Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ένα στα έξι παιδιά στην Βρετανία δεν μιλα τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα


Ένα στα έξι παιδιά στην Βρετανία, περίπου 1,11 εκατομμύρια παιδιά ή το 16,6% των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βρετανία δεν έχει για μητρική γλώσσα τα αγγλικά, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου παιδείας της Αγγλίας που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λονδίνου (όπου φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών), το 48,1% των μαθητών δεν έχει για μητρική γλώσσα τα αγγλικά.

Στο κεντροανατολικό Λονδίνο το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 75,8% στη συνοικία Τάουερ Χάμλετς και στο 75,3% στο γειτονικό Νιούχαμ.

Το Λονδίνο δεν είναι η μοναδική πόλη όπου εμφανίζονται πολύ υψηλά ποσοστά ξενόγλωσσων μαθητών. Το ίδιο συμβαίνει στο Μπέρμιγχαμ (43,1%), στο Μπράντφορντ (43,4%), στο Λέστερ (48,8%), στο Λούτον (51,5%) και στο Σλάου (58,3%).

Μάλιστα, περίπου 100.000 παιδιά, 5-7 ετών, φοιτούν σε υπερπλήρεις τάξεις που ξεπερνούν το νόμιμο όριο των 30 μαθητών η καθεμία.

Απο την μεριά του υπουργείου υπογραμμίζετε ότι «οι μαθητές που δεν έχουν για πρώτη γλώσσα τα αγγλικά τα καταφέρνουν σχεδόν εξίσου καλά με εκείνους για τους οποίους τα αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα στις εξετάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: