Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ρωμαϊκά λουτρά κάτω απο βυζαντινή εκκλησία στην Σινώπη


Ρωμαϊκά λουτρά βρέθηκαν κάτω από την Βυζαντινής εποχής εκκλησία του 4ου αιώνα μ.Χ. στο Balatlar στη βόρεια επαρχία της Τουρκίας, στην Σινώπη και τα οποία σταδιακά πρόκειται να αποκαλυφθούν με τις ανασκαφές, ανέφερε ο επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγητής Gülgün Koroglu του πανεπιστημίου Mimar Sinan. Τόνισε μάλιστα πως:«έχουν φτάσει στα λουτρά και συνεχίζουν τις ανασκαφές».

Η αρχαιολογική ανασκαφή στην εκκλησία του Balatlar στην Σινώπη λειτουργεί απο το 2010 και όπως αναφέρει ο κ. Koroglu:« δουλεύω με μια ομάδα 40 ατόμων και σχεδιάζω να επεκτείνω τον χώρο των ανασκαφών με την μέθοδο των απαλλοτριώσεων».

«Εμείς εργαζόμαστε κυρίως σε έναν χώρο που ονομάζεται «παλέστα» και ο οποίος είναι μια μεγάλη αίθουσα. Επειδή μάλιστα υπήρχε ένα μοναστήρι στην κορυφή της περιοχής που μελετάμε, είμαστε μπροστά σε ένα νεκροταφείο, το οποίο έχουν εξετάσει οι ανθρωπολόγοι. Έχουμε, επίσης, φτάσει στην πισίνα του λουτρού της ρωμαϊκής εποχής το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερα στάδια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν για άλλες έξι εβδομάδες και στο τέλος της σεζόν, θα πέσει φως και σε αυτό το τμήμα της ιστορίας της Σινώπης» ανέφερε ο Τούρκος καθηγητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: