Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η οδύσσεια ενός Αμερικανού αλεξιπτωτιστή ή όταν το «Ο Τολμών Νικά» είναι οδηγός ζωής και όχι ένα απλό σύνθημα


Το συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζει την μικρή οδύσσεια του ανθυπολοχαγού αλεξιπτωτιστών Joshua Pitcher, όπως την παρουσίασε η Washington post η οποία δεν έγινε σε κάποιο πεδίο μάχης αλλα μέσα στο πεδίο μάχης της ψυχής του και της καρδιάς του.

Ήταν πριν δυο χρόνια, όταν ο 22χρονος τότε ανθυπολοχαγός αλεξιπτωτιστών, της 82ης αερομεταφερόμενης αμερικανικής μεραρχίας, Joshua Pitcher ξυπνούσε στο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο της Kandahar στο Αφγανιστάν και είδε πως έλειπε το κάτω μισό του αριστερού του ποδιού, καθώς το έχασε μετά απο έκρηξη βόμβας κατα την διάρκεια μιας συμπλοκής της περιπόλου του με μαχητές ταλιμπάν.


«Όταν ξύπνησα και είδα ότι μου έλειπε το πόδι είπα ωχ όχι!» εξομολογείτε στην Washington post, ο Αμερικανός ανθυπολοχαγός. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να παλέψει και να νικήσει, ήταν η κατάθλιψη και αυτό το κατάφερε με την απόλυτη δέσμευσή του, στην απόφασή του να ξαναεπιστρέψει στον στρατό και μάλιστα, στις ειδικές δυνάμεις.


Αυτό του το όνειρο είχε πολλά εμπόδια μπροστά του για να επιτευχθεί. Όταν επέστρεψε στις Η.Π.Α, το τραύμα του άρχισε να εμφανίζει συνεχείς μολύνσεις με αποτέλεσμα να μην γίνεται δυνατή η σύνδεση του προσθετικού οργάνου. Αυτό, έκανε τον Joshua Pitcher νευρικό και οξύθυμο, με αποτέλεσμα να τεθεί υπο ιατροφαρμεκευτική  αγωγή. Επίσης, η ψυχολογική του κατάσταση επιβαρρυνόταν καθώς ο αδελφός του, επίσης στρατιωτικός, υπηρετούσε στο Αφγανιστάν.


Τελικά, η θεραπεία που έδωσαν οι γιατροί στον Pitcher, για το πόδι του, έπιασε τόπο και μπορούσε να προσαρμόσει το προσθετικό μέλος και μέσα σε μια βδομάδα, να μπορεί να περπατάει με αυτό. Μάλιστα, μπορούσε να πηγαίνει στο γυμναστήριο τρείς φορές την ημέρα για να καλύψει τον χαμένο χρόνο.


Το φως στο τούνελ του Αμερικανού αλεξιπτωτιστή, μετά  άρχισε να φαίνεται όταν πήρε μέρος στον στρατιωτικό μαραθώνιο δρόμο Army Ten-Miler, δεν μπορούσε να τρέξει ολόκληρη την διαδρομή αλλα κατάφερε να κουβαλήσει φορτίο βάρους 50 κιλών και να καταφέρει να τερματίσει, μισο περπατώντας - μισο τρέχωντας, την απαιτούμενη διαδρομή.

Ο ανθυπολοχαγός των Αμερικανών αλεξιπτωτιστών, Joshua Pitcher με την γυναίκα του Michelle.
Τον Ιανουάριο του 2013 κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχίες τις δοκιμασίες φυσικής αντοχής του αμερικανικού στρατού εκτελώντας με επιτυχία 80 push-ups και 80 sit-ups, και τερματίζοντας σε ένα τρέξιμο δύο μιλίων σε 14 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα οδήγησαν την αμερικανική παραολημπιακή επιτροπή να του προτείνει μια θέση στην αμερικανική εθνική ομάδα στίβου των Παραολημπιακών αγώνων, κάτι που αρνήθηκε ευγενικά ο Pitcher  καθώς στόχος του ήταν η πλήρη επανένταξη στις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Τελικά η μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τον Joshua Pitcher όταν τελικά εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα εξέτασης - ευκαιρίας επανένταξης τραυματισμένων βετεράνων στρατιωτών, οι οποίοι θέλουν να επανενταχθούν στο στράτευμα. Έτσι, στις 16 Ιουνίου βρέθηκε να είναι μέσα σε ένα C-17 και να ετοιμάζεται να κάνει το άλμα του.


«Αυτό που επαναλάμβανα στον εαυτό μου είναι: ''τα πόδια ενωμένα''. Δεν ήξερα αν το προσθετικό μου πόδι θα παρέμενε ενωμένο με το υπόλοιπο πόδι μου κατα την διάρκεια της πτώσης  και προσπαθούσα να μην αγχώνομαι με αυτό» ανέφερε ο Pitcher. Τελικά η πτώση του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα, έκοψε και την ψυχολογική ιατροφαρμακευτική αγωγή που λάμβανε.

Έτσι, ο 24χρονος σήμερα, ανθυπολοχαγός αλεξιπτωτιστών Joshua Pitcher απο τον περασμένο Νοέμβριο εκτελεί περιπολίες ως διοικητής 22 αλεξιπτωτιστών στο βόρειο Αφγανιστάν, υποβοηθούμενος απο το τεχνικό του πόδι. «Τουλάχιστον σε κάποια τυχόν μάχη σώμα με σώμα θα χρησιμοποιήσω ένα όπλο έκπληξη»! ανέφερε αστειευόμενος ο Αμερικανός ανθυπολοχαγός

Ο ανθυπολοχαγός Joshua Pitcher με ομάδα στρατιωτών του

Δεν υπάρχουν σχόλια: