Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ

Οι νικητές και οι χαμένοι της πέμπτης ημέρας


του Δημήτρη Βαρσάνη

Στο πρώτο παιχνίδι χωρίς το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές του Παγκοσμίου κυπέλλου ήρθε η πρώτη ισοπαλία της διοργάνωσης.

Ιράν και Νιγηρία σε ένα κακό ματς αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και στα άλλα δύο παιχνίδια με μεγαλύτερο ενδιαφέρον,είχαμε τη Γερμανία να κερδίζει κατά κράτος σε μια γεμάτη εμφάνιση της με 4-0 απέναντι στην απαράδεκτη Πορτογαλία και τις ΗΠΑ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι,να παίρνουν τη νίκη στο φινάλε εναντίον της μαχητικής Γκάνας και να βάζουν πλώρη για τη πρόκριση - έκπληξη στον έβδομο όμιλο.

Ας σας παρουσιάσουμε τους μεγαλύτερους νικητές και χαμένους της πέμπτης ημέρας της διοργάνωσης.


Χαμένος:Pepe
Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά και αναμφίβολα ούτε η τελευταία που ο κεντρικός αμυντικός της Πορτογαλίας αντέδρασε με ένα γελοίο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να δεχτεί τη κόκκινη κάρτα. Η αντίδραση του Muller ναι μεν ήταν υπερβολική πέφτοντας στο χορτάρι από το άγγιγμα του Pepe στο πρόσωπο του,αλλά οι οργισμένες σκηνές του και η κουτουλιά του στον Γερμανό επιθετικό μπορούσε να έχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Συν τις άλλοις ο Pepe θα χάσει και τον επόμενο κομβικής σημασίας αγώνα της Πορτογαλίας εναντίον των ΗΠΑ.


Χαμένη:Πορτογαλία
Η αποβολή του Pepe δεν ήταν το τέλος της δυστυχίας της Πορτογαλίας. Οι “Seleccao” έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια από τη Γερμανία και δύο βασικούς παίκτες με τραυματισμό. Ο επιθετικός της Hugo Almeida αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο τον ακολούθησε ο αριστερός της μπακ Fabio Coentrao. Αναμφισβήτητα τη χθεσινή μέρα δεν θέλουν να τη θυμούνται στη Πορτογαλία.


Νικητής:Muller
Ο προπονητής της Γερμανίας Joachim Low είχε μερικά ερωτηματικά για το ποιος θα είναι ο βασικός του επιθετικός στη διοργάνωση,αλλά στο πρώτο αγώνα της ομάδας του ακόμα και χωρίς τον καθαρό σέντερ φορ έβαλε τέσσερα γκολ και είδε τον Muller,ο οποίος είχε πάρει το ρόλο του “ψευτοεννιαριού” να σημειώνει χατ-τρικ. Το πρώτο από το σημείο του πέναλτι,το δεύτερο μετά από δικό του κλέψιμο από τον αντίπαλο αμυντικό και ιδανικό τελείωμα και το τελευταίο στην επαναφορά ύστερα από την επιπόλαια επέμβαση του Rui Patricio,ενώ το τέταρτο γκολ το έβαλε με κεφαλιά ο Hummels μετά από εκτέλεση κόρνερ.


Χαμένοι:Όσοι παρακολούθησαν το Ιράν - Νιγηρία
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Μετά από ένα σερί εξαιρετικών αγώνων στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2014 έληξε με ένα κάκιστο παιχνίδι ανάμεσα στο Ιράν και τη Νιγηρία χθες το βράδυ. Υπήρξαν πολύ λίγα θετικά συμπεράσματα να κρατήσεις από τον συγκεκριμένο αγώνα. Τα θετικά πάνε στο Ιράν,το οποίο φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήθελε να πάρει τον έναν βαθμό και το έκανε με επιτυχία,αλλά σε αυτό βοήθησε και η Νιγηρία που έδειξε μια φοβερή έλλειψη ποιότητας στην επιθετική της γραμμή.


Νικητής:Dempsey
29 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για τον Clint Dempsey να σκοράρει για τις ΗΠΑ εναντίον της Γκάνας και να κάνει τους φίλαθλους να ξεχάσουν τη βαρετή ισοπαλία του προηγούμενου παιχνιδιού. Ο Αμερικανός επιθετικός πήρε τη μπάλα από τα αριστερά,νίκησε έναν αμυντικό και τελείωσε ιδανικά τη φάση για να πετύχει το γρηγορότερο γκολ του Μουντιάλ του 2014 και να μπει στη πεντάδα με τους ποδοσφαιριστές που έβαλαν τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου κυπέλλου.


Χαμένος:Altidore
Ο Jozy Altidore είναι κάτι σαν  αποδιοπομπαίος τράγος και κατά καιρούς κατηγορείται για το άσχημο ιστορικό του στα γκολ,αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στο τακτικό σχέδιο των ΗΠΑ. Κουβαλώντας πάνω του αμυντικούς και εκτοπίζοντας τους με τη ταχύτητα και τη δύναμη του,ο Altidore κάνει πολύ δουλειά που επιτρέπει στον Dempsey να είναι ανενόχλητος με τη μπάλα στα πόδια του. Ωστόσο μετά από 30 λεπτά στον αγώνα με τη Γκάνα τραυματίστηκε στο γόνατο και πλέον πολύ δύσκολα θα είναι διαθέσιμος για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: