετήστε τα ρολά γλώσσας σε σειρές στο ταψί και τις περιχύνετε με το λάδι το υπόλοιπο λεμόνι, το κρασί και το νερό. Σε προθερμενόμενο φούρνο ψήνουμε τα ρολά γλώσσας στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Σουρώνετε το ζουμί απο το ταψί σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος  και απευθείας αφήνετε σε χαμηλή φωτά μέχρι να ήξει. η  σάλτσα. Σερβίρετε τα ρολά γλώσσα σε πιατέλα ή σε πάτο περιχύνοντας την σάλτσα Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: