Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Champions League:Besiktas - Arsenal(0-0)

Η πίεση στους Άγγλους


του Δημήτρη Βαρσάνη

Μετά τη λευκή ισοπαλία στην Τουρκία η Arsenal ξέρει ότι πρέπει να κερδίσει στη ρεβάνς του “Emirates” για να εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Champions League.

Οι “κανονιέρηδες” αφήνουν με λίγες λύπες το “Ataturk Olympic Stadium” έχοντας μερικές δελεαστικές ευκαιρίες να κερδίσουν τον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Giroud είχε δύο ευκαιρίες που σαφώς μπορούσε να τις τελειώσει καλύτερα,ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα η εντυπωσιακή προσπάθεια του Chamberlain κατέληξε στο δοκάρι από την ελάχιστη παρεμβολή του τερματοφύλακα της Besiktas Zengin.


Ωστόσο δεν ήταν ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν οι Άγγλοι με τους Τούρκους να έχουν και αυτοί τις δικές τους ευκαιρίες. Από πολύ νωρίς μάλιστα με τον Demba Ba να δοκιμάζει τις ικανότητες του Szczesny από τη σέντρα. Λίγο αργότερα ανάγκασε ξανά το Πολωνό τερματοφύλακα να δράσει με ένα σουτ εξ’ επαφής,ενώ έχασε μοναδική ευκαιρία προς το τέλος του ημιχρόνου στοχεύοντας για ελάχιστα άουτ. Ο Ba έχει ένα αξιοπρεπές ρεκόρ απέναντι στην Arsenal από το διάστημα του στη Premier League και φάνηκε απόλυτα αποφασισμένος χθες να το συνεχίσει.


Η Besiktas πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα,καθώς γνωρίζει ότι μια ισοπαλία με σκορ στο “Emirates” θα της είναι αρκετή για να περάσει αυτή στους ομίλους. Αυτό θα της επιτρέψει να κάνει ένα προσεκτικό παιχνίδι στο Λονδίνο κρατώντας ο Slaven Bilic τους παίκτες του πίσω από τη μπάλα και προσπαθώντας να πιάσει στον ύπνο την Arsenal μέσα από τις αντεπιθέσεις. Κατά κάποιο τρόπο βολεύει στους “μαύρους αετούς” που οι “κανονιέρηδες” θέλουν μόνο νίκη.


Στο ντεμπούτο του στο Champions League η απειρία του Calum Chambers ήταν περιστασιακά ορατή. Αν ο Mertesacker γυρίσει τελικά για το δεύτερο παιχνίδι η αμυντική τετράδα της Arsenal και πάλι μπορεί να εξακολουθεί να είναι ευάλωτη χωρίς τον αποχωρούντα Sagna. Στη μεσαία γραμμή έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα από τον χθεσινό αγώνα. Ο αρχηγός Mikel Arteta βγήκε λόγω τραυματισμού και είναι άγνωστο αν θα είναι διαθέσιμος για το δεύτερο παιχνίδι,το οποίο σίγουρα θα το χάσει ο Ramsey με την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε προς το τέλος της αναμέτρησης.


Η κόκκινη του Ramsey προήλθε από μια καθαρή απογοήτευση. Η Arsenal πάλεψε να πάρει τον έλεγχο του ματς και ο πονοκέφαλος του Παγκοσμίου κυπέλλου συνεχίζει να υπάρχει πιο πολύ από ότι αναμενόταν. Οι οπαδοί της περιμένουν ακόμα να δουν το καλό εαυτό του Alexis Sanchez,ο οποίος εξακολουθεί να προσαρμόζεται στο Βρετανικό κλίμα με τους καινούργιους συμπαίκτες του. Από την άλλη ακόμα δεν έχει φύγει η συσσωρευμένη σκουριά που αποκόμισε ο Giroud στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


Τα πάντα είναι ακόμα ανοιχτά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Μέχρι να αντιμετωπίσει ξανά τη Besiktas η Arsenal έχει ένα σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα το Σάββατο. Μια νίκη στο “Goodison Park” επί της Everton θα φέρει την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τούρκικης ομάδας. Ωστόσο σε αντίθετη περίπτωση ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα αφήσει το ηθικό της επικίνδυνα χαμηλό.

Η σημασία του Champions League δεν πρέπει να υποτιμηθεί και ο αγώνας ρεβάνς της Τετάρτης μπορεί να είναι μόνο ένας προκριματικός γύρος,αλλά για την Arsenal θα είναι μια κοντινή αίσθηση ενός τελικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: