Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Premier League

Η κωλυσιεργία της Manchester United στο μεταγραφικό παζάρι εκτέθηκε με το καλημέρα από τη Swansea


του Δημήτρη Βαρσάνη

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες της μεταγραφικής περιόδου ήταν σημαντικές για τον Louis Van Gaal πριν χάσει η Manchester United από τη Swansea στο “Old Trafford” και είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα.

Με απλά λόγια το σύνολο του Garry Monk έδειξε ακριβώς γιατί η United δεν πρέπει να αφήσει τις μέρες να περάσουν μέχρι τη πρώτη Σεπτεμβρίου χωρίς περαιτέρω προσθήκες. ο Ander Herrera και ο Luke Shaw έχουν αποκτηθεί για ένα ποσό κοντά στις 60 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο ο Van Gaal έδωσε το χρίσμα σε δύο νεαρούς για το εναρκτήριο παιχνίδι της χρονιάς,το οποίο είναι μια προειδοποίηση για το πόσο επικίνδυνα αδύναμη είναι η ομάδα του.


Ο Tyler Blackett προστάτεψε καλά τον εαυτό του όπως το έκανε και ο Jesse Lingard μέχρι να βγει τραυματίας κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Όμως κανείς δεν περίμενε ότι θα έπαιρναν τόσο νωρίς την ευκαιρία τους αυτή τη σεζόν και αυτό έγινε διότι δεν υπήρχε κανένας άλλος. Οι Van Persie,Valencia,Carrick,Evans,Rafael και Shaw δεν ήταν διαθέσιμοι. Χρειάστηκαν μόνο κάποιοι μικροτραυματισμοί για να εκθέσουν τη γύμνια της United,το θέμα τώρα είναι το πώς θα διορθωθούν τα πράγματα.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” χρειάζονται επειγόντως έναν κεντρικό αμυντικό και ακόμα ένα μέσο το λιγότερο. Χωρίς αυτούς ο Van Gaal θα αντιμετωπίσει μια μάχη όχι για τη τετράδα αλλά γα να μπει στην εξάδα. Πάντως με δύο ακόμα μεταγραφές μπορούν να προσβλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. Πλέον έχουν έναν προπονητή που έδειξε στο Παγκόσμιο κύπελλο ότι είναι από τους καλύτερους στην εποχή μας,αλλά ακόμα και αυτός δεν μπορεί να μετατρέψει ένα άχυρο σε χρυσάφι.

Ίσως το χθεσινό αποτέλεσμα να ήταν και μια επίκαιρη υπενθύμιση ότι η πρόσληψη του 63άχρονου τεχνικού δεν θα έλυνε τα πάντα και ότι ο Moyes δεν ήταν ο μόνος που ευθύνονταν για την άθλια πορεία της Manchester United πέρυσι. Η μοίρα είναι ακόμα στα χέρια της όμως φαίνεται καθαρά ότι έχει ανάγκη ενίσχυσης. Δύο επιτυχημένες εβδομάδες εκτός γηπέδων και όλα θα είναι γαλήνια όπως ήταν μετά τις νίκες της επί της Roma,της Inter,της Liverpool και της Real Madrid στην Αμερική.


Η Premier League αποφασίζεται από λεπτά περιθώρια και δύο καινούργιοι παίκτες μπορούν να φτιάξουν ένα ρόστερ,στη προκειμένη περίπτωση της Manchester United που θα έχει καλές προδιαγραφές φέτος όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση για αυτό. Οι τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου είναι γεμάτες και κουραστικές,με τους “μπέμπηδες” να το γνωρίζουν καλύτερα από τις κακές εμπειρίες τους το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά την ήττα από τη Swansea η πίεση έχει μεγαλώσει για να μπουν τα πράγματα σε μια σωστή σειρά και ο χρόνος περνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: