Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Διακόπηκαν οι έρευνες στον χώρο της συντριβής του μαλαισιανού boeing στην Αν. Ουκρανία (βίντεο)


Ο επικεφαλής της ολλανδικής αποστολής των ειδικών εμπειρογνωμόνων - ερευνητών Pieter-Jaap Aalbersberg, για τα αίτια της πτώσης του Boeing MH17 των μαλαισιανών αερογραμμών, ανακοίνωσε την διακοπή των ερευνών στον χώρο της τραγωδίας λόγω της αύξησης της επικινδυνότητας που υπάρχει λόγω της αυξανόμενης και συνεχούς συμπλοκής ουκρανικών και ρωσοφωνων αυτονομιστών, γύρω απο το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι οι ερευνητές θα παραμείνουν στο Χάρκοβο και στο Κίεβο, για την συγκέντρωση  των προσωπικών αντικείμενων των θυμάτων που θα βρούν οι ντόπιοι απο τον τόπο της συντριβής. Τόνισε, επίσης, ότι η αποστολή  δεν έχει σταματήσει, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τις δραστηριότητές της το συντομότερο δυνατόν.

«Την Τετάρτη η κυβέρνησή μας από κοινού με τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Μαλαισίας αποφάσισε να αναστείλει την ερευνητική αποστολή  στο τόπο της συντριβής. Η κατάσταση της ασφάλειας στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στον τόπο της συντριβής του MH17, έχει επιδεινωθεί . Ελπίζουμε ότι η κατάσταση ασφαλείας θα σταθεροποιηθεί στο εγγύς μέλλον ώστε να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε όλη την περιοχή της συντριβής και να τελειώσουμε την αποστολή μας. Εν τω μεταξύ, μια μικρή ομάδα εμπειρογνωμόνων θα μείνουν στο Χάρκοβο για να δώσει στον τοπικό πληθυσμό την ευκαιρία να επιστρέψει τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων που θα μπορούσαν να βρούν» δήλωσε ο κ. Aalbersberg.


Για το συγκεκριμένο θέμα είχε μιλήσει την Τετάρτη ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rute ο οποίος σε συνέντευξη τύπου τόνισε πως: «Η κατάσταση ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία και το σημείο συντριβής της πτήσης MH17 επιδεινώνεται καθημερινά. Αυτό καθιστά αδύνατη την εργασία των εμπειρογνωμόνων».

Ο κ. Rute τόνισε μάλιστα πως: «δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η επιχείρηση υπό τις παρούσες συνθήκες και πρόσθεσε ότι οι εμπειρογνώμονες που αναζητούν τις εναπομείνασες σορούς των 298 επιβατών του Boeing 777 θα επιστρέψουν στο σημείο όταν αυτό είναι ασφαλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: