Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Sajid Javid: «Οι μετανάστες στη Βρετανία πρέπει να ξέρουν Αγγλικά»


Ο πακιστανικής καταγωγής, νέος υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας και βουλευτής του Bromsgrove με τους συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον, Sajid Javid σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph της Κυριακής δήλωσε ότι: «οι μετανάστες που αναζητούν εργασία στην χώρα μας πρέπει να ξέρουν αγγλικά και να να σέβονται κυρίως, τον τρόπο ζωή μας». 

Ο κ. Javid είναι ο πρώτος Ασιάτης που γίνεται μέλος του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου, όταν τον περασμένο Απρίλιο η υπουργός Πολιτισμού Μαρία Μίλλερ υπέβαλε την παραίτησή της μετά την εμπλοκή της σε οικονομικό σκάνδαλο. Πριν ο κ. Javid  είχε διατελέσει ανώτατο στέλεχος στην Deutsche Bank και τα πρόσφατα σχόλιά του για τους μετανάστες στη χώρα έρχονται λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών, στις οποίες το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών, Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ, αναμένεται να πετύχει νίκη - ορόσημο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα,  σύμφωνα με την χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes το κόμμα για την Ανεξαρτησία, Ukip, του ευρωσκεπτική Φάρατζ, αγγίζει το 35% για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ οι Εργατικοί παίρνουν το 24%, αφήνοντας το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στο 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: