Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η απάντηση ενός ανώνυμου στρατιώτη σε μια... επώνυμη


Τις τελευταίες μέρες στις Η.Π.Α έχει ανοίξει μια εκτεταμένη συζήτηση για το περιβόητο πολιτικό μέλλων των βετεράνων, δηλαδή την ένταξη στην πολιτική ζωή των Η.Π.Α των εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών (αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών) η οποίοι θα αποστρατευτούν είτε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είτε της μείωσης του εμπλεκόμενου αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, οι ακραίοι Δημοκρατικοί φοβούνται πως η καθολική αποστρατεία τόσο πολλών στρατιωτικών, η πλειοψηφία των οποίων έχει πολεμήσει στον Δεύτερο πόλεμο του Κόλπου ή στο Αφγανιστάν, πιθανών να οδηγήσει σε μια υπερσυντηρητικοποίηση της αμερικανικής κοινωνίας ή σε μια φιλοπόλεμη στροφή την αμερικανική κοινωνία.

Νέο «μέτωπο» αυτής της συζήτησης είναι και η διαμάχη που έχει ξεσπάσει αυτή την εβδομάδα μεταξύ της γνωστής Αμερικανίδας ηθοποιού Gwyneth Paltrow και του παρασημοφορημένου, μέλους των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, Λοχία Bryan Sikes.

Συγκεκριμένα, η κ. Paltrow την περασμένη Τρίτη, κατα την διάρκεια συνέντευξης σε ερώτηση για τα αρνητικά tweets που λαμβάνει και γενικά, για το τη νοιώθει για τους haters της, σε αποστροφή του λόγου της είπε πως: «στο διαδίκτυο ο εαυτό σου έρχεται συχνά αντιμέτωπος με σχόλια που αφορούν τον περίγυρό σου και τον εαυτό σου και είναι κάτι πολύ απάνθρωπο. Είναι σχεδόν όπως είναι ο πόλεμος. Πηγαίνεις σε αυτήν την απάνθρωπη κατάσταση και μετά απο λίγο κάτι σε ελέγχει».

Αυτή η τελευταία αναφορά της γνωστής ηθοποιού για την κατάσταση που επικρατεί στον πόλεμο οδήγησε τον Αμερικανό πρασινοσκούφη να της απαντήσει με μια ειρωνική και επικριτική, για την ίδια, επιστολή, η οποία έχει ως εξής:

«Θα ήθελα πρώτα να ξεκινήσω λέγοντας πόσο μεγάλη θλίψη νιώθω για σένα και όλους τους φίλους σας όπου σε καθημερινή βάση πρέπει να υπομείνετε μερικές εχθρικές λέξεις, γραμμένες από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Μπορώ μόνο να φανταστώ την μεγάλη δυσκολία να ξυπνήσει σε ένα σπίτι 12.000 τετραγωνικών στο Χόλιγουντ και έχοντας έναν βοηθό, ο οποίος σας δείνει το iPhone σας για να δείτε ότι η μπαταρία είναι χαμηλή και ότι κάποιος στο twitter (η κοινωνική αντίληψη των μέσων ενημέρωσης που έχετε εσείς και όλοι οι φίλοι σας συμβάλει, σε ωριαία βάση, στο να ταΐσει το εγώ σας και τον ναρκισσισμό σας), έχει γράψει μια μέση ή 2 άσχημες λέξεις για σας. Πράγματι, ο πόλεμος είναι ακριβώς έτσι. Θα πρέπει να λάβετε ένα μετάλλιο για το βάρος που σηκώνουν οι ώμοι σας, λόγω αυτών των εχθρικών σχολίων που λαμβάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθημερινά.

Είπατε, «Είναι σχεδόν όπως είναι ο πόλεμος. Πηγαίνεις σε αυτήν την απάνθρωπη κατάσταση και μετά απο λίγο κάτι σε ελέγχει» Μπορώ να δώ πώς μπορείτε εσείς και οι άλλοι σαν εσάς στην «showbiz», θα μπορούσε να είναι τόσο ανασφαλής και ψυχικά ασθενής ώστε να συνδυάσετε τη δυσκολία της ζωής σας στο twitter με την ζωή των συμπολεμιστών - αδελφών μου που έχασαν τα άκρα τους ή είδαν τους φίλους τους να  πυροβολούνται, να ανατινάσονται, να καίγονται, να παραμορφώνονται, ή να ξυπνάνε κάθε πρωί στον πόνο  και κάθε ημέρα να είναι μια πρόκληση. Όσον αφορά τις γυναίκες μας; Αυτές θα πρέπει να μας βοηθήσουν να αναρρώσουμε, ψυχικά και σωματικά, κατα την επιστροφή μας Ενώ, όλο τον καιρό που εμείς είμαστε στον πόλεμο, αυτές είναι οι μητέρες των παιδιών μας, κρατώντας τους λογαριασμούς μας και την οικογένειές μας, ενώ έχουμε φύγει. Μάλιστα, θα τα κάνουν όλα αυτά, χωρίς καμιά ομάδα λογιστών, νταντάδες, προσωπικούς βοηθούς - ψυχολόγους και personal trainers . Ναι, διαβάζοντας ένα επιθετικό tweet είναι ακριβώς το ίδιο.

Ξέρετε τι είναι πραγματικά «απάνθρωπο», κ. Paltrow; Το γεγονός ότι συγκρίνεται τη ζωή σας ως «A-list" celebrity με τον πόλεμο και τι άντεξε ένας στρατιώτης στο πεδίο της μάχης. Εσείς και οι άλλοι "A-listers" που σκέφτονται σαν να είστε γελοίοι . Είστε όλοι εσείς πεπεισμένοι που εσείς οι ίδιοι αντιμετωπίζετε κάποια σοβαρή δυσκολία σε τακτική βάση. Επιτρέψτε μου να είμαι ο πρώτος που θα σκάσει αυτή την φούσκα σας και ο οποίος θα σας ενημερώσει πως: μια μεγάλη ουρά στο Starbucks, ο οδηγός σας ο οποίος έχει καθυστερήση 3 λεπτά, ένα σημάδι στα αξίας $ 1.200 παπούτσια σας και ένα επιθετικό tweet, δεν αποτελούν δυσκολία στα μάτια ενός στρατιώτη.

Κατανοήστε με όταν σας λέω ότι: ο πόλεμος δεν με ορίζει. Είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή μου που με βοήθησε να διαμορφωθώ. Το να είμαι καλός σύζυγος και πατέρας είναι αυτό που με ορίζει. Επίσης θυμηθείτε, μπαστούνια και πέτρες μπορούν να σπάσουν τα κόκαλά μου, αλλά τα λόγια μου ποτέ δεν θα είναι ικανά να ορίσουν, τι είναι ο πόλεμος».



Το θέμα πήρε και κάπως, πολιτικές διαστάσεις, με την γυναίκα του γνωστού γερουσιαστή και πρώην υποψήφιου, με τους ρεπουπλικανούς, για την προεδρία John McCain, Cindy McCain, η οποία δήλωσε πως: ««Η ζωή της είναι σαν την ζωή ενός στρατιώτη; Τι αστείο! Μάλλον θα πρέπει να μιλήσει με τους 2 γιους μου που υπηρετούν στο στρατό».



Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Sikes παρασημοφορήθηκε με το παράσημο της Πορφυρής Καρδιάς μετά τον τραυματισμό του απο έκρηξη  βόμβας στο Αφγανιστάν, το 2008. Επίσης είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: