Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Διεθνής έκθεση για τις ειδικές δυνάμεων (φωτογραφίες - βίντεο)


Απο την Τρίτη έως την Πέμπτη της περασμένης βδομάδας, στην Τάμπα της Πολιτείας της Φλώριδας στις Η.Π.Α. πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση των ειδικών δυνάμεων. Κατα την διάρκεια της έκθεσης ομάδες ειδικών επιχειρήσεων των Η.Π.Α, των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. παρουσίασαν τις δυνατότητές τους. Στην ίδια έκθεση 300 περίπου εταιρίες παραγωγής στρατιωτικού υλικού παρουσίασαν τις καινοτομίες και τις ιδέες τους για το μέλλων των ειδικών δυνάμεων.


Αξίζει να τονιστεί πως στην στρατιωτική βάση MacDill  της Τάμπα εδρεύει η Διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, η γνωστή USSOCOM, η οποία έχει και το γενικό πρόσταγμα της όλης έκθεσης. Στόχος της USSOCOM με αυτή την έκθεση είναι η δημιουργία κοινής επιχειρησιακής αντίληψης για το διεθνές περιβάλλον και τις σύγχρονες ασύμμετρες απειλές, από όλες τις διοικήσεις ειδικών δυνάμεων των συμμάχων με τις ΗΠΑ χωρών. Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης, προσωπικό από 16 χώρες: Βέλγιο, Καναδάς, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Περού, Πολωνία και Ταϊλάνδη. 



Αποκορύφωμα της όλης διοργάνωσης ήταν φυσικά η επίδειξη δεξιοτήτων ειδικών δυνάμεων που έγινε σε κατάλληλο χώρο την τελευταία ημέρα της έκθεσης απο ομάδες των ειδικών δυνάμεων των Η.Π.Α και άλλων χωρών, με ταχείες καταρριχήσεις από ελικόπτερα,  με αφέσεις προσωπικού και λέμβου στη θάλασσα, με θαλάσσια άλματα ελεύθερης πτώσης από αεροσκάφος MC-130  και με σενάρια απελευθέρωσης ομήρων με τη χρήση οχημάτων μάχης ειδικών δυνάμεων και αμφίβιες ενέργειες.












Δεν υπάρχουν σχόλια: