της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
160 γραμ. ζάχαρη
80 γραμ. βούτυρο
180 γραμ αλεύρι
6 αυγά
1 πορτοκάλι τριμμένο
Εκτέλεση
Παίρνετε δύο κατσαρόλες. Μία μεγάλη και μια πιο μικρή. Την μεγάλη την μισογεμίζετε με νερό και την βάζετε στην φωτιά. Στην μικρή βάζετε την ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύετε. Στην συνέχεια την τοποθετείτε μέσα στην μεγάλη.Όταν το μείγμα της μικρής κατσαρόλας ζεσταθεί το χτυπάτε ενώ, όταν ζεσταθεί πολύ το βγάζετε απο την φωτιά και το ξανά ανακατεύετε μέχρι να κρυώσει.
Τότε ξύνεται το πορτοκάλι και ρίχνετε το αλεύρι και το βούτρο, το οποίο προηγουμένως το είχατε λιώσει και τα ανακατεύεται καλά.
Στην συνέχεια, βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και βάζετε το μείγμα. Στην συνέχεια το ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά στο φούρνο.
Όταν είναι πια έτοιμο το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή το αλείφετε με μαρμελάδα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου