Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Γαλλία: βρέθηκε τόπος επεξεργασίας θηραμάτων απο τους Νεάντερνταλ

Κάτω γνάθος ρινόκερου
Μια ομάδα αρχαιολόγων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ανακάλυψε, πάνω σε ένα λόφο με θέα την παλιά κοίτη του ποταμού Saone στην περιοχή του Quincieux, εκατοντάδες οστά ζώων τα οποία χρονολογούνται περίπου από 35.000 έως 55.000 χρόνια πριν.

Οστό Μαμούθ
Τα ευρήματα ήρθαν στο φώς λόγω οδικών έργων στην περιοχή, με τις τοπικές αρχές για να επεκτείνει το διαθέσιμο για τις ανασκαφές του χρόνου. Συγκεκριμένα βρέθηκαν αρκετά οστά φυτοφάγων ζώων άλογα, μαμούθ, ρινόκερους, βίσονες και ταράνδων αλλα και οστά σαρκοφάγων όπως το κρανίο μιας αρκούδας και μερικά οστά ενός λύκου και συνδέονται με περιβάλλοντα με ψυχρό κλίμα και στέπας.

Λεκάνη Αλόγου
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους αρχαιολόγους, τα οστά προέρχονταν πιθανών απο κάποιο κυνήγι των Νεάντερταλ κυνήγι ή απο επεξεργασία θηραμάτων κυνηγιών. Οι Νεάντερταλ αξιοποιούσαν τα πτώματα τους και μάλιστα, κάποια οστά δείχνουν ίχνη τεχνητών καταγμάτων. 

Κρανίο Αρκούδας
Επίσης, πολλά μακρά οστά έλειπαν, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα πιο σημαντικά μέρη των ζώων που είχαν παρασυρθεί σε κατοικημένες περιοχές. 

Οι αρχαιολόγοι τώρα έχουν την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν εκτός απο περιοχές κατοίκησης των Νεάντερταλ, την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια περιοχή επεξεργασίας σφαγίου.

Κέρατο Βίσωνα
Σπονδυλική στήλη αλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: