Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πότε θα πυροβολήσει η καραμπίνα σου στην Αγγλία ρε Μήτρογλου;

aaa.jpg

Του Δημήτρη Βαρσάνη

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε τον παίκτη που μιλά όλη η υφήλιος για πάρτη του, που ο Ibrahimovic,ο Cristiano Ronaldo και ο Cavani  τρέμουν στην ιδέα ότι θα τους ξεπεράσει στον αριθμό των γκολ,που ακόμα και η Ελένη Μενεγάκη έκανε αφιέρωμα στην εκπομπή της γι αυτόν,τον Miroslav Klose της Ελλάδας ή αλλιώς τον Κώστα Μήτρογλου.

Σε δύο εβδομάδες συμπληρώνονται δύο μήνες από τη μεταγραφή του στην Fulham και τα “όπλα” του Έλληνα “πιστολέρο” δεν τα έχουν δει ακόμα στο μεγάλο νησί. Βασικά, με το ζόρι έχουν αντικρίσει αυτό το αθώο και παιδικό προσωπάκι του αφού στα επτά παιχνίδια της Fulham,(συν τα επόμενα τρία με Newcastle,Manchester City και Everton που θα λείψει λόγω φλεγμονής του στο γόνατο,φτάνει στα δέκα)από τότε που πήρε τη μεταγραφή στους “Cottagers” έχει παίξει μόνο 115 λεπτά!
 
Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό του ας κάνουμε ένα review στην μέχρι αυτή την στιγμή εικόνα που έχουν οι Άγγλοι για τον «καλύτερο» Έλληνα ποδοσφαιριστή.
 
m.p.k11111111111111 (1).jpg
 
Οι προσδοκίες - οι απογοητεύσεις - ο τραυματισμός
 
Ο Κώστα Μήτρογλου με την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία δυο χρόνια, έδωσε πολλές προσδοκίες στους ''λάτρεις '' του ελληνικού ποδοσφαίρου πως επιτέλους η Ελλάδα έβγαλε έναν ποδοσφαιριστή με ευρωπαικές αξιώσεις. Δυστηχώς αυτές οι προσδοκίες αποδείχτηκαν κενές.
 
Στον πρώτο του αγώνα απέναντι στη West Brom μπήκε στο 65’ χωρίς να φανεί η παρουσία του. Στη δεύτερη συμμετοχή του, που χρησιμοποιήθηκε σε όλο το 90λεπτο, στον αγώνα με τη Cardiff, άφησε άφωνους τους Άγγλους με τις ποδοσφαιρικές του (αν)ικανότητες!
 
Το πακέτο περιείχε σουτ από όπου βρει,τα περισσότερα στην 28η αγωνιστική της Premier League μεν (7 στο σύνολο),τα οποία σχεδόν όλα κατέληξαν είτε στους φιλάθλους είτε στις πινακίδες του “Ninian Park” δε! χαλούσε όλες τις επιθέσεις,καμία συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του,πίσω για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του δεν γυρνούσε ούτε με αίτηση και η φυσική του κατάσταση ήταν χειρότερη και από αυτή του 35άρη Καραγκούνη.
Οι αντιδράσεις των οπαδών της Fulham ήταν ποικίλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κάκιστη - το λιγότερο - εμφάνιση του:
“Mitroglou has been hugely disappointing. Without the control at mid we've made him a target man and he's simply lost or made poor decisions.”
“I hate to say it, but I'd also take off Mitroglou in about 10 if he still looks terrible.”
“Mitroglou, money well spent...tells you a lot about the Greek league”.
Φυσικό επακόλουθο ήταν και ο προπονητής του Felix Magath να μην μείνει ικανοποιημένος με την εμφανισή του και ως Γερμανός δεν κρύφτηκε:«Δεν είναι σε θέση να σκοράρει ο Μήτρογλου»(γιατί είναι σε θέση να αγωνιστεί;).

Μερικές άλλες δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού για το θέμα Μήτρογλου ήταν:«Η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δεν μπορεί να συγκριθεί με το Ελληνικό(Αυτό έλειπε). Πρέπει να του δώσουμε χρόνο προσαρμογής(όχι άλλες ψεύτικες δικαιολογίες. 26 χρονών είναι,ούτε 18 ούτε 19.Και αν είναι τόσο υπερπαίκτης όπως παρουσιαζόταν το πρώτο τετράμηνο της σεζόν ας το αποδείκνυε στο καλύτερο πρωτάθλημα του Κόσμου.) Το γνωρίζουμε αυτό και κάναμε συμβόλαιο στον Μήτρογλου όχι για τα παιχνίδια με τη Manchester United και τη Liverpool αλλά για τα τελευταία παιχνίδια(στα τελευταία παιχνίδια το πιθανότερο είναι να έχει ήδη υποβιβαστεί στην Championship η Fulham. Εκτός αν δώσατε 15 εκατομμύρια ευρώ για να σας ανεβάσει πάλι στη Premier League,που και αυτό αμφιβάλλω αν μπορεί να το κάνει)”.
Ο Paul Merson και ο Jeff Stalling μετά τον αγώνα με τη West Brom με ιδιαίτερο χιουμοριστικό τρόπο σχολίασαν τη “δουλειά” του Μήτρογλου στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας το κλίμα που υπάρχει για τον παίκτη. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Πάμε τώρα να δούμε τι ανέβασε στο Twitter ο Διεθνής επιθετικός για τον τελευταίο τραυματισμό του στο γόνατο:«Μια φλεγμονή στο γόνατο. Δυστυχώς επιμένει ακόμη. Χρειάζεται ενδυνάμωση,ξεκούραση,κατάλληλη θεραπεία προκειμένου να είμαι στο 101%. Υπομονή για λίγο ακόμη προκειμένου να ξεπεραστεί και να επιστρέψω ακόμη πιο δυνατός και τελείως γερός». (Λυπάμαι που στο λέω Κώστα αλλά με βάση τα στατιστικά σου, τον τραυματισμό σου και την γενικότερη εικόνα σου, όταν επιστρέψεις πρέπει να δώσεις όχι το 101 αλλά το 500% των δυνατοτήτων σου στο Αγγλικό πρωτάθλημα.)
Ο Γκέκας,ο Μαχλάς και...ο Μήτρογλου;

Για να μην είμαστε τελείως άδικοι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εκτελεστική δεινότητα του μέσα στην περιοχή,όμως έξω από αυτή είναι ένας από τους πιο τεμπέληδες ποδοσφαιριστές. Κατάφερε να απογειώσει στα ουράνια το όνομά του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος,αλλά αν το δούμε τελείως κυνικά το θέμα, τα γκολ που τα έβαλε; στην Βέροια,στον Λεβαδειακό και στον Πλατανιά. Αγωνιζόταν στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος,όλοι οι παίκτες έπαιζαν για αυτόν,είχε και το φορμάρισμα μαζί του με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Ωστόσο το έκανε, όπως αποδεικνύεται με τη μέχρι τώρα πορεία του, σε λάθος πρωτάθλημα.
Όσο και αν προσπαθούν τα Ελληνικά μέσα να τον αβαντάρουν ζαλίζοντας τα νεύρα μας,είτε με τα δύο γκολ που έβαλε με την ομάδα της Κ21 της Fulham(ΟΥΑΟΥ!),είτε στέλνοντας τον σε Arsenal και Liverpool(ουδέν σχόλιο),είτε να σκιαγραφούν τα “κουσούρια” του(το πως κουρεύει το μαλλί του,το πως ξυρίζει το μούσι του,το πως βγάζει τα φρύδια του,πάλι καλά που δεν μας αποκάλυψαν και το πόσες φορές τη μέρα πάει στη τουαλέτα),η πραγματικότητα είναι μια.
Ο Μήτρογλου σε δύο πρωταθλήματα εκτός του Ελληνικού μπορεί να διαπρέψει. Το πρώτο είναι στο πρωτάθλημα που βγήκε πρώτος σκόρερ ο Γκέκας και το δεύτερο είναι εκεί που οι οπαδοί του Ajax έμαθαν να χορεύουν το συρτάκι από τον Νίκο Μαχλά.
Τέλος μπορεί να του καταλογούμε όσα του καταλογούμε του Κυρίου Μαρινάκη αλλά πάνω σε αυτό το κομμάτι αξίζει τα συγχαρητήρια μας. Για αυτή τη γερή και πετυχημένη μπίζνα που έκανε. Να πουλήσει τόσο ακριβά έναν τόσο υπερτιμημένο παίκτη πιάνοντας κυριολεκτικά κότσους τους Λονδρέζους.
Ναι ξέρουμε ότι αυτή η κριτική σε πολλούς από εσάς μπορεί να φανεί καυστική έως κακή,όμως τη κάναμε εξαιτίας της πίεσης που δεχόμαστε από πολλούς φίλους γιατί δεν γράφουμε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ιδού η απάντηση. Επειδή ο καλύτερος και πιο υπερπαραγωγικός ποδοσφαιριστής που έχει να παρουσιάσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς και ειδικότερα στο πιο ανταγωνιστικο πρωτάθλημα του αθλήματος, είναι αυτός!
m.p.k11111111.jpg
 
Για να μην μας λέτε κακούς και πικρόχολους, ως War Report δεσμευόμαστε ότι σε περίπτωση που ο Κώστας Μήτρογλου ξεπεράσει όλα τα παραπάνω και γίνει σεβαστός μέσα και έξω απο τα αγγλικά γήπεδα θα του κάνουμε ένα εκτενέστατο αφιέρωμα!
 
 
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: