Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ο Zuckerberg μπουγελώθηκε, εσύ; (βίντεο)


Ο Mark Zuckerberg, ο Bill Gates, ο γενικός διευθυντής της Apple, Tim Cook, η Oprah Winfrey είναι λίγοι απο τους πολλούς που πήραν μέρος σε μια διαφορετική φιλανθρωπική δράση. Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή αλλιώς  Lou Gehrig's disease, μπουγελώθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να συγκεντρώσουν χρημάτα υπέρ του οργανισμού ALS Association ο οποίος  χρηματοδοτεί έρευνες καταπολέμησης αυτής της ασθένειας.





Η διαδικασία είναι απλή όπως είδατε. Καταγράφετε και ποστάρετε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο εσείς μπουγελώνεστε με έναν κουβά παγωμένο νερό και στην συνέχεια προκαλείται κάποιον άλλον/η ή κάποιο σύνολο ανθρώπων να κάνει το ίδιο. Στην συνέχεια βάζετε ένα ποσό της επιλογή σας σε λογαριασμό του οργανισμού

 Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση είναι ασθένεια που «χτυπά» άτομα μεταξύ των ηλικιών 40 - 70 χρόνων. Είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος που προκαλείται απο διάφορες αιτίες. Χαρακτηρίζεται από μυϊκή σπαστικότητα, ταχέως εξελισσόμενη αδυναμία και ατροφία των μυών, δυσκολία στην ομιλία (δυσαρθρία), κατάποση (δυσφαγία), και στην αναπνοή (δύσπνοια). Η ALS είναι η πιο κοινή από τις πέντε ασθένειες κινητικού νευρώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: