Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Κλοπή καυσίμου απο τις εγκαταστάσεις της 116 Πτέρυγας Μάχης


Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), μετά απο διαπίστωση απώλειας καυσίμου από τις εγκαταστάσεις της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), προχώρησε σε διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανά της, από την οποία προέκυψε αφαίρεση καυσίμου, που γινόταν σε σημείο του αγωγού εκτός Μονάδας, σε ερημική τοποθεσία πλησίον της παραλίας κοντά στην Άραξο.

Κατόπιν αυτών η ΠΑ ενημέρωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στις 20 Μαΐου 2014 και συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στην οποία παρείχε όλα τα μέχρι τότε γνωστά στοιχεία, για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, δεδομένου ότι η ΠΑ δεν μπορεί να δράσει εκτός των ορίων της Μονάδας της.

Ακολούθησε συστηματική και εν τέλει επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, κατά την οποία συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω δύο άτομα να αφαιρούν καύσιμο από το εν λόγω σημείο και στη συνέχεια δύο επιπλέον άτομα, ως συνεργοί τους να επιτυρούν των χώρο και να συμμετέχουν στην διαδικασία. Ένας εκ των δραστών είναι Υπαξιωματικός της ΠΑ ο οποίος και υπηρετεί στη συγκεκριμένη Μονάδα.

Αμέσως, με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτής θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από την πειθαρχική νομοθεσία διατάξεις. Επιπροσθέτως κινήθηκαν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για τη θέση του εν λόγω Υπαξιωματικού σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: