Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Red Falcon: άσκηση Βρετανών και Αμερικανών αλεξιπτωτιστών με φόντο την Ουκρανία; (φωτογραφίες)


Στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας μεταξύ της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των Η.Π.Α και της 16ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του βρετανικού στρατού ως κύριας δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στο Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας, τον Ιούλιο που μας πέρασε, η στρατιωτική άσκηση «Red Falcon» στην οποία συμμετείχαν η 3η Μοίρα των Βρετανών αλεξιπτωτιστών και η 1η Μοίρα των Αμερικανών αλεξιπτωτιστών οι επονομαζόμενοι και ως Red Falcons.


Το σενάριο της άσκησης έχει να κάνει με μια φανταστική χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται και η οποία αντιμετωπίζει εσωτερική ένοπλη διαμάχη και ταυτόχρονα απειλείται από μια γειτονική της χώρα. Οι αμερικανο - βρετανοί αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύτικαν στην διενέργεια εκκένωσης αμάχων απο εμπόλεμες ζώνες καθώς και διενέργεια επιθετικών επιχειρήσεων στην βάση των αντικαθεστωτικών ανταρτών, ημέρα και νύχτα.


«Είμαι στον στρατό εδώ και 14 χρόνια και ποτέ δεν συμμετείχα σε μια αποκλειστικά εθνική κλαδική στρατιωτική επιχείρηση. Οι εθνικές κλαδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα είναι ο τρόπος του μέλλοντος και σίγουρα δεν ήταν ο τρόπος του άμεσου παρελθόντος. 


Νομίζω ότι το κύριο πράγμα που οι αλεξιπτωτιστές μας μπορούν να πάρουν από αυτή την άσκηση είναι η αδελφική σχέση που απέκτησαν με τους αλεξιπτωτιστές της  82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. 


Έχουμε λίγο πολύ την ίδια ιστορία από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά και έχουμε παρόμοιο ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ικανότητες και τεχνικές» τόνισε απο την μεριά του ο ταγματάρχης και διοικητής της 3ης Μοίρας των Βρετανών αλεξιπτωτιστών Haydn Gaukroger.











Δεν υπάρχουν σχόλια: