Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Bruneval Assault: Κοινή άσκηση μόνιμων και εφέδρων Βρετανών αλεξιπτωτιστών


Μόνιμοι και έφεδροι αλεξιπτωτιστές πήραν μέρος την περασμένη εβδομάδα στην άσκηση Bruneval Assault στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του βρετανικού στρατού. Η άσκηση περιελάμβανε βασικά αντικείμενα που πρέπει να γνωρίζει ένας στρατιώτης όπως: πύρ και κίνηση ομάδας / ημιομάδας και διαβίωση στην ύπαιθρο.


Αναλυτικά, μόνιμα στελέχη της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών μαζί με έφεδρους της 4ης εφεδρικής Μοίρας αλεξιπτωτιστών, συναντήθηκαν στο Sennybridge στη Νότια Ουαλία όπου εξετάστηκαν σε ασκήσεις σκοποβολής, μεταφορά τραυματία, ρίψεις χειροβομβίδων, πυρ και κίνηση και φυσικά με την μεγάλη πορεία, την γνωστή 50άρα, που έγινε ακόμα πιο δύσκολη καθώς πραγματοποιήθηκε μέχρι το Pen Y Fan, το ψηλότερο βουνό στη Νότια Βρετανία σε ύψος 886m.


Όπως τόνισε και ο διοικητής του Λόχου C της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Ταγματάρχης Mark Swann: « Η συγκεκριμένη άσκηση μας έδωσε την ευκαιρεία να δοκιστούςν οι στρατιώτες μας, έφεδροι και μόνιμοι, στο πύρ και κίνηση μέσα στα πλαίσια τακτικού σεναρίου. Επίσης είναι πολύ καλό να μάθουν να πυροβολούν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε θέσει ακόμα και αν είναι κουρασμένοι και εντός αντίξοων συνθηκών.


Επίσης θέλουμε οι αλεξιπτωτιστές μας να μπορούν να ζήσουν στην ύπαιθρο με αυτά που μεταφέρουν οι ίδιοι ή που μπορούν να βρούν στην ύπαιθρο. Δύο σκληρά μαθήματα που μάθαμε απο τις επιχειρήσεις μας στο Αφγανιστάν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: