Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το διεθνές συνέδριο χειρισμού κρίσεων «ΑΘΗΝΑ 14»


Από 17 έως 19 Ιουνίου 2014, θα διεξαχθεί στην αίθουσα «OLYMPIA» του ξενοδοχείου «DIVANI CARAVEL» στην Αθήνα, το διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων «ΑΘΗΝΑ 14», το οποίο διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση-ανταλλαγή απόψεων επί των μεθόδων, διαδικασιών και δυνατοτήτων της διεθνούς κοινότητας για πρόληψη και χειρισμό κρίσεων στο ευρύτερο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Επιδίωξη του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση πρωτοβουλιών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των εκπροσώπων εθνικών και διεθνών οργανισμών για την καλύτερη αντιμετώπιση των εντάσεων που γεννά το ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι Κρατών, Διεθνών Οργανισμών, Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Μελετών, καθώς και στελέχη Υπουργείων, Γενικών Επιτελείων, Οργανισμών, Πανεπιστημίων και Ινστιτούτων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου:

α. Επιστημονική Επιτροπή από έγκριτους ακαδημαϊκούς θα επιμεληθεί της δημοσίευσης των ακαδημαϊκών εργασιών του Συνεδρίου μέσω του περιοδικού (journal), το οποίο θα εκδοθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

β. θα λειτουργήσει εκθεσιακός χώρος με υλικό προβολής των δραστηριοτήτων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.
Το οποίο όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: