Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Serie A

Το πανόραμα των 20 ομάδων(Part 1)


του Δημήτρη Βαρσάνη

Το Campionato αρχίζει ακριβώς σε μια εβδομάδα και μέχρι το επόμενο Σάββατο θα σας παρουσιάσουμε τις 20 ομάδες με βάση την περσινή βαθμολογική τους κατάταξη,αρχής γενομένης από τη πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.


Juventus
Από τη σιγουριά του Conte στην αβεβαιότητα του Allegri
«Έχω αποφασίσει να λύσω το συμβόλαιο μου με τη Juventus. Έχω ωριμάσει με τη πάροδο των χρόνων και τα συναισθήματα μου με οδήγησαν να κάνω αυτή την επιλογή. Μπορεί να ήταν πιο δύσκολο να κρατήσω τη Juventus στις επιτυχίες». Τη Τρίτη 15 Ιουλίου άλλαξαν όλα τα δεδομένα για τη νέα χρονιά στη Serie A. Ο Antonio Conte,ο προπονητής που οδήγησε τη Juventus σε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα ανακοίνωσε την αποχώρηση του με αμοιβαία συγκατάθεση και από τις δύο πλευρές.

Ο γεννημένος στο Lecce προπονητής είχε ξεκινήσει τη προετοιμασία της ομάδας μόλις μια μέρα νωρίτερα και παρά την αβεβαιότητα για το μέλλον του,αναμένονταν να τηρούσε κανονικά το συμβόλαιο του που έληγε το καλοκαίρι του 2015. Τα κίνητρα της αποχώρησης του Conte είναι άγνωστα. Κάποιες φήμες έλεγαν ότι ο νέος προπονητής της “Squadra Azzurra” είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τη Milan,ενώ οι ανησυχίες για νέες μεταγραφές και ο τρόπος που ήθελε να προχωρήσει η διοίκηση αναφέρεται επίσης ότι τον ενόχλησε.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο 45άχρονος τεχνικός αφήνει πίσω του μια απίστευτη κληρονομιά. Στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος,ενώ στη τελευταία έκανε ρεκόρ βαθμών συγκεντρώνοντας συνολικά 102. Το καθήκον του αντικαταστάτη του Massimiliano Allegri είναι να διατηρήσει τη “γηραιά κυρία” σε αυτά τα επίπεδα,κάτι που σίγουρα είναι δύσκολο. Ο πρώην προπονητής της Milan θα πρέπει να νιώθει τουλάχιστον ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε. Απολύθηκε από τους “Rossoneri” τον Ιανουάριο και ο 47άχρονος τεχνικός δεν είναι μια ευχάριστη πρόσληψη στον κόσμο της Juventus που ένα μέρος του τον αποδοκίμασε κιόλας όταν πήγαινε να δώσει τη πρώτη του συνέντευξη Τύπου.

Η ήττα στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι με 3-2 από τη Lucento(ομάδα έκτης κατηγορίας) έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ωστόσο ο Allegri σε ερώτηση για το αν προτιμάει το Scudetto ή το Champions League απάντησε ευθαρσώς ότι θέλει και τα δύο. Το πρόγραμμα των φιλικών της Juventus περιελάμβανε μια περιοδεία στις ΗΠΑ,στην Ινδονησία,στην Αυστραλία και στη Σιγκαπούρη. Τα αποτελέσματα της ήταν θετικά με τη νίκη της με 3-2 απέναντι στη League All Star team - η οποία είχε στις τάξεις της και τον Alessandro Del Piero - ίσως να ήταν το πιο δύσκολο της τεστ.

Ο σκοπός του Allegri στη προετοιμασία ήταν να εξακριβώσει ποιο σύστημα θέλει να παίξει η ομάδα του. Το επιθετικό 3-5-2 του Conte ίσως να μην είναι ο προτιμώμενος σχηματισμός του,ακόμη και αν στα πρώτα του παιχνίδια μάλλον θα ξεκινήσει με αυτό. Το 4-4-2 σε ρόμβο είναι το αγαπημένο σύστημα του Λιβορνέζου τεχνικού και το 4-3-3 είναι επίσης στο μυαλό του. Για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής αποκτήθηκε ο Patrice Evra από τη Manchester United. Ο έμπειρος αριστερός μπακ με την ευελιξία του μπορεί να πάρει τη θέση του Kwadwo Asamoah στο 3-5-2.

Μαζί με τον Evra ήρθε στη Juventus και ο Alvaro Morata,ο οποίος παρά τον άμεσο τραυματισμό του με την ένταξη του μπορεί να είναι μια πολύ καλή προσθήκη. Άλλες δύο αξιοσημείωτες αφίξεις είναι του Romulo και του Roberto Pereyra,δύο ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί στις ομάδες τους όμως δεν έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού ακόμα στο αίμα τους. Οι νέοι παίκτες και οι νέες ιδέες θα βοηθήσουν στο φρεσκάρισμα του ρόστερ και από τη στιγμή που παραμένει ακόμα στη διάθεση του Allegri ο Vidal και ο Pogba η Juventus είναι ακόμη το φαβορί του πρωταθλήματος.

Για να ισοφαρίσει τα επιτεύγματα του Conte είναι σχεδόν αδύνατο όμως αν ο Allegri μπορέσει να τη διατηρήσει πρωταθλήτρια και καταφέρει να τη πάει μακρύτερα στο Champions League(ο κύριος στόχος της),τότε ο πιστός Γιουβεντίνος μπορεί να εκτιμήσει την αξία του προπονητή του.


Προπονητής:Massimiliano Allegri
Ο πρωταθλητής Ιταλίας το 2010 με τη Milan και προπονητής της χρονιάς με τη Cagliari το 2009 έχει τους θαυμαστές του αλλά κυρίως τους επικριτές του. Ο 47άχρονος τεχνικός στα πρώτα του τρία χρόνια κράτησε τους “Rossoneri” σε ανταγωνιστικό επίπεδο παρά τις πωλήσεις βασικών παικτών χωρίς ίσους αντικαταστάτες. Ωστόσο τα διαπιστευτήρια του στο κορυφαίο επίπεδο θα δοκιμαστούν σοβαρά.


Αστέρι:Carlos Tevez
Ο Αργεντινός επιθετικός με τα 21 του γκολ σε 48 εμφανίσεις πέρυσι στη Juventus απέδειξε το αστείρευτο ταλέντο του. Αν υπάρχει ένα ερωτηματικό πάνω στον Tevez είναι το ρεκόρ του στην Ευρώπη,με τον 30άχρονο ποδοσφαιριστή να πετυχαίνει μόνο ένα τέρμα σε 12 συμμετοχές με τη φανέλα των “Bianconeri”.


Καλύτερη μεταγραφή:Alvaro Morata
Με τον Allegri να ψάχνει για μια μεγαλύτερη τακτική ευελιξία ο Evra μπορεί να είναι η πιο σημαντική μεταγραφή της Juventus όμως ο Morata έχει τη δυνατότητα να γίνει καλύτερη. Ο 21άχρονος επιθετικός ίσως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί από μια διαταραγμένη προετοιμασία,αλλά έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ένας τέλειος εκτελεστής όπως ο Tevez και ο Llorente.


Στο ραντάρ του Conte:Romulo
Ο γεννημένος στη Βραζιλία μέσος θα αντιπροσώπευε την Ιταλία στο Παγκόσμιο κύπελλο αν δεν είχε τα προβλήματα τραυματισμού,όμως αν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη Juventus θα παραμείνει στον κατάλογο. Κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Conte δεν τον ήθελε στους “Bianconeri”,αλλά τα τρεξίματα του και η αποφασιστικότητα του τον κάνουν κατάλληλο για την Εθνική και ειρωνικά θα τον επιβλέπει ο άνθρωπος που δεν τον ήθελε για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πιθανή ενδεκάδα(3-5-2):Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra, Pirlo,Vidal, Pogba,Tevez, Llorente.

Το πάρε - δώσε της στο μεταγραφικό παζάρι
Ήρθαν:Evra(Manchester United),Morata(Real Madrid),Romulo(Hellas Verona με δανεισμό),Roberto Pereyra(Udinese με δανεισμό),Frederik Sorensen(Bologna),Marrone(Sassuolo),Coman(PSG),Troisi(Atalanta).
Έφυγαν:Vucinic(Al-Jazira),Quagliarella(Torino),Immobile(Borussia Dortmund),Peluso(Sassuolo),Osvaldo(Inter),Isla(QPR με δανεισμό),Beltrame(Sampdoria),Leali και Magnusson(Cesena με δανεισμό),Bouy(Παναθηναϊκό με δανεισμό),Sturaro(Genoa με δανεισμό),Fausto Rossi(Cordoba με δανεισμό),Fiorillo(Pescara με δανεισμό),Boakye(Atalanta με δανεισμό),Jorge Martinez(Juventud με δανεισμό),Reto Ziegler(ελεύθερος).

Roma
Η δεύτερη θέση δεν είναι πλέον αρκετή
Η ομάδα που ανέλαβε πέρυσι ο Rudi Garcia είχε φτάσει στη δεύτερη θέση τρεις φορές στα τελευταία 10 χρόνια. Το γεγονός ότι κατάφερε να τη βγάλει στην ίδια θέση στη πρώτη του χρονιά ισούται με ένα θαύμα. Το όμορφο ποδόσφαιρο της μαζί με ένα ακόμα πολύ καλό μεταγραφικό παζάρι και την αποχώρηση του Conte από τη βασική ανταγωνίστριά της είναι αρκετά για πολλούς να τοποθετήσουν τη Roma ως το φαβορί του τίτλου για τη φετινή χρονιά.

Από την άποψη των δυνατοτήτων υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είναι αισιόδοξοι οι “Giallorossi”. Η αρχική τους ενδεκάδα τη περασμένη χρονιά ήταν εξαιρετική χάρη στη καλά μελετημένη της μεταγραφική δραστηριότητα και τώρα πρόκειται να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική. Μόνο δύο από τα νέα τους αποκτήματα θα πρέπει να υπολογίζονται ως βασικοί(Ashley Cole και Iturbe) όμως πλέον προστέθηκε πολύ μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο τους.

Η σιωπηλή άφιξη του Davide Astori παρέχει στη Roma ένα ταλαντούχο και συνάμα καλό κεντρικό αμυντικό για εναλλακτική λύση,ενώ ο Urby Emanuelson προσφέρει περισσότερες επιλογές στην αριστερή πτέρυγα,πράγμα που σημαίνει ότι η άμυνα θεωρείται πλήρης. Η μεσαία γραμμή ξεχειλίζει από ποιότητα και ποσότητα. Ο Garcia του αρέσει να παίζει με τρεις σε κέντρο και επίθεση,παρά το γεγονός ότι ο Marco Borriello δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Mattia Destro.

Η Roma έχει και το πλεονέκτημα ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές της είναι πολυθεσίτες. Για παράδειγμα ο Capitano της ομάδας Francesco Totti μπορεί να καλύψει σχεδόν κάθε θέση της επίθεσης και ο Alessandro Florenzi που πιθανότατα θα είναι η πρώτη λύση για τη μεσαία γραμμή. Εν συντομία ουσιαστικά είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση της ίδιας ομάδας που θαυμάσαμε τη προηγούμενη χρονιά,με τον ίδιο σχηματισμό και πιθανότατα την ίδια έμφαση στο γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Το αρνητικό για τους Ρωμαίους βγαίνει από τα θετικά που αναφέραμε,να μην μπουν δηλαδή αυτές οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις στα αποδυτήρια και καβαλήσουν κάποιοι το καλάμι. Υπάρχουν επίσης και τουλάχιστον δύο μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η πρώτη είναι ότι η Roma θα συμμετέχει στο Champions League,μια διοργάνωση νέα για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της που απαιτεί και άλλο ξόδεμα ενέργειας,ενώ ακόμα και ο προπονητής της είναι σχετικά άπειρος καθώς δεν έχει οδηγήσει ποτέ του καμία ομάδα στη φάση των νοκ - αουτ.

Η δεύτερη είναι ότι η περασμένη χρονιά χαρακτηρίστηκε από τη κρίση των δύο ομάδων του Μιλάνου. Αναμένοντας ότι θα είναι δύσκολο να ξανακάνουν μια τέτοια απογοητευτική πορεία σημαίνει ότι η Roma θα έχει τουλάχιστον έναν,ίσως και δύο καινούργιους ανταγωνιστές για τη πρώτη τριάδα εκτός από τις Napoli και Fiorentina. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η έντονη φημολογία για δύο βασικούς παράγοντες της σε άμυνα και επίθεση - Benatia και Destro - και όσο αφήνει μεταίχμιο το θέμα τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τους αντικαταστήσει σε περίπτωση πώλησης τους τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Αν και ακόμα και η δεύτερη θέση ίσως από ορισμένους αποδειχθεί αποτυχία,αν τη συνδυάσει με μια καλή πορεία στο Champions League - για παράδειγμα να πάει μέχρι τα  προημιτελικά - τότε η χρονιά θα πρέπει να θεωρείται μόνο επιτυχημένη. Το σημαντικότερο για τη Roma είναι πρωτίστως να φτάσει τα περσινά της αποτελέσματα και έπειτα η υπέρβαση τους. Λαμβάνοντας υπόψη τη φιλοδοξία του προέδρου της James Pallotta να τη μετατρέψει σε μια νέα υπερδύναμη της Serie A,οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό προσωπικό θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν την ικανότητα και τους πόρους για να εγκατασταθούν μόνιμα στη πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και να πραγματοποιούν παράλληλα καλές πορείες στο Champions League.

Μόνο όταν οι “Giallorossi” το κάνουν αυτό με συνέπεια και όχι μια φορά κάθε πέντε χρόνια ο στόχος του Pallotta θα έχει υλοποιηθεί και θα αρχίσει ο κύκλος του. Ο στόχος της Roma αυτή τη χρονιά θα είναι να φτιάξει αυτό τον κύκλο επιτυχιών.


Προπονητής:Rudi Garcia
Τα 50 χρόνια του δεν αντικατοπτρίζουν τη νεότητα και την ευφυΐα του στην εικόνα του. Ο Rudi Garcia παίζει ένα ευέλικτο 4-3-3,το οποίο βασίζεται στην εξυπνάδα και στο γρήγορο και τεχνικό ποδόσφαιρο που ξεκινά από την άμυνα. Η τακτική του σοφία δεν τίθεται σε αμφιβολία ωστόσο οι ικανότητες στη διαχείριση του μπορούν να θέσουν ερωτηματικά σε περίπτωση μεγάλης πίεσης.


Αστέρι:Miralem Pjanic
Η Roma έχει μια ισορροπημένη ομάδα και μια εξαιρετική μεσαία γραμμή,όμως ο Pjanic ξεχωρίζει ως συνεπής πλέιμεικερ και αναμφισβήτητα θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του παζλ να αντικατασταθεί αν λείπει. Οι φιλοδοξίες των “Romanisti” θα περάσουν αναγκαστικά μέσα από τα μεταξωτά πόδια του.


Καλύτερη μεταγραφή:Juan Iturbe
Η πίεση στον Iturbe θα είναι μεγάλη για να δικαιολογήσει τα 20 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για αυτόν,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι γρήγορος,ευέλικτος και επικίνδυνος στον αγωνιστικό χώρο με τη μπάλα στα πόδια. Αναμένεται να ταιριάξει καλά στη τακτική του Garcia.


Στο ραντάρ του Conte:Mattia Destro
Ο Destro άφησε πολλές υποσχέσεις στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα μπορούσε να γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στη χώρα του. Αυτή είναι καλή είδηση για τον προπονητή των “Azzurri” Antonio Conte,ο οποίος θα ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις του Balotelli μιας και έχασε ένα μέρος του κύρους του στη Βραζιλία.
Πιθανή ενδεκάδα(4-3-3):De Sanctis,Maicon,Castan,Benatia,Ashley Cole,De Rossi, Strootman, Pjanic, Gervinho, Destro, Iturbe.

Το πάρε - δώσε της στο μεταγραφικό παζάρι
Ήρθαν:Ashley Cole(Chelsea),Iturbe(Hellas Verona),Sanabria(Sassuolo),Astori(Cagliari με δανεισμό),Leandro Paredes(Boca Juniors με δανεισμό),Salih Ucan(Fenerbache με δανεισμό),Emanuelson(Milan),Seydou Keita(Valencia),Borriello(επιστροφή από δανεισμό),Curci(επιστροφή από δανεισμό),Golubovic(επιστροφή από δανεισμό),Svedkauskas(επιστροφή από δανεισμό).
Έφυγαν:Taddei(Perugia),Jose Angel(Porto),Marco D’Alessandro(Atalanta),Dodo(Inter με δανεισμό),Jevdaj(Bayer Leverkusen με δανεισμό),Marquinho(Al-Ittihad με δανεισμό),Ricci(Crotone με δανεισμό),Michel Bastos(τέλος δανεισμού),Toloi(τέλος δανεισμού).


Napoli
Υψηλές βλέψεις,όχι όμως ανάλογες δεδομένων κινήσεις

Αφού τερμάτισε τρίτη τη τελευταία χρονιά - παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League - και σήκωσε το κύπελλο Ιταλίας,ο προπονητής της Rafa Benitez έβαλε πιο ψηλά τον πήχη και τόνισε ότι θα γίνει πιο ανταγωνιστική φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ωστόσο παρά αυτή την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του οι Ναπολιτάνοι” υστερούν σε σύγκριση με τους άμεσους αντίπαλους τους για τον τίτλο,τη Juventus και τη Roma.

Η σχετικά ήσυχη δραστηριότητα της στις μεταγραφές φέρνει περισσότερη ανησυχία στους οπαδούς,οι οποίοι το εξέφρασαν έντονα στο φιλικό με τη PSG στον ιδιοκτήτη του συλλόγου Aurelio De Laurentis. Αυτές οι διαμαρτυρίες δεν αφήνουν αδιάφορο τον Benitez που είπε χαρακτηριστικά ότι:«Υπάρχουν πολλά ονόματα στη λίστα μας όμως είμαστε εδώ που είμαστε και ο προπονητής έχει να σκεφτεί μόνο τη προετοιμασία της ομάδας του».

Τουλάχιστον ο Ισπανός τεχνικός φάνηκε ικανοποιημένος με τη πρόοδο της ομάδας του: «Από τεχνικής και τακτικής άποψης φτάσαμε όλους τους προγραμματισμένους στόχους μας. Όλοι προπονούνται σκληρά,οι νέες μας μεταγραφές προσαρμόστηκαν τέλεια και τα πάντα είναι θετικά».

Ο Benitez εκτός από το αγαπημένο του 4-2-3-1 πειραματίστηκε και με το 4-3-3 στα φιλικά,ένα “Plan B” που θα μπορούσε να αποδώσει με τις χαμηλότερες ομάδες στη βαθμολογία,από τις οποίες έχασε πάρα πολλούς βαθμούς τη περασμένη χρονιά. Μαζί με τον Αθλητικό διευθυντή του συλλόγου Riccardo Bigon προσπαθούν να βρουν παίκτες για να βελτιώσουν αυτό το απογοητευτικό ρεκόρ. Όμως παρά τη σκληρή δουλειά τους δεν έχουν λάβει ακόμα τον αμυντικό μέσο που χρειάζονται,με τις προσεγγίσεις τους στους Fellaini,Mascherano,Cristoph Kramer και Lucas Leiva να μην έχουν αποφέρει καρπούς.

Ευτυχώς για τους “Partenopei” βρήκαν τουλάχιστον δύο αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις του Higuain και του Hamsik,τους Michu και Jonathan De Guzman. Και οι δυο από τη Swansea,ο πρώτος με τη μορφή του δανεισμού και ο δεύτερος με κανονική μεταγραφή από τη Villareal που άνηκαν τα δικαιώματα του. Χτύπησαν επίσης “χρυσό” με τον 23άχρονο κεντρικό αμυντικό Kalidou Koulibaly που ήταν ένας πραγματικός “βράχος” κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Με την αποχώρηση του Federico Fernandez η ικανότητα του Γάλλου να παίξει ως αριστερός στόπερ θα επιτρέψει στον Raul Albiol να μετατοπιστεί στα δεξιά,ελπίζοντας να κατευνάσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε τη προηγούμενη σεζόν.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι παρά την έντονη φημολογία οι Hamsik,Callejon,και Higuain έχουν μείνει,το οποίο συμβάλλει σε μια σταθερή ομάδα. Οι σημαντικοί παίκτες που αποχώρησαν είναι ο δανεικός από τη Liverpool τερματοφύλακας Pepe Reina και ο χρήσιμος Ελβετός μέσος Behrami.

Ο 25άχρονος εξτρέμ της Napoli Jose Callejon έθεσε ως κύριο στόχο το πρωτάθλημα,αλλά οι ελλείψεις δύο κορυφαίων παικτών σε άμυνα και κέντρο ίσως να τη βγάλουν νωρίς εκτός διεκδίκησης του.


Προπονητής:Rafa Benitez
Μετά τη κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας και την εξασφάλιση της πρώτης τριάδας με πάνω από μισή καινούργια ομάδα στη πρώτη του χρονιά,ο 54άχρονος τεχνικός έχει μάθει πλέον τους παίκτες του και είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση να προσθέσει ακόμα ένα τίτλο στο αγαπημένο βιογραφικό του.


Αστέρι:Jose Callejon
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εγκαταστάθηκε αρκετά καλά και μπορεί μόνο να τα πάει καλύτερα αυτή τη χρονιά. Με τα 20 γκολ του και τις 11 ασίστ του σε 52 παιχνίδια πέρυσι είναι δίκαιο να πούμε ότι έβαλε πονοκεφάλους στους δεξιούς μπακ,ενώ αν αναφέρουμε ότι είχε συμμετοχή στα περισσότερα από τα 77 συνολικά τέρματα της Napoli δεν θα είναι υπερβολή.


Καλύτερη μεταγραφή:Michu
Ήρθε με τη μορφή του δανεισμού με το δικαίωμα της εξαγοράς από την Swansea. Ο Ισπανός επιθετικός προσφέρει στον Benitez πολλές εναλλακτικές λύσεις με τη δυνατότητα να αγωνίζεται από δεύτερος επιθετικός εώς και κεντρικός μέσος. Με το σεβαστό ποσοστό σκοραρίσματος του στην Αγγλία και την εμπειρία του στην Ισπανία θα μπορούσε να αποδειχθεί “λαβράκι”.


Στο ραντάρ του Conte:Lorenzo Insigne
Με τη φυσική δημιουργικότητα του και το πνεύμα του ο αριστερός εξτρέμ αξίζει επίσης μια ευκαιρία να δείξει την αποτελεσματικότητα σε μια πιο κεντρική θέση. Η τακτική ευελιξία του,η ικανότητα του να εναλλάσσει το ρυθμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα και το φτιάξιμο ευκαιριών για τους συμπαίκτες του και τον εαυτό του θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμος και για την Εθνική του ομάδα.
Πιθανή ενδεκάδα(4-2-3-1):Rafael,Zuniga,Koulibaly,Raul Albiol,Ghoulam,Inler,Jorjinho,Callejon,Hamsik,Insigne,Higuain.

Το πάρε - δώσε της στο μεταγραφικό παζάρι
Ήρθαν:Kalidou Coulibaly(Genk),Michu(Swansea με δανεισμό),Jonathan De Guzman(Villareal),Andujar(Catania),Gargano(επιστροφή από δανεισμό),Donadel(επιστροφή από δανεισμό)Uvini(επιστροφή από δανεισμό).
Έφυγαν:Behrami(Hamburg),Federico Fernandez(Swansea),Pepe Reina(Bayern Munich),Armero(Milan),Gamberini(Chievo),Calaio(Catania),El Kaddouri(Torino),Doblas(Elsinki),Vitale(Ternana)Eduardo Vargas(QPR με δανεισμό),Sepe(Empoli με δανεισμό),Dumitru(Βέροια με δανεισμό),Fideleff(Εργοτέλη με δανεισμό),Reveillere(ελεύθερος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: