Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ

Οι νικητές και οι χαμένοι της Πρεμιέρας


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η Βραζιλία πήρε τη νίκη στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκόσμιου κυπέλλου κερδίζοντας με 3-1 τη Κροατία χθές το βράδυ ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι Κροάτες μπορούν να νιώθουν περήφανοι για την απόδοση τους παρά την ήττα,ενώ οι Βραζιλιάνοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι μόνο από το νικηφόρο ξεκίνημα στο σπίτι τους. Ας σας παρουσιάσουμε τους μεγαλύτερους νικητές και χαμένους από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.


Χαμένος:Ρεπόρτερ
Τα πρόωρα ρεπορτάζ από την ομάδα της Κροατίας μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα έλεγαν ότι οι κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Modric με τον Brozovic,ο οποίος εξακολουθεί να παίζει στη πατρίδα του με τα χρώματα της Dinamo Zagreb και έκανε το Διεθνές ντεμπούτο με τη πρώτη ομάδα μια εβδομάδα νωρίτερα. Μετά από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε η επίσημη ενδεκάδα χωρίς τον Brozovic αλλά τον Kovacic στη θέση του. Ο μέσος της Inter έπαιξε σε έναν πολύ πιο προηγμένο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο,αφήνοντας τον Modric να έχει συνεργάτη στο κέντρο τον Rakitic,πριν αντικατασταθεί από τον Brozovic τελικά ως αλλαγή. Ίσως ο μεγαλύτερος χαμένος εδώ να είναι όποιος κυκλοφόρησε την αρχική ενδεκάδα.


Χαμένος:Marcelo
Ο Marcelo ήταν το πρώτο πραγματικά κακό πρόσωπο για τους διοργανωτές καθώς έβαλε γκολ αλλά στα δίχτυα της ομάδας του,μετά από μόλις δέκα λεπτά παιχνιδιού στο Παγκόσμιο κύπελλο. Ο αριστερός μπακ δεν ήταν σε θέση να προσαρμόσει τα πόδια του ύστερα από τη κακή εκτίμηση του Jelavic,με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να σπρώχνει τη μπάλα στο τέρμα του Julio Cesar. Στη συνέχεια ο Marcelo ανέκτησε τις δυνάμεις του με μια καλή συνολική απόδοση,αλλά ήταν το ακριβώς αντίθετο από την έναρξη του Παγκόσμιου κυπέλλου που ο ίδιος θα ήθελε.


Χαμένος:Διαιτητής
Ο Γιαπωνέζος διαιτητής Yuichi Nishimura πήρε μερικές περίεργες αποφάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα και οι περισσότερες από αυτές ευνόησαν τη Βραζιλία. Το πέναλτι ήταν αμφισβητούμενο στη καλύτερη περίπτωση,κραυγαλέο λάθος στη χειρότερη ενώ το ακυρωθέν γκολ της ισοφάρισης από τους Κροάτες για φάουλ του Olic στον Julio Cesar ήταν επίσης εξαιρετικά σκληρή απόφαση. Οι “Vetrani” μπορούν να σταθούν και στη κίτρινη κάρτα του Neymar για την αγκωνιά του στο πρώτο ημίχρονο,πριν σκοράρει αργότερα δύο φορές για τη Βραζιλία.


Νικητής:Oscar
Οι περισσότεροι στάθηκαν στον Neymar όμως ο πραγματικός παίκτης του αγώνα ήταν ο Oscar που έβαλε μια τεράστια πίεση και ώθηση στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής της Βραζιλίας. Ο χειρισμός του με τη μπάλα ήταν εξαιρετικός,η προσφορά του από τη πλευρά ακόμα καλύτερη και σφράγισε τη νίκη των “Σάμπα” κάνοντας το 3-1 με ένα έξυπνο μυτάκι. Ο 22άχρονος δεν ξεκίνησε στο συνηθισμένο του ρόλο,αυτόν στη μεσαία γραμμή αλλά ήταν ο πιο εντυπωσιακός παίκτης του αγωνιστικού χώρου.


Νικήτρια:Βραζιλία
Σε γενικές γραμμές υπάρχει μόνο ένα πράγμα που έχει σημασία. Οι τρεις βαθμοί στην ημέρα των εγκαινίων. Η Βραζιλία το έκανε αυτό κερδίζοντας τη μεγαλύτερη αντίπαλο της στον πρώτο όμιλο. Το σημερινό αγώνα ανάμεσα στο Μεξικό και το Καμερούν θα το παρακολουθήσει με έντονο ενδιαφέρον,καθώς μια ενδεχόμενη ισοπαλία θα δώσει την ευκαιρία στη Νοτιοαμερικάνικη ομάδα να επωφεληθεί περνώντας στην επόμενη φάση μετά από δύο παιχνίδια. Μια κάτω,έξι ακόμα έμειναν για να δούμε αν η Βραζιλία είναι ικανή να φτάσει στη δόξα στο σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: