Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο Αχιλλέας της ΠΕΝΕΦΥΟ


Το Σάββατο 03/05/2014, πραγματοποιήθηκε απο την Πανελλήνια Ένωση Έφεδρων Υπαξιωματικών - Οπλιτών (ΠΕΝΕΦΥΟ), η ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2/14, η οποία αποτελεί καθιερωμένη άσκηση επιχειρησιακής αξιολόγησης των μελών της Ενώσεως και ειδικότερα εντάσσεται στο 2ο Βασικό Σχολείο Μαχητή της ΠΕΝΕΦΥΟ.


Σύμφωνα με το σενάριο της ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2/14, Έφεδροι είχαν κληθεί να αναλάβουν αποστολή ασφαλείας κι επιτηρήσεως οδικού δικτύου, διάρκειας τουλάχιστον 72 ωρών σε ορεινή περιοχή και επίσης να διαβιώσουν - επιβιώσουν στην ίδια περιοχή μόνο με όσα υλικά είχαν στις εξαρτήσεις τους.


Συγκεκριμένα, περίπολος Πεζικού, αφού έφθασε εποχούμενη σε προκαθορισμένο σημείο, στη συνέχεια, κινήθηκε τακτικά κι εγκατέστησε Βάση Περιπόλου και Θέσεις Παρατηρήσεως. Αφού, ενεργοποιήθηκαν, ο Περιπολάρχης/εκπαιδευτής ενημέρωσε την περίπολο ότι τους ανετέθη αποστολή αναγνωρίσεως, για την οποία η περίπολος αναχώρησε κανονικά από την Βάση Περιπόλου, επιφυλάσσοντας, όμως, μια έκπληξη στο ασκούμενο τμήμα και ανατρέποντας τελείως τη ροή της ασκήσεως.


Το τμήμα αποκαλύφθηκε από τον εχθρό και για τις επόμενες 24 ώρες, οι ασκούμενοι έπρεπε κατά μόνας και μακριά από τη ΒΠ, όπου είχαν αφεθεί τα bergen, να διαβιώσουν - επιβιώσουν, με υλικά που οφείλουν να διαθέτουν κυρίως στις εξαρτύσεις τους και να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν και να καταδείξουν τη θέση τους στις φίλιες δυνάμεις έρευνας και διάσωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: