Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι δημοτικές εκλογές στην δυτική Θεσσαλονίκη και στον Δήμο Αριστοτέλη


Με την αποχή να κυμαίνεται κατα μέσο όρο στο 35,74%, ολοκληρώθηκε χτές ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στην δυτική Θεσσαλονίκη, με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις εν αναμονή του δεύτερου γύρου.

Δήμαρχος βγαίνει απο την πρώτη Κυριακή και ανανεώνει την θητεία του στον Δήμο του, ο Λάζαρος Κυρίζογλου στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ο οποίος με ποσοστό 53,15% (αποχή: 36,8%) ανανεώνει την θητεία του.

Στους υπόλοιπους Δήμους είχαμε ανατροπές καθώς, στον Δήμο του Παύλου Μελά, με το 83,9% των αποτελεσμάτων, πρώτος «τερματίζει» ο κ. Δερμουτζής Δημήτρης με ποσοστό 25,2%, έναντι του σημερινού δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκέντρωσε το ποσοστό του 20,14% (αποχή: 33,67%). Ενώ, στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, ο τωρινός δήμαρχος Ευστάθιος Λαφαζανίδης είναι, σύμφωνα με το 92,5% των αποτελεσμάτων, επίσης δεύτερος με ποσοστό 27,38% έναντι του συνυποψηφίου του Πέτρο Σούλα, ο οποίος είναι πρώτος με ποσοστό 32,18%.

Όσον αφορά τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, παρά το γεγονός πως τα πρώτα αποτελέσματα έβγαζαν τον κ. Γρηγόρη Χατζησάββα στην πρώτη θέση, εντούτοις, το 93,02% των αποτελεσμάτων, φέρνει πρώτο τον νυν δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη με ποσοστό 45,87% έναντι του Γρηγόρη Χατζησάββα ο οποίος είναι δεύτερος με ποσοστό 23,1%.

Πέραν αυτών, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη ανατροπή που συνέβη στον Δήμο Αριστοτέλη της Ανατολικής Χαλκιδικής, στην περιοχή όπου βρίσκονται οι Σκουριές, όπου ο νύν δήμαρχος, Πάχτας Χρήστος, μέχρι αργά το βράδυ φαινόταν σίγουρη η επανεκλογή του, όταν τα ξημερώματα έγινε η μεγάλη ανατροπή και με ποσοστό 51,13%, Δήμαρχος Αριστοτέλη ορίζεται ο κ. Μίχος Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: