της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
4 μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες φέτες
Μισό κιλό ρεγκάτο κομμένο σε λεπτές φέτες τις οποίες θα τις κόψουσε σε τετράγωνα για να τα βάλουμε στην άκρη της κάθε μελιτζάνας και να την τυλίξουμε
2 κουταλιές τις σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 - 3 κεφαλάκια σκόρδου
1 ½ κουτάλι της σούπας πελτέ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε για 5 - 10 λεπτά σε ένα μπολ με λίγο νερό και ξύδι για να μην πικρίζουν. Στην συνέχεια, τις βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για να τσιγαριστούν. Μετά τις παίρνετε μία - μία και βάζουμε στην καθεμία, ένα κομμάτι ρεγκάτο και τις τυλίγεται και τις βάζετε σε ένα ταψί.
Αφού τις βάλετε, διαλύεται τον χυμό ντομάτας και τον ρίχνετε στο ταψί με τις μελιτζάνες, μαζί με τον βασιλικό, τον σκόρδο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το βάζετε στον φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ροδίσουν οι μελιτζάνες.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου