Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Με την παραλλαγή τους οι Βρετανοί έφεδροι στις δουλειές τους και στο σπίτι του Cameron


Παρά το γεγονός της πανωλεθρίας που επιφύλαξε το φετινό Μουντιάλ στην Εθνική ομάδα της Βρετανίας, η οποία αποκλείστηκε απο την συνέχεια της διοργάνωσης, αυτό δεν ήταν αρκετό  απο το να αποτρέψουν τους Βρετανούς εφέδρους να δηλώσουν υπερήφανοι που είναι πολίτες - οπλίτες του βρετανικού έθνους και ειδικά αυτές τις μέρες, που απο τις 23 - 28 Ιουνίου στην Μεγάλη Βρετανία γιορτάζετε η Armed Forces Day, μια γιορτή αφιερωμένη στα πεσόντα και ζώντα στελέχοι των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το ιδιαίτερο λοιπόν, με την φετινό εορτασμό αυτής της μέρας είναι το γεγονός πως οι Βρετανοί έφεδροι, όλων των κλάδων, αποφάσισαν καθ' όλη την διάρκεια των εορτασμών, να πραγματοποιήσουν έναν πιο ενεργητικό τρόπο εορταστικού προγράμματος, πέρα απο τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις.  Μέσω του προγράμματος «Στην δουλειά με την παραλλαγή» όλοι οι έφεδροι προσέρχονταν στις πολιτικές εργασίες τους φορώντας την προβλεπόμενη απο τον βρετανικό στρατιωτικό κανονισμό, στρατιωτική στολή τους. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφέδρου που πήρε μέρος σε αυτό το εορταστικό πρόγραμμα είναι ο καθηγητής μηχανικής - πληροφορικής μέσης εκπαίδευσης, Iain Fitt ο οποίος τονίζει ότι:


«Κατατάχθηκα στον βρετανικό στρατό ως έφεδρος σε μεγάλη ηλικία αλλα εξαιτίας του παππού μου και του πατέρα μου οι οποίοι είχαν υπηρετήσει, ένοιωθα το χρέος να υπηρετήσω και εγώ. Ήταν μια απόφαση η οποία έκανε μια αφάνταστη θετική διαφορά στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή.

Δουλεύοντας με άτομα με υψηλή εξειδίκευση και με διαφορετική νοοτροπία και ψυχολογία οι οποίοι έπρεπε να συνεργαστούν ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.


Οι αξίες, τα πρότυπα και το ηθικό του ότι: « μπορώ να το κάνω - θα το κάνω» που σου δίνει η εφεδρεία σε βοηθάει να κατορθώσεις τα πάντα. Επίσης για μένα είναι μια προσωπική περηφάνια αφού είμαι η τρίτη γενιά της οικογένειάς μου που φοράει αυτή την στολή».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron ο οποίος ανέφερε ότι: «Οι εφεδρικές δυνάμεις μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση σύγχρονων, ολοκληρωμένων, καλά εκπαιδευμένο και άρτια εξοπλισμένων ενόπλων δυνάμεων οι οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Οι εφεδρείες μας προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και συμμετέχουν στις ένοπλες δυνάμεις μας οι οποίες τους προσφέρουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και να φέρει νέες δεξιότητες και εμπειρίες πίσω στο χώρο εργασίας τους.

Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι τόσοι πολλοί έφεδροι λαμβάνουν μέρος στο «Στην δουλειά με την παραλλαγή».  Είναι σωστό ότι οι έφεδροι είναι σε θέση να φορούν τις στολές τους με υπερηφάνεια και υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους την τεράστια συμβολή τους. 

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εργοδότες, σε όλη τη χώρα, που καθιστούν δυνατή για το προσωπικό τους να είναι ένα μέρος της Εφεδρείας μας. Ελπίζω ότι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να εμπνέονται σήμερα και να μαθαίνουν σχετικά με τις δυνατότητες που απολαμβάνει κάποιος που είναι μέλος της Εφεδρείας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: