Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η Ευρώπη στην περιοχή μου


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνει τον 3ο Ετήσιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό με τίτλο «Η Ευρώπη στην περιοχή μου – Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2014». Με την φωτογραφική σας μηχανή ανακαλύψτε έργα στην περιοχή σας που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φωτογραφίστε τα και μπορεί να είστε ο νικητής ενός ταξιδιού στις Βρυξέλλες και μιας δωροεπιταγής 1.000€ για προμήθεια φωτογραφικού εξοπλισμού. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να περιγράψουν τις εντυπώσεις τους για τα έργα, τη σημασία και τη χρησιμότητά τους για τις κοινωνίες.

 Ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι (θερινή ώρα κεντρικής Ευρώπης). Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες ενός έργου που έχουν φωτογραφίσει και απεικονίζει σε κάποιο σημείο ταμπέλα, πινακίδα ή αφίσα με την ευρωπαϊκή σημαία στην  σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο facebook: http://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573 ή μέσω του banner που βρίσκεται στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας του Ε.Σ.Π.Α. www.espa.gr.

Επίσης, στην εφαρμογή στο facebook οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν φωτογραφίες με παραδείγματα από τους προηγούμενους αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού, καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, είναι διαθέσιμα στο facebook, ενώ για συνεχή ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν το επίσημο hashtag του διαγωνισμού στο twitter: #EUmyRegion.

Οι 100 φωτογραφίες με τις περισσότερες ψήφους του κοινού και επιπλέον 50 τυχαία επιλεγμένες θα τεθούν στην κρίση επιτροπής επαγγελματιών του χώρου της φωτογραφίας, η οποία θα επιλέξει 3 νικητές.
Η ψηφοφορία για το κοινό μέσω facebook αρχίζει στις 27 Αυγούστου και λήγει στις 8 Σεπτεμβρίου, με τους νικητές να ανακοινώνονται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κάθε νικητής θα κερδίσει μία δωροεπιταγή 1.000€ για προμήθεια ψηφιακού φωτογραφικού εξοπλισμού κι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο άτομα από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: