Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Forces TV: η... ΥΕΝΕΔ των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων είναι γεγονός


Ενώ στην Ελλάδα ήδη απο το 1980 κλείσαμε την ΥΕΝΕΔ ως αναχρονιστική και καταργήσαμε την μοναδική εκπομπή των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας στην ελληνική τηλεόραση, στην... «υποανάπτικτη» χώρα της Μεγάλης Βρετανίας, απο σήμερα, θα εκπέμπει η Force tv.

Η Force tv είναι η εξολοκλήρου τηλεόραση των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και σύμφωνα με τους δημιουργούς της θα προσπαθήσει να καλύψει μια ευρεία γκάμα θεμάτων όπως: ειδήσεις, ιστορικά στρατιωτικά ντοκιμαντέρ, πολιτιστικές εκδηλώσεις, στρατιωτικές επιχειρήσεις, στρατιωτική εκπαίδευση, στρατιωτικός εξοπλισμός, θέματα υγείας, αθλητισμός, φιλανθρωπικές δραστηριότητες αλλα και θέματα τα οποία αφορούν τις οικογένειες των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Βασικό κοινό του καναλιού είναι η κοινότητα των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο εκτιμάται σε περισσότερα από 12 εκατομμύρια άτομα και περιλαμβάνει όσους υπηρετούν, τις οικογένειες και τους φίλους τους, τους εφέδρους, τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, τους βετεράνους και τις οικογένειές τους, καθώς και όσους εργάζονται για τις ένοπλες δυνάμεις και δίνουν χρήματα υπέρ των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το κανάλι χρηματοδοτείται απο την υπηρεσία εικόνας και ήχου (SSVC), μια μη κυβερνητική οργάνωση πληροφοριακών μέσων για τα στελέχη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και τις οικογένειές τους. Επίσης, υποστηρίζεται απο τα κανάλια sky και BBC τα οποία θα προμηθεύσουν το νέο κανάλι με τα απαραίτητα μέσα και περιεχόμενο για το Force Tv.

Όπως μάλιστα τονίζει και ο πρόεδρος της SSVC, Nick Pollard: «Το νέο κανάλι θα φέρει στον θεατή 24ωρη εικόνα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, με εύκολη πρόσβαση πίσω από τις σκηνές, επιτρέποντας στο κοινό να δει μια πρωτοφανή εικόνα του στρατιωτικού κόσμου της χώρας μας. Θα είναι γεμάτο από μοναδικές ιδέες και ουσιαστική προβολή για τον καθένα που θέλει να κατανοήσει ποιες είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας και τι κάνουν».

Απο την μεριά του ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron ανέφερε πως: «Καθώς όλο και περισσότεροι στρατιώτες επιστρέφουν, είναι ζωτικής σημασίας να μην χάσουν την επαφή με την εκπληκτική συμβολή που οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε. Πρέπει να θυμόμαστε πάντα τις θυσίες που έκαναν. 
Είμαι βέβαιος η Force tv θα προβάλει τον ζωτικό σύνδεσμο μεταξύ των πολιτών και των στρατιωτών μας και εύχομαι ότι καλύτερο για κάθε επιτυχία».

Την Force tv μπορεί κάποιος να την δει στα δορυφορικά κανάλια: 
Sky 299
Virgin 244

Freesat 652

καθώς και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: