Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Everton - Arsenal(2-2)

Τα πρώτα προβλήματα του Chambers και τα λάθη του Wenger


του Δημήτρη Βαρσάνη

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι το απόγευμα του Σαββάτου στο “Goodison Park” η Everton έβαλε στην αρχή τις βάσεις για τη νίκη όμως η Arsenal με μια καθυστερημένη αντίδραση κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Seamus Coleman έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους πριν διπλασιάσει το προβάδισμα ο Naismith από θέση οφσάιντ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως ο Giroud παρείχε πολυπόθητη σπίθα και εφευρετικότητα με την είσοδο του στο δεύτερο μέρος που κορυφώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης στο 90’.

Ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι τη κριτική μας από αυτό το παιχνίδι; παρακάτω σας τα αναλύουμε.


Seamus Coleman
Αξίζει το μπράβο μας γιατί: Ο Coleman έχασε τη πρεμιέρα απέναντι στη Leicester και ο John Stones πήρε τη θέση του με τον Ιρλανδό αμυντικό να αναμενόταν να επιστρέψει σε φουλ φόρμα. Με εξαίρεση ένα λανθασμένο διώξιμο στο πρώτο ημίχρονο που κατέληξε άουτ από το σουτ του Chaamberlain έπαιξε πολύ καλά και έβαλε το πρώτο του γκολ στη Premier League. Ο Seamus “Goalman” όπως τον αποκαλούν μερικοί βαδίζει για ακόμα μια χρονιά στην επίτευξη πέντε τερμάτων και πάνω.


Calum Chambers
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Οι παρθενικές εβδομάδες του Chambers στην Arsenal ήταν φανταστικές,όμως απέναντι στη Everton έδειξε ότι έχει να μάθει πολλά ακόμα. Είναι νέος,μόλις 19 χρονών οπότε μπορεί να δικαιολογηθεί ωστόσο πρέπει να νιώθει ηττημένος με τη χθεσινή του επίδοση. Δεν εφάρμοσε σωστά το τεχνητό οφσάιντ στο γκολ του Coleman,νικήθηκε σε αρκετές μονομαχίες μέσα στη περιοχή και ανεξήγητα άφησε ανενόχλητο τον Naismith να διπλασιάσει τα τέρματα της Everton.


Το κέντρο της Everton
Αξίζει το μπράβο μας γιατί: Η μεσαία γραμμή των “ζαχαρωτών” που αποτελούνταν από τους James McCarthy και Gareth Barry ήταν εκπληκτική ξανά. Η απόκτηση του Muhamed Besic έφερε το παιχνίδι τους σε ένα άλλο επίπεδο με τον McCarthy ιδιαίτερα να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του. Και οι δυο τους έκλεισαν πολύ καλά τους χώρους και στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού δεν άφησαν τον Ramsey και τους υπόλοιπους της μεσαίας γραμμής της Arsenal να αναπνεύσουν.


Arsene Wenger
Πρέπει να δεχτεί κριτική γιατί: Χάρης την ατομική της ποιότητα η ομάδα του κατάφερε να αποδράσει με το βαθμό της ισοπαλίας,αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάποιος τις ενέργειες του Wenger ή μάλλον την απουσία του από αυτό το παιχνίδι. Ξεκινάς τον Mesut Ozil στα αριστερά εναντίον του Seamus Coleman; επαναλαμβάνεις τα δικά σου λάθη. Βάζεις τον Wilshere σε έναν ρόλο που δεν το ξέρει κανείς; μπερδεμένο και εξοργιστικό το λιγότερο. Ο σχηματισμός ήταν λάθος,οι προσωπικές του επιλογές ήταν λάθος και ο Αλσατός νιώθει τυχερός που τον έσωσε ο Giroud.


Roberto Martinez
Πρέπει να δεχτεί κριτική γιατί: Ο Ισπανός τεχνικός έχει δει την ομάδα του να είναι μακράν καλύτερη στους δύο πρώτους της αγώνες όμως στο τέλος μάζεψε μόνο δύο βαθμούς από τους έξι διαθέσιμους. Οι “εφοπλιστές” σκόραραν τέσσερις φορές και δέχτηκαν ισάριθμα τέρματα,πήραν δύο φορές το προβάδισμα,και τις δύο το έχασαν. Η Everton πέρυσι ήταν η καλύτερη ομάδα στα τελευταία δέκα λεπτά κερδίζοντας 15 βαθμούς και χάνοντας μόνο έναν. Στις πρώτες δύο αγωνιστικές της φετινής περιόδου έχει χάσει ήδη τέσσερις. Όσο σκληρή και δυνατή ομάδα φαίνεται η Everton αυτός είναι ο λόγος που πολλοί πιστεύουν ότι η πέμπτη θέση είναι το ταβάνι της.


Jack Wilshere
Πρέπει να δεχτεί κριτική γιατί: Η Arsenal ήταν κακή με τον Wilshere στον αγωνιστικό χώρο και πολύ καλύτερη χωρίς αυτόν. Αφού έγινε αλλαγή στο 74’ οι “Gunners” κυριάρχησαν στο παιχνίδι και βρήκαν τα δυο τέρματα της χρυσής όπως εξελίχθηκε ισοπαλίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για τον 22άχρονο στην τρέχουσα ενδεκάδα της Arsenal. Η παρουσία του στο γήπεδο ανάγκασε τον Wenger να βάλει τον Ozil στα πλάγια όπου ήταν απογοητευτικός ξανά και ο Άγγλος έκανε λίγα πράγματα για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Εμφανισιακά μοιάζει στον Aaron Ramsey όμως ο Ουαλός χθες ήταν δύο σκαλιά πιο πάνω. Ο Wilshere πρέπει να μείνει λίγο στον πάγκο για να βρει την απαραίτητη ηρεμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: