Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Serie A

Το πανόραμα των 20 ομάδων(Part 2)


του Δημήτρης Βαρσάνης

Το Campionato αρχίζει σε λιγότερο από μια εβδομάδα και μέχρι το επόμενο Σάββατο θα σας παρουσιάσουμε τις 20 ομάδες με βάση την περσινή βαθμολογική τους κατάταξη.
Σήμερα θα συνεχίσουμε την ανάλυση μας με τις τρεις ομάδες που βγήκαν στην Ευρώπη,εκεί οπού είχαμε μια γραφειοκρατική ανακατάταξη ανάμεσα στη Parma και τη Torino με τη δεύτερη να παίρνει τη θέση της πρώτης στο Europa League. Για αγωνιστικούς και βαθμολογικούς λόγους όμως θα αναφερθούμε σε αυτό το κείμενο μας και στις δύο.

'Fiorentina
Για το βήμα παραπάνω
Ο Mario Gomez έχει μια διαίσθηση μπροστά του και μετά την αναζωπύρωση του επιθετικού της,η Fiorentina έχει λάβει τα ίδια θετικά σημάδια ενόψει της νέας σεζόν.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της στα φιλικά προετοιμασίας επιβεβαιώνουν γιατί θα είναι μια ελκυστική πρόταση για τη καινούργια χρονιά. Οι “viola” θέλουν να βγάλουν από πάνω τους την ετικέτα του “σχεδόν” που την απέκτησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Πρώτα έχασε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League τη τελευταία αγωνιστική πριν από δύο χρόνια και έπειτα το κύπελλο Ιταλίας από τη Napoli στον περσινό τελικό. Αυτά τα δύο γεγονότα έχουν αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του Vincenzo Montella,η οποία ναι μεν τη τελευταία διετία ενοχλεί τις πρώτες θέσεις με τη καλή της εικόνα αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει κάτι το σημαντικό πέρα από την αναγνώριση.

Στη προετοιμασία του φετινού καλοκαιριού έδειξε ότι μπορεί να “παντρέψει” το θέαμα με τα αποτελέσματα. Οι πιο έμπειροι αντίπαλοι ήταν ένα πρόβλημα για τη Fiorentina,το οποίο έχει αντικατασταθεί από τον χαλύβδινο χαρακτήρα που βγάζει πλέον. Αυτό έγινε πιο εμφανές στη νίκη της με 2-1 επί της Real Madrid που παρότι δέχθηκε πρώτη το γκολ όχι μόνο ισοφάρισε,αλλά γύρισε και το παιχνίδι υπέρ της. Ο Montella από τη πλευρά του εξήρε την απόδοση των ποδοσφαιριστών του: «Ήταν μια καλή απόδοση και παίξαμε στο ίδιο επίπεδο με τη Real Madrid. Η ομάδα έχει χαρακτήρα».

Ο Mario Gomez ήταν αρχηγός απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης και σκόραρε και τα δύο τέρματα της Fiorentina και φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του το μακροχρόνιο πρόβλημα τραυματισμού της προηγούμενης χρονιάς,το οποίο δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με τη Γερμανία. Ο 29άχρονος επιθετικός πιστεύει ότι μαζί με τον Giuseppe Rossi προορίζονται για “μεγαλεία”  και ο Montella επιβεβαίωσε ότι: ''αυξάνεται η μεταξύ τους κατανόηση στις προπονήσεις”.

Στα φιλικά ο Ιταλός τεχνικός ξεκινούσε και τους δύο μπροστά με τον Borja Valero να είναι από πίσω τους για να τους τροφοδοτεί και τον Juan Cuadrado να παραμένει μάλλον για άλλη μια χρονιά παρά το έντονο ενδιαφέρον από πολλές και διάσημες ομάδες(Barcelona,Manchester United). Το σύνολο του Montella μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει εναλλακτικές λύσεις σε τυχόν αποχωρήσεις. Ο φέρελπις Federico Bernardeschi επέστρεψε μετά από το δανεισμό του στη Crotone που τον έστειλε μέχρι και στην προκαταρκτική αποστολή της Εθνικής Ιταλίας για το Παγκόσμιο κύπελλο,ενώ ο δις νικητής του Europa League Marko Marin ήρθε από τη Chelsea για να προστεθεί στον περσινό “κορμό” της ομάδας.
Οπλισμένη με ανανεωμένες υποσχέσεις είναι εύκολο να εντοπίσουμε την πηγή αισιοδοξίας που περιβάλλει την επερχόμενη χρονιά της Fiorentina.


Προπονητής:Vincenzo Montella
Η κατοχή και η τεχνική ήταν τα βασικά στοιχεία που ζητούσε από την ομάδα του ο Montella. Ωστόσο αυτό το καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν και ένα ταλέντο στη συλλογή αποτελεσμάτων. Ο παράγοντας της νίκης ίσως να βοηθήσει τον νεαρό και ταλαντούχο τεχνικό να πάρει το πρώτο του τίτλο ως προπονητής.


Αστέρι:Borja Valero
Με τους Giuseppe Rossi και Mario Gomez να λείπουν για μεγάλο διάστημα τη περασμένη σεζόν,ο Borja Valero αναδείχθηκε ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Fiorentina. Ο Ισπανός πλέιμεικερ είναι ένα τοτέμ στη μεσαία γραμμή και η σιγουριά ότι όλα θα πάνε κατ ευχήν στον δημιουργικό τομέα.


Καλύτερη μεταγραφή:Marko Marin
Ο Mario Gomez δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο με τα λόγια του για την εγγύηση της αξίας του τονίζοντας ότι: «Είναι γρήγορος με τη μπάλα και θανατηφόρος στο ένας με έναν. Η Fiorentina έκανε μια καλή επιλογή». O Marin προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στην επιθετική της γραμμή,ενώ συνοδεύει και την Ευρωπαϊκή κουλτούρα με τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Europa League με Chelsea και Sevilla. Το μόνο και ισχυρό μελανό σημείο που κουβαλά είναι οι συχνοί και μακράς διάρκειας τραυματισμοί του.


Στο ραντάρ του Conte:Giuseppe Rossi
Ο Cesare Prandelli εξέπληξε τους πάντες με τον αποκλεισμό του Rossi από την Εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Conte δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο λάθος με τον 27άχρονο επιθετικό. Όταν είναι καλά ο “Pepito” φέρνει το ταλέντο και το κυνισμό σε κάθε επιθετική γραμμή,καθιστώντας τον μια από τις μεγαλύτερες απειλές για γκολ στη Serie A.
Πιθανή ενδεκάδα(3-4-1-2):Neto,Gonzalo,Savic,Roncaglia,Pasqual,Aquilani,David Pizarro,Cuadrado,Borja Valero,Giuseppe Rossi,Gomez.

Το πάρε - δώσε της στο μεταγραφικό παζάρι
Ήρθαν:Basanta(Monterrey),Tatarusanu(Steaua Bucurest),Brillante(Newcastle Jets),Octavio(Botafogo με δανεισμό)Marin(Chelsea με δανεισμό),Bernardeschi(επιστροφή από δανεισμό),Babacar(επιστροφή από δανεισμό)Lazzari(επιστροφή από δανεισμό),El Hamdaoui(επιστροφή από δανεισμό),Iakovenko(επιστροφή από δανεισμό),Marcos Alonso(επιστροφή από δανεισμό).
Έφυγαν:Rebic(Leipzig με δανεισμό),Compper(Leipzig),Camporese(Bari με δανεισμό),Matri(Genoa),Anderson(τέλος δανεισμού),Modibo Diakite(τέλος δανεισμού),Rosati(τέλος δανεισμού),Ambrosini(ελεύθερος).


Inter
Με τον Thohir από την αρχή για μια νέα αρχή
Μια χρονιά μεγάλων αλλαγών για τους “Nerazzurri”. Μετά από 19 χρόνια η Inter δεν θα έχει στο δυναμικό της τον Massimo Moratti ως ιδιοκτήτη και τον ηγέτη της στον αγωνιστικό χώρο Javier Zanetti.

Πριν από τέσσερα χρόνια η Inter υπερασπιζόταν το τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας και Ευρώπης,αλλά ο κύριος στόχος της για την ερχόμενη χρονιά είναι να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Ο νέος της ιδιοκτήτης Erick Thohir έχει βάλει ήδη τις βάσεις να κάνει ξανά εμπορικό το όνομα της στο Παγκόσμιο στερέωμα με τις εισροές εσόδων από χορηγούς και διαφημίσεις. 

Το συγκεκριμένο είδος προγραμματισμού έχει κάνει  την Inter να ξοδεύει τα χρήματα της με σύνεση στις μεταγραφές. Ο μόνος παίκτης που έχει υπογράψει με μόνιμη μεταγραφή είναι ο Gary Medel από τη Cardiff για 12.5 εκατομμύρια ευρώ,με τις άλλες τέσσερις αφίξεις να έρχονται είτε με τη μορφή του δανεισμού είτε ως ελεύθεροι. Η πιο αξιοσημείωτη της μεταγραφή είναι φυσικά ο Nemanja Vidic,με τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό να θέλει να βρει στην ομάδα του Μιλάνου τις παλιές καλές του μέρες στη Manchester United.

Δίπλα του θα έχει τον Andrea Ranocchia ο οποίος τέσσερα χρόνια δεν έχει καταφέρει να πείσει τους οπαδούς για τις ικανότητες του και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού πλέον στο μπράτσο του θα κουβαλά ακόμα μεγαλύτερο φορτίο στους ώμους του. Οι άλλες τρεις μεταγραφές της μέχρι στιγμής είναι του M’Vila,του Dodo και του Osvaldo. Ο πρώτος φέρνει περισσότερη δύναμη στο χώρο του κέντρου,ο δεύτερος δίνει πιο πολλές επιλογές στην άμυνα,ενώ ο τελευταίος είναι μια περίεργη περίπτωση,καθώς ίσως να μην είναι και ο πιο αξιόπιστος χαρακτήρας αλλά μπορεί να φανεί καθοριστικός στην ημέρα του.

Πιθανότατα θα γίνουν και άλλες μεταγραφές μέχρι τα τέλη Αυγούστου με τους Cerci(Torino),Biabiany(Parma) και Firmino(Hoffenhaim) να ακούγονται για τους “Interisti”. Με ένα μεγαλύτερο ρόστερ στη κατοχή του σε σύγκριση με τη προηγούμενη χρονιά ο Walter Mazzarri έχει περισσότερες επιλογές για τα συστήματα που θέλει να ακολουθήσει(3-5-2 και 4-3-1-2),ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει εύκολα και μια καλή πορεία στο Europa League. 

Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι ο σύλλογος τα πήγε καλά στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής και με την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο για τη διεκδίκηση της πρώτης τριάδας.


Προπονητής:Walter Mazzarri
Ο πρώην τεχνικός της Napoli τη περασμένη χρονιά τέθηκε σε δυσμένεια αρκετές φορές,αλλά έλαβε την υποστήριξη του Thohir παρατείνοντας το συμβόλαιο του για ακόμα ένα χρόνο. Τώρα όμως θα πρέπει να δικαιολογήσει την εμπιστοσύνη του Ινδονήσιου ιδιοκτήτη με καλύτερα αποτελέσματα και πιο όμορφο ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο.


Αστέρι:Mateo Kovacic
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι οπαδοί της Inter και οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου τοποθετούν τις πιθανότητες της ομάδας στα πόδια του νεαρού Κροάτη. Ο 20άχρονος ποδοσφαιριστής στολίζεται με δάφνες για το ταλέντο του και ελπίζει να παίζει πιο τακτικά φέτος. Αυτός είναι ο μόνος δημιουργικός παίκτης στη μεσαία γραμμή και η Inter πρέπει να του δώσει αυτή την ευκαιρία.


Καλύτερη μεταγραφή:Gary Medel
Ο Χιλιανός τα πήγε θαυμάσια στο Παγκόσμιο κύπελλο ενώ είχε και ένα αρκετά θετικό πέρασμα από την Αγγλία παρά τον υποβιβασμό της Cardiff. Ο Medel μπορεί να παίξει συγχρόνως και στην αμυντική και στη μεσαία γραμμή,όπως και σε έναν σχηματισμό με τρεις πίσω που είναι και ο αγαπημένος του Mazzarri.


Στο ραντάρ του Conte:Dani Osvaldo
Ο Αργεντινοιταλός επιθετικός δεν είχε και τις καλύτερες στιγμές του στη Southampton όμως είναι πρόθυμος να αφήσει πίσω την εμπειρία του στη Premier League. Με τον Antonio Conte να βρίσκεται τώρα στους “Azzurri” ο Osvaldo θα μπορούσε να βάλει το όνομα του στο κατάλογο της Εθνικής με μερικές καλές εμφανίσεις του.
Πιθανή ενδεκάδα(3-5-2):Handanovic,Vidic,Ranocchia,Juan Jesus, D’Ambrosio, Medel,  Kovacic, M’Vila, Nagatomo, Palacio, Icardi.

Το πάρε - δώσε της στο μεταγραφικό παζάρι
Ήρθαν:Medel(Cardiff),Vidic(Manchester United),Krhin(Bologna)Dodo(Roma με δανεισμό),M’Vila(Rubin Kazan με δανεισμό),Osvaldo(Southampton με δανεισμό),Obi(επιστροφή από δανεισμό),Matias Silvestre(επιστροφή από δανεισμο),Mbaye(επιστροφή από δανεισμό),Vid Belec(επιστροφή από δανεισμό),Berni(Torino).
Έφυγαν:Diego Milito(Racing Club), Samuel(Basel), Belfodil(Parma), Benedetti(Cagliari), Benassi(Torino), Duncan(Sampdoria με δανεισμό), Taider(Southampton με δανεισμό)Biraghi,Schelotto,Bardi και Botta(Chievo με δανεισμό), Laxalt(Empoli με δανεισμό), Longo και Crisetig(Cagliari με δανεισμό),Rolando(τέλος δανεισμού),Wallace(τέλος δανεισμού), Cambiasso(ελεύθερος), Mariga(ελεύθερος), Castellazzi(ελεύθερος), Mundigayi(ελεύθερος), Javier Zanetti(αποσύρθηκε).


Parma
Κόντρα σε όλους
Αυτό είναι το συναίσθημα που επικρατεί γύρω από την οικογένεια της Parma μετά τη τεράστια αδικία που υπέστη από την Ιταλική ομοσπονδία,η οποία δεν της έδωσε την άδεια για να παίξει στην Ευρώπη φέτος. 

Για ποιο λόγο το έκανε αυτό; επειδή καθυστέρησε να πληρώσει 300.000 ευρώ για μια οφειλή φόρου το Μάρτιο,το οποίο η διοίκηση των “Gialloblu” συνεχίζει να το αρνείται και ακόμα και αν έγινε μοιάζει κάπως υποκριτικό από τη στιγμή που ομάδες όπως η Manchester City και PSG χρωστάνε σωρεία εκατομμυρίων και συμμετέχουν κανονικά στο Champions League με ένα βαρύ πρόστιμο.

Ο πρόεδρος Tommaso Ghirardi μετά από αυτό το γεγονός έβαλε προς πώληση τον σύλλογο λέγοντας  χαρακτηριστικά το Μάιο ότι:”τελείωσα με το ποδόσφαιρο”. Παρόλα αυτά τρεις μήνες αργότερα συνεχίζει να παραμένει κανονικά - έστω και σε κρυφό ρόλο βάζοντας μπροστά τον Διευθύνων σύμβουλο Pietro Leonardi - καθώς ανήκει στην οικογένειά του το 90% των μετοχών.

Στα καθαρά αγωνιστικά η Parma μπαίνει στη τρίτη πλήρη χρονιά κάτω υπό τη καθοδήγηση του Roberto Donadoni,ο οποίος μετά τον Stefano Colantuono της Atalanta είναι ο δεύτερος με μακροβιότερη διάρκεια προπονητής σε ομάδα της Serie A. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κρατήσει το περσινό επιτυχημένο “κορμό” του και σκοπεύει να κάνει ακόμα μια εξίσου πολύ καλή πορεία την ερχόμενη χρονιά.

Η σημαντική απώλεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν του Parolo για τη Lazio που αναμένεται να είναι μια βασική ανταγωνίστρια των “Parmenzi” για την έξοδο στο Europa League,ενώ το μέλλον των Biabiany και Amauri παραμένει αβέβαιο. Από ενισχύσεις η πιο αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του Ishak Belfodil που θα δώσει περισσότερες επιλογές στην επίθεση,ενώ μένει μόνο η ανακοίνωση για την απόκτηση του Francesco Lodi από τη Catania,ο οποίος θα προσθέσει το οργανωτικό κομμάτι που έλειπε από το τωρινό παζλ του Donadoni.

Συν τις άλλοις το πιο σημαντικό είναι ότι οι κολώνες της σε τέρμα(Mirante),άμυνα(Paletta) και επίθεση(Cassano) μένουν κανονικά. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ένα δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport για τον τελευταίο αναστάτωσε κάπως τα νερά όμως ποδοσφαιριστές και προπονητής διέψευσαν την υποτιθέμενη διαμάχη τους στη προπόνηση.

Αν και τα αποτελέσματα στα φιλικά έχουν ελάχιστη σημασία η πρόσφατη ισοπαλία των “Crociati” χωρίς σκορ εναντίον της Aston Villa ανέβασε το ηθικό τους παρουσιάζοντας την ίδια αμυντική ανθεκτικότητα,με το διάστημα Δεκεμβρίου - Μαρτίου τη περασμένη χρονιά που έκανε το απίστευτο σερί 17 παιχνιδιών χωρίς ήττα. 

Αναμένεται να γίνουν δύο με τρεις ακόμα μεταγραφές,με τους De Ceglie(Juventus) και Monzon(Catania) να είναι υποψήφιοι για το αριστερό άκρο της άμυνας,ένας εκ των Bellomo(Chievo),Furman(Toulouse) και Gargano(Napoli) να έρχονται πιθανώς στη μεσαία γραμμή και τους Simone Pepe και Carbonero(River Plate) να ακούγονται για την επιθετική γραμμή,ενώ μαζί με τους αρκετούς δανεικούς που επανήλθαν φέτος και να προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους να συνθέτουν το φετινό υλικό

Συνολικά η σταθερότητα που επιφέρει η διοίκηση Ghirardi με τον Donadoni εξασφαλίζει στη Parma να είναι μια από τις καλύτερες ομάδες έξω από το Top 5 της Serie A(Juventus,Roma,Napoli,Fiorentina,Inter). Αν καταφέρουν να κρατήσουν τους παίκτες - κλειδιά και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και πραγματοποιήσουν ένα καλό ξεκίνημα,τότε οι “Gialloblu” μπορούν να εκπλήξουν για άλλη μια χρονιά.


Προπονητής:Roberto Donadoni
Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ιταλίας έχει κάνει εξαιρετικό έργο στους “Crociati”. Ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2012 και από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας για έναν πόντο δεν βγήκε στην Ευρώπη με το αξιοσημείωτο 7/7 νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές να μένει αξιομνημόνευτο στους οπαδούς. Το 2013 την οδήγησε ξανά στην πρώτη 10άδα,ενώ η θητεία του κορυφώθηκε με την έκτη θέση της περσινής περιόδου. Παρά το έντονο ενδιαφέρον της Milan ο 50άχρονος τεχνικός προτίμησε να τηρήσει το συμβόλαιο του με τη Parma μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Τώρα αν μείνει και μετά από αυτή τη χρονιά μόνο ο ίδιος το γνωρίζει.


Αστέρι:Antonio Cassano
Η Parma είχε πολλές καλές επιδόσεις τη περασμένη χρονιά,με τον Cassano να της δίνει το επιπλέον κίνητρο και τη δυνατότητα να ξεκλειδώνει μια άμυνα σε μια κρίσιμη στιγμή. Πλέον δεν είναι και τόσο τρελός όσο ήταν κάποτε,με τον ίδιο σε δηλώσεις του να αναγνωρίζει ότι: «θα είναι δική μου μαλακία αν φύγω καθώς εδώ νιώθω σαν βασιλιάς». Το θετικό για τους “Parmenzi” είναι ότι και ο ίδιος θέλει να πολεμήσει την αδικία που δέχτηκε και να την οδηγήσει ξανά στην Ευρώπη. Βέβαια με τον χαρακτήρα του “Fantantonio” κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν το υλοποιήσει.


Καλύτερη μεταγραφή:Ishak Belfodil
Αν και η Parma δεν έχει κάνει ακόμα μια υψηλού επιπέδου μεταγραφή η επιστροφή του Belfodil θα μπορούσε να αποδειχθεί μια καλή κίνηση για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η καριέρα του 22άχρονου επιθετικού έμεινε στάσιμη από τότε που μετακόμισε στην Inter σε μια συμφωνία συνιδιοκτησίας με τους “Gialloblu”. Ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να πάρει θέση βασικού στους “Nerazzurri” και ολοκλήρωσε τη περασμένη σεζόν στην υποβιβασμένη Livorno με τη μορφή του δανεισμού.


Στο ραντάρ του Conte:Gabriel Paletta
Όπως και ο Cassano άλλος ένας παίκτης που ελπίζει εντυπωσιάσει τον Conte είναι ο Gabriel Paletta. Ο 28άχρονος αμυντικός προέρχεται από τρεις συνεπέστατες χρονιές με τη Parma,οι οποίες τον οδήγησαν στην αποστολή του Prandelli για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με μόλις τρεις συμμετοχές στο ενεργητικό του ο πολιτογραφημένος Ιταλός ελπίζει για περισσότερες στο άμεσο μέλλον.
Πιθανή ενδεκάδα(4-3-3):Mirante,Cassani,Paletta,Alessandro Lucarelli,Gobbi,Acquah,Jose Mauri,Lodi(εν αναμονή της ανακοίνωσης),Biabiany,Belfodil,Cassano.

Το πάρε - δώσε της στο μεταγραφικό παζάρι
Ήρθαν:Belfodil(Inter),Lucas De Souza(Olhanense με δανεισμό)Lodi(Catania με δανεισμό)Mesbah(επιστροφή από δανεισμό),Ghezzal(επιστροφή από δανεισμό),Jorquera(επιστροφή από δανεισμό),Rispoli(επιστροφή από δανεισμό),Cordaz(επιστροφή από δανεισμό), Iacobucci(επιστροφή από δανεισμό), Ristovski(επιστροφή από δανεισμό), Bidaoui(επιστροφή από δανεισμό),Massimo Coda(επιστροφή από δανεισμό),Santacroce(επιστροφή από δανεισμό).
Έφυγαν:Parolo(Lazio),Benalouane(Atalanta),Ceppitelli(Cagliari),Peszko(Cologne),Molinaro(Torino),Bajza(Crotone με δανεισμό),Musacci(Frosinone με δανεισμό),Feddal(Palermo με δανεισμό),Munari(Watford με δανεισμό),Aleandro Rosi(Genoa),Cascione(Cesena),Morrone(Pisa με δανεισμό),Gargano(τέλος δανεισμού),Vergara(τέλος δανεισμού),Jonathan Rossini(τέλος δανεισμού),Schelotto(Chievo),Obi(τέλος δανεισμού),Νίνης(ελεύθερος),Pavarini(αποσύρθηκε).


Torino
Παρασκηνιακά μυρίζει ξανά Ευρωπαϊκά
Η Torino μπαίνει στη νέα σεζόν με τον ενθουσιασμό της επιστροφής της στην Ευρώπη ύστερα από 20 χρόνια. Αφού δεν χορηγήθηκε στην Parma η άδεια για να συμμετέχει στην Ευρώπη τη θέση της την πήρε η άμεσα ενδιαφερόμενη “Granata”.

Η αποχώρηση του Ciro Immobile άφησε ένα μεγάλο κενό στο χώρο της επίθεσης όμως με τα χρήματα που πήρε από τη Borussia Dortmund έκανε κάποιες καλές μεταγραφές για να αναπληρώσει τα κενά της. Η Torino το καλοκαίρι σχεδίασε ένα κράμα έμπειρων (Quagliarella,Nocerino,Molinaro)και νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών(Sanchez Mino,Ruben Perez,Pontus Jansson,Marco Benassi,Gaston Silva) στην ομάδα της.

Η μεγαλύτερη έννοια της όμως αυτή τη στιγμή είναι αν ο δεύτερος μπόμπερ της τη περασμένη χρονιά Alessio Cerci θα μείνει η θα φύγει. Τον Ιταλό Διεθνή τον έχουν φλερτάρει κατά καιρούς το καλοκαίρι οι δύο ομάδες του Μιλάνου και η Atletico Madrid ωστόσο ο Giampiero Ventura κάνει το παν για να τον κρατήσει.

Στη προετοιμασία η Torino αντιμετώπισε χαμηλού βεληνεκούς ομάδες,αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει μια εμφατική πρόκριση στα Play - off του  Europa League με το συνολικό 7-0 επί της Σουηδικής Brommapojkarna. Σε τρεις μέρες πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Split για να μπει στους ομίλους,με την οποία έφερε 0-0 στον πρώτο αγώνα στη Κροατία.

Με τους καινούργιους παίκτες να εγκαθίστανται καλά στη Torino μια ματιά θα πρέπει να ρίξουμε και στον Marcelo Larrondo. Ο Αργεντινός επιθετικός πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δείχνει να έχει επιστρέψει σε δυνατούς ρυθμούς για την ερχόμενη χρονιά σκοράροντας αρκετά τέρματα στη περίοδο της προετοιμασίας.

Με το ιδανικό βάθος πλέον στο ροστερ της η “Toro” ελπίζει ότι θα τα πάει εξίσου καλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Για τους οπαδούς θα είναι κάτι το εντυπωσιακό αν η ομάδα τους φτάσει στους “32” του Europa League και τερματίσει στην πρώτη εξάδα,όπως αντίστοιχα και μια αξιοσημείωτη επιτυχία για τον Ventura,ο οποίος με την εμπειρία και τη σοφία που διακατέχει θα προσπαθήσει να τη κρατήσει σε υψηλά επίπεδα.


Προπονητής:Giampiero Ventura
Ο πολύπειρος τεχνικός κάθεται εδώ και 40 χρόνια στους πάγκους όμως μόλις φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη. Ο 66άχρονος προπονητής θα πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού σε τρία μέτωπα,κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δύσκολο για τον ίδιο.


Αστέρι:Alessio Cerci
Ο 27άχρονος επιθετικός μαζί με τον Ciro Immobile πέτυχαν πάνω από 40 γκολ τη προηγούμενη χρονιά δημιουργώντας μια αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αν η Torino τον διατηρήσει τελικά στις τάξεις της θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξίσου δυνατό δίδυμο με τον Quagliarella που θα τη βοηθήσει να σταθεροποιηθεί στην πρώτη οκτάδα.


Καλύτερη μεταγραφή:Fabio Quagliarella
Παρά τον ερχομό του από τη μισητή αντίπαλο ο Quagliarella δέχθηκε θερμή υποδοχή μετά την πώληση του Immobile,αφού επέστρεψε στην ομάδα όπου ξεκίνησε τη καριέρα του. Ο 31άχρονος επιθετικός εξακολουθεί να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο και πρέπει να αρπάξει αυτή την ευκαιρία που του δίνεται,ελπίζοντας να φτάσει και στα 75 του τέρματα στο Campionato.


Στο ραντάρ του Conte:Matteo Darmian
Μπορεί να είναι προφανές δεδομένης της εμφάνισης του εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο κύπελλο,αλλά η Διεθνή καριέρα του Darmian βρίσκεται μόνο στην αρχή. Η ικανότητα του να παίζει και στις δύο πλευρές είναι χρήσιμη και στα 24 του έχει πολλά χρόνια μπροστά του να πάρει μέρος σε ακόμα τέσσερις διοργανώσεις.
Πιθανή ενδεκάδα(3-5-2):Padelli,Bovo,Glik,Moretti,Darmian,Nocerino,Vives,El Kaddouri,Molinaro,Cerci,Quagliarella.

Το πάρε - δώσε της στο μεταγραφικό παζάρι
Ήρθαν:Quagliarella(Juventus),Sanchez Mino(Boca Juniors),Josef Martinez(Young Boys),Gston Silva(Defensor),Bruno Peres(Santos),Molinaro(Parma),Benassi(Inter),Pontus Jansson(Malmo),Avramov(Cagliari),Nocerino(Milan με δανεισμό),Ruben Perez(Atletico Madrid με δανεισμό).
Έφυγαν:Immobile(Borussia Dortmund),Guillermo Rodriguez(Hellas Verona),Berni(Inter),Meggiorini(Chievo),Stefanovic(Bari με δανεισμό),Verdi(Empoli με δανεισμό), Ταχτσίδης(τέλος δανεισμού), Kurtic(Sassuolo).

Δεν υπάρχουν σχόλια: