Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τέξας: Άρση κηδεμονίας σε ζευγάρι ομοφυλοφίλων και δύο δίδυμα «στον αέρα»

Οι Joe Riggs και Jason Hanna με τα δίδυμα, Lucas και Ethan
Ο Jason Hanna και ο Joe Riggs είναι ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών απο το Τέξας των Η.Π.Α το οποίο έχει σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια και οι οποίοι παντρεύτηκαν τον περασμένο Ιούλιο, με στόχο να καταφέρουν να γίνουν γονείς, είτε μέσω υιοθεσία είτε μέσω εξωσωματικής μεθόδους με την βοήθεια μιας παρένθετης μητέρας. Τελικά επέλεξαν την δεύτερη μέθοδο και με την βοήθεια της CharLynn, ως παρένθετης μητέρας, έγιναν τον περασμένο Απρίλιο κηδεμόνες δύο δίδυμων αγοριών, του  Lucas και του Ethan. 

Απο εδώ και πέρα ξεκινάει μια έντονη δικαστική διαμάχη του ζευγαριού με την Πολιτεία του Τέξας, για το θέμα της κηδεμονίας των δύο παιδιών. Στην Πολιτεία του Τέξας υπάρχει νόμος ο οποίος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει αλλα και απαγορεύει τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ένας νόμος ο οποίος έφερε πολλές αντιδράσεις στις Η.Π.Α και ο οποίος θεωρήθηκε αντισυνταγματικός αλλα εξαιτίας της εξέτασης της έφεσης απο το Ανώτατο δικαστήριο το οποίο αιτήθηκε η Πολιτεία, ο νόμος έχει ισχύ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος νόμος δίνει την ευχέρεια στον ή στην δικαστή να εξετάζει κατα το δοκούν περιπτώσεις όπως αυτή των Hanna και Riggs.

Ο Lucas και ο Ethan
Σύμφωνα μάλιστα και με τους νομικούς της περιοχής, μέχρι στιγμής νομικά κανείς απο τους δύο άνδρες δεν έχει δικαίωμα στην κηδεμονία των παιδιών εκτός απο την παρένθετη μητέρα η οποία, τυπικά, έχει αυτό το δικαίωμα. Επίσης, σε περίπτωση χρήσης ως υπερασπιστικής γραμμής τους του test DNA δικαίωμα κηδεμονίας θα έχει μόνο ένας απο τους δύο, ο δότης του σπέρματος δηλαδή.

Πρωτόδικα λοιπόν, η απόφαση βγήκε εναντίων τους αλλα, όπως τόνισε ο δικηγόρος του ζευγαριού θα πραγματοποιήσει έφεση και θα κυνηγήσει το θέμα.

Σε καθαρά ψυχολογικό και προσωπικό επίπεδο το όλο θέμα της άρσης της κηδεμονίας απο τους Hanna και Riggs τους έχει αφήσει μια πικρή γεύση καθώς, άλλα φιλικά τους ομοφυλοφιλικά ζευγάρια πραγματοποίησαν επιτυχώς την διαδικασία της κηδεμονίας χωρίς προβλήματα.

«Σοκαρίστηκα. Είχαμε έναν τόνο των ερωτήσεων παρά απαντήσεων, καθώς αποχωρούσαμε από την αίθουσα» δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Riggs. Ενώ ο Hanna σημείωσε πως: «Εφόσον δεν αναγνωρίζεται ο γάμος μας δεν μπορεί να δοθεί το δικαίωμα της υιοθεσίας και στους δύο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: