Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Κουντουριώτεια 2014»


Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, κορυφώθηκαν στη νήσο Ύδρα οι εκδηλώσεις για την 79η επέτειο από το θάνατο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατέπλευσε στο νησί η Κανονιοφόρος ΑΗΤΤΗΤΟΣ, ενώ ο Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Αρχιπλοίαρχος (Μ) Ε. Στελιουδάκης ΠΝ παρέστη ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο και στον τάφο του Ναυάρχου Κουντουριώτη.


Την Κυριακή 24 Αυγούστου μετά την Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας παρουσία του Δημάρχου Ύδρας κ. Ά. Λ. Κοτρώνη του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ακίνδυνου Δαρδανού, του Ιερού Κλήρου της Ύδρας, Δημοτικών συμβούλων, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη, εκπρόσωπου ΑΓΕΝ κ. Ε. Στελιουδάκη, του Κυβερνήτη της Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ, των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Γ. Ε. Κουκουδάκη,  νεοεκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων και δεκάδων παρισταμένων πραγματοποιήθηκε στις 10.30π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού η ομιλία του Δρ Αριστείδη Γ. Διαμαντή, Πλοιάρχου (Υ.Ι.) Π.Ν., κυτταρολόγου διδάκτορα Ιατρική Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.



Το θέμα της πολύ μεστής ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένης ομιλίας του ήταν: «Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης (1855-1935): «Μια ψυχογραφική προσέγγιση».
Ευθύς μετά την ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού, ο Δήμαρχος Ύδρας επέδωσε τιμητικό μετάλλιο στις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τιμητικό μετάλλιο επεδώθηκε και στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο (στο λιμάνι της Ύδρας) και τον Τάφο (κάτω από το Αρχοντικό Γ, Κουντουριώτη) του Ναύαρχου Παύλου Κουντουριώτη παρουσία των προαναφερθέντων επίσημων εκπροσώπων και μετά συμμετείχαν στην απόδοση τιμών  για τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη μετέβησαν στον Τάφο του Ναυάρχου όπου και εκεί τελέστηκε από τον π. Ευάγγελο επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και απόδοση Τιμών από το Πολεμικό Ναυτικό μέσω του Αγήματος και της μουσικής μπάντας.


Το βράδυ της ίδιας μέρας έλαβε χώρα βραδιά με νησιώτικα τραγούδια και νησιώτικους σκοπούς  από τους Υδραίους Μουσικούς Ελευθέριος Γκιώνης, βιολί- τραγούδι,  Μιχάλης Ιατρίδης. λαούτο, Βασιλική Γκιώνη, πλήκτρα -τραγούδι Χρύσα Σκάγκου, τουμπελέκι. Οι μουσικοί από την Ύδρα με την συναυλία τους καθήλωσαν τους θεατές που απόλαυσαν την όμορφη μουσική παράσταση και καταχειροκρότησαν τους μουσικούς.


Την παρουσίαση της συναυλίας των Υδραίων Μουσικών έκανε ο κ Εμμανουήλ Πούλος.
Λίγο πριν αρχίσει η  συναυλία ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνης επέδωσε τιμητικές πλακέτες των “Κουντουριώτειων 2014″ στον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Ύδρας κ. Α. Σωτηρόπουλο και την αντιπρόεδρο κ. Ε. Γιανίμπα, όπως επίσης και οι Υδραίοι Μουσικοί Ελευθέριος Γκιώνης, Μιχάλης Ιατρίδης, Βασιλική Γκιώνη, και Χρύσα Σκάγκου.

Επίσης τιμήθηκε  για την ανιδιοτελή προσφορά του και τις υπηρεσίες που προσέφερε στον  Δήμο Ύδρας ο κ. Ε. Πούλος με την τιμητική πλακέτα  των “Κουντουριώτειων 2014″ που του επέδωσε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Α. Κοτρώνης.

Την συναυλία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Ά. Λ. Κοτρώνης, ο Αντπεριφερειάρχης Νήσων κ.  Δ. Κατσικάρης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης,  νεοεκλεγμένοι δημοτικοί  σύμβουλοι  και εκατοντάδες κόσμου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: