Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Burnley - Chelsea(1-3)

Με το δεξί Fabregas και Diego Costa


του Δημήτρη Βαρσάνη

Ο Jose Mourinho κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μιλούσε πολύ για κομμάτια που έλειπαν από την ομάδα του. Η νίκη της Chelsea με 3-1 επί της Burnley χθες το βράδυ δεν έχει αφήσει καμία αμφιβολία ότι βρήκε ακριβώς αυτό που έψαχνε.


Πραγματοποιώντας το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι με τα χρώματα της Chelsea,ο Cesc Fabregas και ο Diego Costa βοήθησαν με τον τρόπο τους να πάρει εν τέλει μια άνετη νίκη. Όταν ο Scott Arfield άνοιξε το σκορ για τη Burnley μετά από 14 λεπτά θα μπορούσε να ήταν μια διαφορετική ιστορία για τους “μπλε”... πέρυσι ίσως να ήταν. Αυτή τη χρονιά πρόκειται να δούμε μια διαφορετική Chelsea. Ο Costa τρία λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η ισοφάριση του πολιτογραφημένου Ισπανού ήταν ένα τυπικό γκολ επιθετικού που ο Mourinho λαχταρούσε από τη προηγούμενη χρονιά. Καθόλα τη διάρκεια της σεζόν 2013/2014 έλειπε από τη Chelsea ένα “αρπακτικό”, ένας άνθρωπος που θα τη βγάλει από το παράξενο,από μια κολλώδη κατάσταση,ο οποίος θα σκοράρει και αρκετά τέρματα συνάμα για να τους παραδώσει τρόπαια.

Παραμονεύοντας στο κουτί ο Costa ήταν στην ιδανική θέση να αντιδράσει πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους - ύστερα από τη σέντρα του Ivanovic που κατέληξε στο δοκάρι - και δεν στόχευσε λάθος στο ριμπάουντ από κοντά.


Λίγο πιο μετά και αφού εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος γύρισμα θα έπρεπε να είχε κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα της Burnley Tom Heaton… αντίθετα είδε τη κίτρινη κάρτα για θέατρο. Ευτυχώς για τον διαιτητή της αναμέτρησης Michael Oliver ήταν μόνο ένα μικρό περιστατικό χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Schurrle και το γκολ του Ivanovic λίγο αργότερα που τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι υπέρ της Chelsea.

Οι 25 πάσες στο δεύτερο πανέμορφης συνεργασίας γκολ του Schurrle
Αφού ο Costa έκλεψε νωρίς τη παράσταση,στη συνέχεια ήταν η σειρά του Fabregas. Η μπαλιά του Ισπανού μέσου - μετά τις 24 πάσες που άλλαξαν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές της Chelsea - στον Schurrle ήταν χάρμα οφθαλμών, διαβάζοντας τη κούρσα του με τελειότητα και στέλνοντας τη μπάλα εκεί που την ήθελε ο Γερμανός επιθετικός. Από την εκτέλεση κόρνερ του προήλθε επίσης και το 1-3 του Ivanovic.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού σε ένα κομμάτι των δηλώσεων του ο Jose Mourinho είπε: «Μετά το γκολ που δεχτήκαμε δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας ούτε τον προσανατολισμό μας. Είχαμε ένα εξαιρετικό 25άλεπτο με τρία γκολ,ειδικά το δεύτερο και πάντοτε ελέγχαμε το παιχνίδι». Αυτός ο λόγος είναι ο Fabregas. Σε μια συνέντευξη του στο BT Sport ενόψει της νέας σεζόν ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε ότι δεν έφερε τον 27άχρονο μέσο να αντικαταστήσει τον Frank Lampard, λέγοντας ότι ο τελευταίος είναι ένας θρύλος του συλλόγου.

Οι χώροι που κινήθηκε ο Fabregas μέσα στο γήπεδο
Φυσικά είναι όλα αυτά τα πράγματα ο Lampard όμως ο Fabregas δεν είναι ο αντικαταστάτης του απλά και μόνο επειδή η Chelsea δεν χρειάζεται πια παίκτες κοντά στο δικό του στιλ. Οι καιροί έχουν αλλάξει,οι τρεχαλατζήδες και δουλευταράδες μέσοι είναι έξω και πιο πολύ οι “βασιλιάδες” της κατοχής κυριαρχούν. Οι “μπλε” απέκτησαν έναν παίκτη που μπορεί να ελέγξει τους αγώνες,να φέρνει τους τρεις μεσοεπιθετικους στο παιχνίδι του και να τους το εξασφαλίζει με αποτελεσματικό τρόπο. Ο Cesc γέμισε το συγκεκριμένο κενό και έκανε ακριβώς ότι του ζητήθηκε από τον Mourinho απέναντι στη Burnley.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος τόνισε στη κάμερα του Skysports:«Πάντα θέλω να τα πηγαίνουμε καλά. Έχουμε μια ταλαντούχα ομάδα και μέχρι στιγμής είναι όλα καλά. Το απολαμβάνω και είμαι πολύ χαρούμενος». Περισσότερες εμφανίσεις σαν τη χθεσινή και ο καθένας που συνδέεται με τη Chesea θα μοιραστεί τη χαρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: