Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Γαλατόπιτα


της «Μαγείρισσας» 
 
Υλικά
 
6 ποτήρια Γάλα
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
μισό ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
5 αυγά
½ ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
μια κουτάλα της Σούπας βούτυρο
 
Εκτέλεση
 
Βάζουμε τα πέντε ποτήρια γάλα να βράζουν. Μόλις ζεσταθούν, ρίχνουμε την σιμιγδάλι και την ζάχαρη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το ένα ποτήρι γάλα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφού έχουν βράσει και έχουν σφίξει, προσθέτουμε και τις βανίλιες μαζί με το βούτυρο.
Σε ένα  βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε φούρνο, που έχει προθερμανθεί, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όταν ροδίσει το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει στην συνέχεια το πασπαλίζουμε με κανελίτσα και μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό τις αρεσκείας σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: