Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ο κύριος Superman θα λάβει σε αγώνα δρόμου υπέρ των πεσόντων και αναπήρων Βρετανών πεζοναυτών


Ο κύριος Man of Steel, ηθοποιός Henry Cavill θα δοκιμάσεις τις... «υπεράνθρωπες» δυνάμεις στον αγώνα δρόμου Rock Run ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Γιβραλτάρ στις , προς τιμήν των εορτασμών 350 χρόνων του σώματος των Βρετανών πεζοναυτών.

Ο γνωστός ηθοποιός, του οποίου ο αδελφός είναι πεζοναύτης στον Βρετανικό στρατό, θα είναι ένας απο τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα τρέξουν 5 χιλιόμετρα απόσταση σε υψόμετρο 426 μέτρα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν υπέρ του φιλανθρωπικού ταμείου πεσόντων και αναπήρων των Βρετανών πεζοναυτών.

«Το Γιβραλτάρ θα κατέχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία των Royal Marines και αυτό φαίνεται σε αυτήν τη εκδήλωση- σωματική δοκιμασία. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ο κ. Henry Cavill θα είναι μαζί μας σε αυτό το γεγονός και είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσει» δήλωσε ο Αυτού Εξοχότης ο Κυβερνήτης του Γιβραλτάρ, Πτέραρχος James Dutton.

Ο αγώνας δρόμου «The Gibraltar Rock Run» θα λάβει χώρα κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, με περισσότερους από 40 συμμετέχοντες που θα φθάσουν στο Γιβραλτάρ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε εδω

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως γενέθλιος ημερομηνία των Royal Marines είναι η 28η Οκτωβρίου 1664, όπου με βασιλικό διάταγμα συστάθηκε το Ναυτικό σύνταγμα πεζικού του Δούκα της Υόρκης και Albany το οποίο ονομαζόταν και το Σύνταγμα του Ναυάρχου γιατί ο Δούκας εκτελούσε και χρέη Ναυάρχου.

Τα στελέχη του ναυτικού συντάγματος εκτελούσαν κυρίως βοηθητικές εργασίες στα πλοία του στόλου και σε περίοδο εκστρατείας εκτελούσαν υπηρεσίες φύλαξης και αποστολών ρεσάλτο σε εχθρικά πλοία.

Η πρώτη πραγματική αποβατική επιχείρηση του Συντάγματος πραγματοποιήθηκε το 1704, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου 1.900 Βρετανοί και 400 Ολλανδοί πεζοναύτες επιτέθηκαν στο βράχο του Γιβραλτάρ και εμπόδισαν ισπανικές ενισχύσεις προς το φρούριο. Αργότερα, βρετανικά πλοία βομβάρδισαν την πόλη, ενώ οι πεζοναύτες και οι ναυτικοί εισέβαλαν μετά απο εννέα μήνες πολιορκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: