Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Roma - Fiorentina(2-0)

Ο Τοροσίδης που βάζει δύσκολα στον Maicon και το άσχημο ντεμπούτο του Brillante


του Δημήτρη Βαρσάνη

Στο μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας της Serie A η Roma με μια πειστική εμφάνιση νίκησε στο “Olimpico” με 2-0 τη Fiorentina.

Ο Naingollan άνοιξε το σκορ για τους “Giallorossi” στο 33’ πριν σφραγίσει τους τρεις βαθμούς ο Gervinho στη τελευταία φάση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν άξιζαν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούς που πρέπει να λάβουν τα εύσημα από τον χθεσινό αγώνα και αυτούς που πρέπει να δεχτούν τη κριτική μας.


Josh Brillante
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Η νέα μεταγραφή της Fiorentina μπορεί να τα πήγε θαυμάσια στο στάδιο της προετοιμασίας όμως ντεμπούτο του στη Serie A δεν ήταν και το καλύτερο.

O 21άχρονος ποδοσφαιριστής φαινόταν κάπως τρακαρισμένος στο πρώτο του παιχνίδι. Ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής,δεν μπορούσε να επιβάλει τον εαυτό του στον αγώνα και έδιωξε τη μπάλα μακριά σε αρκετές περιπτώσεις. Έπειτα ήρθε και το τραγικό λάθος του στο πρώτο γκολ της Roma από το αδύναμο γύρισμα του προς τον Tomovic με συνέπεια ο Montella να τον κάνει αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αυστραλός μέσος έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του όμως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να παλέψει για να κερδίσει την εκτίμηση του Campionato.


Radja Nainggolan
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Ο Βέλγος μέσος έβγαλε το άγχος από τους Ρωμαίους με το γκολ του και ήταν εξαιρετικός σε όλο τον αγώνα.

Ο Nainggolan ήταν που πήρε τη χαμένη πάσα του Brillante για να τη στείλει στη μικρή περιοχή της Fiorentina και να ανοίξει έπειτα το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Neto. Δυναμικός και ικανότατος στο χώρο του κέντρου συμπληρώνει τέλεια τα χαρακτηριστικά του De Rossi και του Pjanic.


Βασίλης Τοροσίδης
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Με τον Maicon να μην είναι διαθέσιμος ο Τοροσίδης αποδείχθηκε περισσότερο από ικανός να καλύψει τα παπούτσια του στο δεξί άκρο της άμυνας της Roma.

O “Τόρο” ήταν γεμάτος ενέργεια,συχνά ανέβαινε και βοηθούσε στην επίθεση ενώ και στην άμυνα ήταν επιμελής στα καθήκοντα του. Με τη χθεσινή του απόδοση ο συμπατριώτης μας έχει βάλει δύσκολα στον Βραζιλιάνο Διεθνή για μια θέση στη δεξιά πλευρά των “Giallorossi”.


Morgan De Sanctis
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Λένε ότι είναι ένα σημάδι ενός μεγάλου τερματοφύλακα όταν έχει μια πολύ καλή απόδοση ακόμα και σε ένα ματς που δεν χρειάζεται να επέμβει σε μεγάλες περιόδους ενός παιχνιδιού και αυτό ακριβώς έκανε ο De Sanctis με τη Roma χθες το βράδυ.

Μετά από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού χωρίς να πρέπει να κάνει τίποτα ο 37άχρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε δύο καθοριστικές και δύσκολες αποκρούσεις. Η πρώτη ήταν από μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Josip Ilicic που με τις άκρες των δαχτύλων του έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία μακριά από την εστία του,ενώ λίγα λεπτά αργότερα με μια συγκλονιστική επέμβαση έδιωξε το σουτ του Babacar από κοντινή απόσταση.

Η Roma θα “αυτοκτονούσε” αν δεν κέρδιζε τη Fiorentina με βάση την εικόνα του παιχνιδιού,αλλά ευτυχώς για αυτήν θα πρέπει να ευχαριστεί τον έμπειρο τερματοφύλακα της για τις σωτήριες επεμβάσεις του.


Vincenzo Montella
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Εκτός από ένα 20άλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο που η Fiorentina απειλούσε συστηματικά την άμυνα της Roma,σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της.

Ο Montella δεν βρήκε τη σωστή φόρμουλα απέναντι στη πρώην ομάδα του. Ακόμη και με τέσσερις παίκτες στη μεσαία γραμμή της Fiorentina το εκπληκτικό κέντρο της Roma επέβαλλε το παιχνίδι της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η άμυνα των “Viola” να βρίσκεται κάτω υπό συνεχή πίεση και τον Gomez να είναι μόνος του αποκομμένος μπροστά.

Η Fiorentina δεν θα αντιμετωπίζει κάθε εβδομάδα ομάδες σαν τη Roma παρ' όλα αυτά ο Montella έχει να κάνει κάποια τακτική δουλειά πριν το δεύτερο αγώνα της σε 13 μέρες από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: