Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ολλανδία

Τα πέντε νέα αστέρια του Ολλανδικού ποδοσφαίρου


του Δημήτρη Βαρσάνη

Ο Louis Van Gaal είναι γνωστό ότι εμπιστεύεται πολύ τους νεαρούς παίκτες. Πάρτε ως παράδειγμα τον Ajax του 1995 που κατέκτησε το Champions League. Ο “Αίαντας” αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από παίκτες από την ακαδημία με τους Edgar Davids και Patrick Kluivert να είναι ορισμένα παραδείγματα. 20 χρόνια μετά δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η προκαταρκτική αποστολή που ανακοίνωσε ο 62άχρονος τεχνικός κάνει την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας νεότερη από ότι αναμενόταν. Ας ρίξουμε μια ματιά στους πέντε πιο φέρελπις ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό της.


Bruno Martins Indi - 20 χρονών - κεντρικός αμυντικός - Feyenoord
Ένας από τους πρώτους αμυντικούς στη λίστα του Louis Van Gaal είναι ο Indi. Μαζί με τους συμπαίκτες του από την ακαδημία της Feyenoord De Vrij,Janmaat και ενδεχομένως τον Kongolo θα παίξουν σίγουρα τεράστιο ρόλο στην αμυντική διάταξη της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Ο Indi υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας για την Feyenoord εδώ και κάποια χρόνια και μάλλον θα κοιτάξει να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Μουντιάλ για να κερδίσει μια μεταγραφή σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Daryl Janmaat - 24 χρονών - δεξιός μπακ - Feyenoord
Στο φιλικό με το Εκουαδόρ ο Van Gaal έκανε σαφές ότι σκέφτεται να πειραματιστεί με ένα ασυνήθιστο σχηματισμό του 5-3-2. Ένας από τους βασικούς παράγοντες σε αυτό το σύστημα θα πρέπει να είναι ο Janmaat. Ο δεξιός μπακ της Feyenoord είχε μια εξαιρετική σεζόν με την ομάδα του στην Eredivisie. Με την έλλειψη του εξτρέμ στο 5-3-2 η θέση του πλάγιου αμυντικού είναι ζωτικής σημασίας. Η περίπτωση του μοιάζει πολύ με του συμπαίκτη του στη Feyenoord Indi γιατί θα προσπαθήσει με τη σειρά του να επιστήσει τη προσοχή μεγαλύτερων ομάδων για να τον αποκτήσουν.


Jordy Clasie - 22 χρονών - Κεντρικός μέσος - Feyenoord
Είναι ο τρίτος παίκτης της Feyenoord σε αυτή τη λίστα. Ο Clasie είναι ίσως ο καλύτερος της χρυσής γενιάς που προέκυψε από τις ακαδημίες του Ολλανδικού συλλόγου τα τελευταία δύο χρόνια. Ο 20άχρονος είναι ένας εργατικός μέσος και ένας εκπληκτικός δρομέας με καλή πάσα. Συνήθως συμβάλλει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ενώ φέρνει πολύ σε έναν “box-to-box” μέσο. Σύμφωνα με Βρετανικά μέσα η Tottenham και η Fiorentina είναι μερικές από τις ομάδες που φημολογείται ότι ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσει ένα καλό Μουντιάλ ίσως να τον πλησιάσουν και άλλες ομάδες.


Daley Blind - 24 χρονών - Αμυντικός μέσος - Ajax
Ένα προϊόν της ακαδημίας του Ajax. Ο Daley Bilnd είναι γιος του Danny Blind ο οποίος κατέκτησε το Champions League με την ομάδα του Άμστερνταμ το 1995. Μετά από το ντεμπούτο του στη πρώτη ομάδα το 2008 ο Blind έδειξε αξιοσημείωτη πρόοδο την περασμένη σεζόν. Ξεκίνησε ως αριστερό μπακ αλλά ύστερα από ένα επιτυχημένο πείραμα στη μεσαία γραμμή παίζει πολύ συχνά τώρα στη θέση του αμυντικού μέσου. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ ο Van Gaal κατά πάσα πιθανότητα θα τον εξετάσει και για τις δύο θέσεις Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας θα εκτιμήσει επίσης τη δυνατότητα να κινείται γύρω από τον Blind στη ροή των αγώνων.


Patrick Van Aanholt - 23 χρονών - Αριστερό μπακ - Vitesse(δανεικός από Chelsea)
Αφού εντάχθηκε στην ακαδημία της Chelsea στα 16 του ο Van Aanholt ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες που πήγαν δανεικοί στην Vitesse,με την οποία οι “μπλε” έχουν ανεπίσημες σχέσεις. Ο αριστερός μπακ έχει εντυπωσιάσει με τη ταχύτητα του. Οι αμυντικές του ικανότητες και ο επιθετικός του οίστρος είναι σημαντικά στοιχεία για το στυλ παιχνιδιού της Vitesse. Τώρα που ο δανεισμός του έληξε στην Ολλανδική ομάδα και το μέλλον του είναι αβέβαιο ο νεαρός αμυντικός πιθανότατα να θέλει να εντυπωσιάσει όχι μόνο τον Van Gaal,αλλά και τον Jose Mourinho για να του δώσει τη πολυπόθητη ευκαιρία στη Chelsea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: