Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Συνεκπαίδευση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με Ιορδανούς στρατιωτικούς και απονομή πτερύγων στους νέους αλεξιπτωτιστές (φωτογραφίες)


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιορδανίας για το έτος 2014, πραγματοποιήθηκε από 23 έως 27 Ιουνίου συνεκπαίδευση 6 Αξιωματικών και 29 Οπλιτών από την Ιορδανία με αντίστοιχο τμήμα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», στον αγώνα σε αστικό περιβάλλον, στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ), στην Αργυρούπολη Κιλκίς.












Στην αποστολή της Ιορδανίας, δόθηκε η ευκαιρία πέραν της εκπαίδευσης, κατά την παραμονή της στην περιοχή από 22 έως 28 Ιουνίου, να επισκεφθεί το Στρατιωτικό Μουσείο Κιλκίς, να γνωρίσει την πόλη του Κιλκίς και να περιηγηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.



Επίσης, την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, που έλαβε χώρα στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών απονομή πτερύγων αλεξιπτωτιστού στατικού ιμάντα της 2014 Α΄ΕΣΣΟ.


Τα διακριτικά απένειμε ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Μαυρωμανωλάκης σε 126 νέους αλεξιπτωτιστές της 2014 Α΄ΕΣΣΟ και επιπλέον σε 7 Μόνιμους Λοχίες, που αποφοίτησαν επιτυχώς του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: