Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Γιουβαρλάκια


της «Μαγείρισσας»
 
Υλικά:
650γρ. κιμάς Μοσχαρίσιος
½ φλιτζανιού λάδι
½ φλιτζανιού ρύζι
½ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά
3κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 - 2 λεμόνια (για να κάνουμε τον χυμό λεμονιού)
αλάτι
πιπέρι
νερό


Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι πιπέρι και ένα αυγό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα. Μετά ρίχνουμε λίγο νερό σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει, όταν βράσει το νερό, πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα να βράσουν. Άμα χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Όταν βράσουν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ ξεχωριστά.

Για να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας υπολογίζουμε το ζουμί που έχει απομείνει στην κατσαρόλα να είναι περίπου 2 ½  ποτήρια τσαγιού και σε ένα πιάτο ρίχνουμε το ασπράδι απο το αυγό, το χτυπάμε για να γίνει η μαρέγκα και προσθέτουμε τον κρόκο,το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για να ενωθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε με μια κουτάλα δυο φορές απο το ζουμί στο μείγμα που χτυπάμε.

Μετά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε όταν πήξει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, αν δεν πήξει ρίχνουμε μια κουταλιά κορν φλάουερ και το αφήνουμε λίγο στην φωτιά.

Καλή σας όρεξη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: