Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

David Cameron:«Θέλουμε την Σκωτία να παραμείνει ενωμένη μαζί μας»


«Το μήνυμά μου είναι απλό. Θέλουμε τη Σκωτία να μείνει ενωμένη με την Αγγλία. Είμαστε όλοι πλούσιοι με το να είμαστε μαζί. Η Σκωτία βάζει το «μεγάλη» στο Μεγάλη Βρετανία. Μαζί είμαστε ένα Ηνωμένο Βασίλειο με ένα ενωμένο μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron στην διήμερη επίσκεψή του στην Σκωτία η οποία διήρκεσε απο της 15 έως 16 Μαίου 2014.

Σκοπός της επίσκεψής του κατα την διάρκειά της επισκέφτηκε το 6ο Τάγμα του βασιλικού Σκωτσέζικου Συντάγματος Πεζικού, ήταν να πείσει τους Σκωτσέζους να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου που αφορά την ανεξαρτητοποίηση ή όχι της Σκωτίας. Κατα την διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Cameron ανέφερε ότι: «Είκοσι χρόνια πριν, ο ηγέτης των Εργατικών, John Smith πέθανε. Όποια και αν είναι οι άποψη των ανθρώπων για τις πολιτικές του, κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ότι ήταν ένας υπερήφανος Σκωτσέζος που ήθελε το καλύτερο για τη χώρα του. 

Και γιατί όχι; Όπως και για εκατομμύρια ανθρώπων, ήξερε ότι αγαπώντας τη χώρα του και την ίδια στιγμή θέλοντας να είναι μέρος κάτι μεγαλύτερου, δεν τον κάνει λιγότερο Σκωτσέζο. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου γνωρίζουν, όπως γνωρίζω και εγώ, ότι είμαστε καλύτερα όταν είμαστε ενωμένοι».

Επίσης, σε άρθρο του στην SUN ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως: «Σε 4 μήνες η Σκωτία θα πρέπει να επιλέξει την μεγαλύτερη απόφαση που έπρεπε να πάρει. Δικαιολογημένα, αυτή την απόφαση πρέπει να πάρουν οι άνθρωποι που μένουν εδώ (στην Σκωτία) και που έκαναν τόσο καταπληκτική αυτή την χώρα. Αυτοί πρέπει να επιλέξουν, ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες θέσεις, για το τη είναι καλύτερο για την Σκωτία. Η μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκαιρία να είναι μέρος κάτι μεγάλου ή το ρίσκο που απορρέει απο την αποκοπή της απο αυτό τοτ μεγάλο και της μοναχικής πορείας. Η απόφαση αφορά τις ευκαιρίες που θα έχουν αυτή και οι μελλοντικές γενιές. Η απόφαση αφορά στο αν τις μελλοντικές προκλήσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί ή όχι.

Αυτή θα είναι μια απόφαση που αφορά όλους μας, όπου και αν ζούμε στο Νησί και, όπως είχα πεί στο παρελθόν τα εκατομμύρια αυτού του νησιού μπορεί να μην έχουν δικαίωμα ψήφου αλλα έχουν φωνή. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και απο όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, που ξέρουν, όπως γνωρίζω και εγώ, ότι είμαστε όλοι καλύτερα όταν είμαστε ενωμένοι».



Δεν υπάρχουν σχόλια: