Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Βραχογραφίες 7.000 ετών, βρέθηκαν στην Ισπανία


Αρχαιολόγοι στην Ανατολική Ισπανία ανακάλυψαν 12 βραχογραφίες, 7.000 ετών οι οποίες αναπαριστούν σκηνές κυνηγιού. Οι ανακοίνωση της ανακάλυψης έγινε την Τρίτη απο εκπροσώπους του Δημαρχείου της Vilafranca στην περιοχή της Valencian.

Παρόλο που οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να ερευνούν την περιοχή για περισσότερες βραχογραφίες, το έργο τους έχει ήδη παρουσιάσει λεπτομερείς απεικονίσεις των προϊστορικών κυνηγιών οι οποίες αναπαριστούν ταύρους, κατσίκες και τοξότες που κυνηγούν.

Για την αποφυγή αρχαιοκαπηλείας, έχει διατηρηθεί μυστική η τοποθεσία της σπηλιάς. «Πολλά απο αυτά τα μέρη είναι εγκαταλελημένα και χρειάζονται εποπτεία. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομοθεσία για την προστασία αυτών των χώρων στη θεωρία, υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, κυρίως» τόνισε στην ισπανική εφημερίδα Local ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας αρχαιοτήτων, José Antonio Berrocal

Κατά μήκος των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας υπάρχουν εκατοντάδες θέσεις όπου έχουν βρεθεί προϊστορικές βραχογραφίες. Σύμφωνα με την Unesco, αυτές οι θέσεις συγκροτούν το μεγαλύτερο σχετικό σύνολο στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: