Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ

Δεν πρέπει να θεωρείται πλέον φαβορί η Βραζιλία


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η Βραζιλία μπορεί να πέρασε στα προημιτελικά του Παγκόσμιου κυπέλλου αλλά η εμφανισή της με τη Χιλή (και όχι μόνο) δηλώνει ότι δεν πρέπει να θεωρείται πλέον το φαβορί της διοργάνωσης.

Η “Selecao” πέρασε στα πέναλτι όμως οι πολλές αδυναμίες της εκτέθηκαν από μια προσανατολισμένη Χιλή που πρέπει να νιώθει αδικημένη για τη τελική έκβαση του αγώνα. Με βάση τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν παίξει μέχρι τώρα οι διοργανωτές,άλλες ομάδες όπως η Γαλλία,η Κολομβία,η Ολλανδία και η Αργεντινή φαίνεται πιο πιθανό να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η Χιλή ξεκίνησε το παιχνίδι στο Μπέλο Οριζόντε νευρικά  και δεν μπορούσε να διατηρήσει τη κατοχή της,παρά ότι είναι πολύ συνηθισμένη να το πραγματοποιεί.

Αφού  οι Χιλιανοί έδωσαν πολλές στημένες μπάλες,η Βραζιλία άνοιξε το σκορ με τον Luiz. Έπειτα η “Selecao” απέτυχε να τελειώσει τον αγώνα και η αντίπαλος της σταδιακά μεγάλωσε την εμπιστοσύνη της. Το γκολ της ισοφάρισης από τον Alexis Sanchez προέκυψε από τον λάθος υπολογισμό του Hulk,το οποίο μπορεί να πει κάποιος τυχαίο,όμως το συγκρότημα του Jorge Sampaoli ανέβασε το παιχνίδι του από εκείνο το σημείο και μετά.


Ο αποκομμένος Neymar και το παραλίγο “έμφραγμα”
Ο Sanchez πήρε πάνω του την ομάδα της Χιλής,κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να το κάνει ο συμπαίκτης του στη Barcelona για τη Βραζιλία. Το χρυσό αγόρι του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου ξεθώριαζε άσχημα,με δυσκολία σχεδόν άγγιζε τη μπάλα και παρέλειψε να μετατρέψει ορισμένες αξιοπρεπείς καταστάσεις όταν είχε τη δυνατότητα. Η Βραζιλία κρατούσε καλά πίσω όταν είχε το προβάδισμα,ενώ όταν έφερε στα ίσα το παιχνίδι η Χιλή της έλειπαν οι ιδέες και διαμόρφωνε ερωτηματικά στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Scolari δεν μπορούσε να δημιουργήσει από τη στιγμή που ο Neymar μπλοκαρίστηκε πολύ καλά από την αμυντική γραμμή της Χιλής. Ο Oscar ανά τακτά χρονικά διαστήματα ήταν εξαφανισμένος από το γήπεδο,ενώ είναι κατάντια για το ταλέντο της να έχει ξεμείνει στην επίθεση με τον Fred και τον Jo. Ακόμα και όταν η κούραση χτύπησε τους παίκτες της Χιλής η οικοδέσποινα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός. Μάλιστα η “Roja” ήταν και εξαιρετικά άτυχη στη τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Pinilla - ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα - με ένα πολύ δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι και τις καρδιές των Βραζιλιάνων.

Μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο η Βραζιλία,αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ αν θέλει να έχει την ευκαιρία να το κατακτήσει στη χώρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: