Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Εξαγορά του 30% της βρετανο-νορβηγικής NADL απο την ρωσική Rosneft


Πάρα τις κυρώσεις που έχει υποβάλει η Ευρωπαική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έναντι της Ρωσίας, αυτές δεν φάνηκαν ικανές να εμποδίσουν την εξαγορά μεριδίου της βρετανο-νορβηγικής NADL απο την ρωσική Rosneft έναντι του ποσού των 1 δις δολαρίων.

Αναλυτικά, η NADL υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο χρήσης 150 εγκαταστάσεων γεώτρησης της Rosneft, ενώ σε αντάλλαγμα, η ρωσική εταιρεία αποκτά περίπου το 30% των μετοχών της NADL και καταλαμβάνει δύο από τις επτά θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Rosneft, με την νέα συνεργασία, η ρωσική εταιρεία θα αποκτήσει τις απαραίτητες πετρελαϊκές πλατφόρμες και τα γεωτρύπανα που χρειάζεται για τις διερευνητικές αποστολές και γεωτρήσεις τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η ρωσική κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει το μεριδίο που διαθέτει στην εταιρεία Rosneft, την κορυφαία παγκοσμίως παραγωγό πετρελαίου, και ότι θα μπορούσε να πωληθεί σε δύο τμήματα, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

 Η ρωσική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να πωλήσει το 19,5% της Rosneft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: